Tænk en gang...


Tænk en gang, i morgen bliver min denne dejlige bølle-pige 4 år! Hun gør mig så mega stolt, hver evig eneste dag. Nogle gange giver hun mig hovedpine, frustrationer og kvaler. Men for det aller meste giver hun mig store smil, kys og kram, fine tegninger, små selvplukkede blomster, herlige bemærkninger og noget at forundres over. Livet er herligt set gennem en (næsten) 4-årigs øjne og det er skønt at kunne hoppe lidt med på den vogn. Det bliver helt sikkert en rigtig god dag i morgen.

Stevia (Rebaudiana Bertoni)Jeg synes jeg støder mere og mere på Stevia. Snak om Stevia, produkter med stevia, opskrifter med Stevia. Senest fik jeg en mail, om jeg ville teste nogle nye Arla Yoggi med Stevia. Det ville jeg gerne. Sammen med disse youghurt-produkter modtog jeg også nogle siders læsestof om både Yoggi og Stevia, der bl.a. fortæller, at Stevia først er blevet godkendt til fødevarebrug i EU i 2011. Det forklarer jo i høj grad, hvorfor jeg først synes at høre om Stevia nu, men til gengæld flere og flere steder.

Men hvad er så dette Stevia? Det er såmænd et sødemiddel udvundet af den type plante jeg også modtog i min pakke og som kan bruges som erstatning for sukker. Det indeholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret - hvilket jo passer rigtig godt til den LCHF-kost vi forsøger at holde os til herhjemme. Men selvom den er sød har Stevia en lidt speciel smag eller eftersmag, lidt af lakrids, som man lige skal vende sig til. Arla har derfor også kun erstattet noget af sukkeret i deres Yoggi'er med Stevia, fordi de mener det vil gå for meget ud over smagen, at fjerne sukkeret helt til fordel for Stevia. Det blev jeg personligt lidt skuffet over, for synes ellers det ville være rart med en frugtyoughurt helt uden sukker. Måske det kommer en gang? Det håber jeg.

Med i min pakke fik jeg også et par fine Kähler skåle til at smage youghurten i, men det nåede jeg aldrig og helt præcist, hvordan den nye Yoggi-youghurt smager med mindre sukker og Stevia i, kan jeg faktisk kun gisne om. Men mine børn synes den smager skønt - og de var altså hurtigere end mig, til at få indtaget vores test-youghurter...


Ambidekstral


ambidekstral, (lat. med to højrehænder, ambi- + dekstral), som bruger begge hænder lige godt.

Vi har opdaget noget ved Ida. Eller jeg har i lang tid holdt øje med om hun mon var højre- eller venstrehåndet, fordi jeg ikke syntes at opleve en konsekvent brug af den højre hånd, omkring den alder, hvor man siger de "vælger sig" en foretrukken hånd. Siden har jeg ladet det hvile lidt og tænkt, at jeg jo alligevel ikke kunne gøre til eller fra, om hun er højre- eller venstrehåndet, og jeg har ikke tænkt så meget over, hvilken hånd hun har spist med.

Men den sidste tid, er Ida begyndt at tegne rigtig meget og så er det pludselig ret tydeligt, at hun ikke har "valgt" en foretrukken hånd, men blot skifter mellem højre og venstre hånd alt efter hvad der lige er mest oplagt - eller hvilken hånd, der nu holder den farve hun skal bruge. Jeg syntes at kunne huske, at man i sådanne tilfælde skal opfordre barnet til at bruge kun den ene (højre) hånd. Så jeg spurgte mig for hos pædagogerne i børnehaven, om det var noget de havde lagt mærke til og om det var noget vi skulle gøre noget ved. Det er det ikke (længere). Det betyder blot at Idas 2 hjernehalvdele arbejder rigtig godt sammen og at hun har et stort kreativt potentiale med sådan en evne. Man vil først gå ind og hjælpe et barn til at bruge en hånd frem for en anden i de tilfælde, hvor barnet ikke synes at kunne tegne (eller spise eller andet man bruger hænderne til) detaljeret nok i forhold til barnets alder. Det er heldigvis ikke noget problem for Ida, der laver både detaljerede, søde og (vel)lignende tegninger.


