ForårsklarJeg har fået et tilbud og en udfordring fra Billigvoks.dk, om at udvælge nogle produkter fra deres shop og skrive et indlæg om dem på bloggen under temaet "forårsklar". For mig er foråret tiden for nye friske farver, så jeg valgte både nye farve til håret og neglene og derudover en Smith's Rosebud salve i en praktisk og lommevenlig tube. Jeg har fået et decideret afhængighedsforhold til Rosebud efter jeg prøvede dem første gang.

Neglelakken blev endnu en OPI i farven Charged Up Cherry. Den er pt. ikke på lager, men der er SÅ mange andre farver, også lignende denne, der ser fristende ud. Og stadig til den helt utrolige pris af 49 kr. Jeg har i hvert fald ikke købt min sidste OPI neglelak for de dækker godt, de holder godt og bedst af alt så tørrer de super hurtigt, hvilket er en ret fantastisk ting, når man som jeg (og sikkert de fleste andre) ikke har særlig meget tid eller tålmodighed til at lade lakken tørre ordentligt.

Hårfarven er også blevet et par toner