Denne tegning har Ida tegnet helt synkront med en grøn tusch i venstre og en rød i højre hånd.

Og nu vil jeg ikke mere bekymre mig om hendes højre-/venstrehåndsbrug længere, men blot være stolt af Idas lidt specielle talent og de fine kreativiteter hun kan få ud af det.Perfekt svampede chokomuffins!

Med ikke lang tid til Idas 4 års fødselsdag og med en generelt sød tand, er jeg godt igang med at eksperimentere med LCHF-kage-bageri og det er der indtil videre kommet en del muffins ud af.

Vi skal både holde stor familiefødselsdag herhjemme med stort kagebord og så skal Ida have noget med at dele ud i børnehaven. Til sidstnævnte er en omgang LCHF-muffins ideelle, da de er nemme at have med og opfylder kravene til børnehavens nul-sukker kostpolitik (som jeg i øvrigt er rigtig, rigtig glad for de har), men giver stadig mulighed for at lade ens barn dele noget ekstra lækkert ud på sin særlige dag. Til familiefødselsdagen herhjemme skal der både være helt almindelige og kulhydrat og sukkerfyldige kager og så lidt LCHF-lækkerier i blandt.

Men nu til de chokomuffins.Jeg startede med at lave muffins efter Janes opskrift, men da kokosmel var udsolgt forsøgte jeg med mandelmel i stedet og hakkede chokoladestykker i dejen også. De blev også ret gode, men Ida brød sig ikke rigtig om dem og sad og gravede chokoladen ud og efterlod resten - jeg tror det er kokos'en jun ikke kan lide. Derfor prøvede jeg i går at lave en version, hvor jeg skruede helt op for chokoladen og helt ned for kokos'en og så tilføjede et lille pift af appelsin.

De blev helt perfekte både i smag, konsistens og svampethed. Ida guffede 2 og spurgte om flere, så de er helt klart godkendt til børnehaveuddeling.


Her er opskriften:
4 æg
4 spsk sukrin
50 gr. smeltet smør
1 dl fløde
2 tsk bagepulver
2 dl mandelmel
1 dl kakaopulver
100 gr. 70% chokolade groft hakket
Evt. revet appelsinskal

Pisk æg og sukrin godt sammen. Tilføj de øvrige ingredienser som de står listet her og få det pisket godt sammen undervejs. Fordel dejen i forme (jeg har fået anbefalet silikoneforme, da denne slags LCHF-muffins lettere brænder på i papirforme. Jeg har derfor kun prøvet at lave dem i silikoneforme og det har været helt uden problemer). Bages 15-20 min. på 175 grader.

God appetit.

Bloomers


Bloomers er bare noget af det kæreste sommertøj til små piger synes jeg. Desværre er mine egne piger ikke altid helt enige med mig i det. Eva er dog (stadig) til at tvinge overtale få i det meste af det tøj, der præsenteres for hende. Ida not so much! Alligevel har jeg naivt syet et par bloomers til hende i det blomstrede stof (øverste billede) i håb om en dag at "ramme plet" og få hende til at gå i andet end nederdele og kjoler. Om ikke andet må de gå videre i arv til lillesøster, hvis 2 par bloomers alligevel er syet i næsten samme størrelse som dem til Ida.

Lego Wear badedragtNu hvor sommervejret for alvor er begyndt at melde sin ankomst er det også ved at være tid til at se på badetøjssituationen. Det er derfor også blevet på høje tide at vise denne fine badedragt frem, som Ida har fået lov at teste fra Lego friends.

Både Ida og jeg er helt vilde med den, polkaprikkerne, det lille skørt og farvesammensætningen af grøn og neonpink. Den fåes også i rød/pink som jeg var meget i tvivl om jeg skulle vælge i stedet, men tror faktisk begge ville falde i lige god jord hos Ida. Man kan desuden også få de sødeste matchende badebukser. Rigtig, rigtig fint - og kan især godt lide at Lego her har nedtonet deres eget logo på tøjet, uden dog at fjerne det helt. Glæder mig til at se Ida i den på de (forhåbentlig) mange strand- og plaske-i-vand-ture vi skal på hen over hele sommeren.

En sommer-Hanne


Jeg har lavet Eva en ny Hanne-Haremsdragt i det supernemme mønster fra CentiLong. Denne er i en tynd mintgrøn bomuld fra Stof og Stil og med blomstret kantebånd fra Stof2000. Benene er en smule afkortet og jeg har lagt lidt rigeligt til i sømrum i siderne langs kroppen. Både for at få en luftig dragt, der er god til de varme klistrede sommerdage og fordi de sidste jeg lavede (i babyfløjl) ret hurtigt blev for snævre om Evas lidt runde talje. Dette er der nu kompenseret for og den er blevet helt perfekt til lille Eva - der selv med skoldkopper og uredt hår ser helt vildt yndig ud i haremsdragten.

Aussie shampoo+balsam


Fordi Billigvoks.dk er begyndt at føre shampoo'er og balsam fra Aussie og fordi jeg er så heldig, at være med i deres blogger-netværk, har jeg fået lov at teste en af deres nye Aussie produkter. Fordi jeg har farvet hår, valgte jeg naturligt nok Colour Mate versionen.

Jeg kendte slet ikke Aussie-mærket før jeg her fik det tilbudt, men jeg er blevet rigtig glad for det. Andre i netværket kendte det godt kunne jeg se, og jublede over det nu er kommet til Billigvoks.dk og så til rigtig gode priser. Det er jeg også selv blevet rigtig glad for nu.

Ny sjov app


Jeg har erhvervet mig en ny app (som om jeg ikke havde tidsfordriv nok på min iPhone). Den er så fin og sød og hedder ABeautifulMess og er lavet af damerne bag bloggen af samme navn. Man kan lave alle mulige slags scrapbook-agtige ting på sine billeder med den og jeg er allerede ret vild med den. Og det er jeg ikke den eneste der er. Selvom den først "kom på gaden" i går er den allerede all over Instagram. Her er hvad jeg har scraplet frem bare siden i går. 

 


Det spirer og det grønnes...Man bliver bare aldrig træt af forårets sprødhed og fornyede energi, vel?

Eventyrkuffert

Min mor har gennem flere år forsynet familiens børn med en vaskeægte eventyrkuffert. For et par måneder siden blev det også Ida og Evas tur til at blive de glade ejere af en sådan kuffert. Du kender nok historien - her er den, fortalt gennem billeder fra eventyrkufferten.


Slut, prut, finale og kufferten kan nu lukkes og stilles væk til næste gang den trænger til at fortælle historien om Guldlok og de 3 Bjørne. Nede hos mormor og morfar står der en kuffert næsten magen til. Den kan bare fortælle historien om Prinsessen på Ærten og har en seng med 20 ederdunsdyner, en fin lille ært, en konge-dukke, en dronninge-dukke, en prinse-dukke og så selvfølgelig en fin prinsesse-dukke.

Vind en Ekoto trælegetøjsbil


Lige nu kan du vinde en rigtig flot trælegetøjsbil ovre på Barnlil'-bloggen. Bilen er af mærket Ekoto, der laver rigtig fint og bæredygtigt trælegetøj.

Klik her for at være med i lodtrækningen.

Ticket to Heaven - og en tiger T-shirt


Min lille mini-me har endnu en gang velvilligt stillet op til fotoshoot - og når jeg siger velvilligt, mener jeg virkelig velvilligt, og hun er så nem og sjov at tage billeder af, fordi man kan få hende til at gøre det man siger og man kan se hun selv synes det er sjovt. (Ja, så ved I det, alle børnemodel-spejdere) Hun er jo forresten også en erfaren forsidemodel.

Men altså...

Dette lille fotoshoot var til ære for den nye fine Ticket to Heaven forårsjakke jeg har fået til Eva på et bloggerarrangement hos Ticket to Heaven den anden aften. Et arrangement, der var virkelig hyggeligt og som i den grad overraskede mig positivt i forhold til det billede jeg ellers har haft af mærket.

Indrømmet, så har jeg aldrig ejet et stykke Ticket to Heaven overtøj, hverken selv eller til mine børn. Mit indtryk af mærket har begrænset sig til et billede af en meget rød og en meget marineblå vindjakke og så det ellers meget kendte og udbredte rød/hvide logo. Men jeg er nu blevet klogere - og ikke kun på coating, vævninger, åndbarhed og tapede sømme. Det er virkelig en kææmpe overtøjskollektion de fører og jeg vil påstå, at alle vil kunne finde et stykke overtøj til deres børn de vil kunne lide. Jeg selv faldt (selvfølgelig) for de tøsede og duchefarvede styles, men jeg var også lidt draget af nogle af de helt klassisk røde jakker i A-form.


Mit valg til at tage med hjem blev denne vildt sød jakke til Eva med balloneffekt forneden og ved ærmerne i en hindbæris-melonsorbet-agtig farve, der er virkelig flot og virkelig svær at indfange på kameraet (hvilket jeg generelt synes røde farver er), men efter at have leget lidt med lyset på billederne herover synes jeg det giver et ok indtryk af farven.

Som det ses på billedet er Eva (også) rigtig glad for jakken og hun blev bare så helt ovenud glad da jeg viste hende jakken og sagde den var til hende. "Klip mærket af. Mig ha' den på nu. Mig gerne beholde den" var hendes ord, da hun fik den. Det er vist ret tydeligt, at hun ofte har overhørt mig og hvad jeg spørger Ida om igen og igen, når jeg har nyt tøj med hjem til hende. Og nu var der endelig nyt tøj til Eva (og ikke bare nedarvet tøj), og så skulle hun selvfølgelig også svare på alle de spørgsmål, der hører til sådan en situation.

Det lykkedes mig at toppe Evas dag endnu mere, ved også at give hende en ny T-shirt fra H&M med det sødeste tigerungeprint på. Jeg har ellers kun haft set den på nettet, hvor den endnu ikke er tilgængelig for levering, men i den store H&M på Strøget fandt jeg den. Og så måtte den straks med hjem, til stor glæde for Eva (og stor misundelse for Ida, der meget bestemt mener det er en dele-T-shirt).

LowCarbHighFat - SoFar

Som før nævnt har vi slået madlavningskursen om herhjemme til en mere LCHF-orienteret kost. Ønske om vægttab har været en klar motivator for denne omlægning, men den aller største grund har været, at jeg (vi) syntes vi spiste for ringe mad. Simpelthen. Og så var det egentligt nemt at hoppe på LCHF-vognen, da først jeg havde taget beslutningen om at gøre noget mere ud af madlavningen.

Dagens aftensmad: Onsdags-tapas bestående af: Röstier af revet pastinak, gulerod, gouda, lidt HUSK og et æg. Tomatsalsa med rødløg, hvidløg og koriander. Smøristede svampe. Kyllingelår. Carpaccio. Primadonna ost. Hytteost og lidt salami.

Og hvordan går det så, her i måned 2 af LCHF-kostomlægningen? Udover at LCHF danner en ramme, hvori jeg kan øve og eksperimentere mig frem i min nye hobby, så giver det bare meget mening den måde vi nu spiser på. I hvert fald for mig. Jesper synes også det giver god mening - især det med fløde i saucen... Selv er jeg også mægtig stor fan af fløde, specielt i pisket form og alene det,  at jeg nu (helt uden dårlig samvittighed) får det på regelmæssig basis, har faktisk højnet min livskvalitet en anelse.

Og det er faktisk ikke kun i sjov, at jeg siger det. At kunne fjerne den dårlige samvittighed i forbindelse med indtagelse af mad og stadig føle man bliver lidt forkælet, er intet mindre end fantastisk! Før følte jeg tit jeg stod med sundhed og afsavn på den ene side og usundt og dårlig samvittighed på den anden. Nu føler jeg ingen savn eller sukkertrang og jeg har en meget bedre forståelse af, hvad der er sundt for min krop og hvad der er usundt. Desuden har jeg her til morgen konstateret, at jeg har tabt mig 2 kilo (indtil videre), så også på den front er der gevinst.

Der er ingen tvivl om, at vi fortsætter denne mad- og livsstilsændring.


Janes bog, LCHF - Spis dig mæt og glad er nu udkommet og jeg har fået skimmet den og afprøvet de første par opskrifter fra den. Men jeg glæder mig til at få den læst, sådan rigtigt, og blive endnu klogere på LCHF-begrebet. Og så glæder jeg mig til at komme ind og sige "Hej og tillykke" med den fine bog til Jane, når hun i morgen holder udgivelsesreception hos Politiken.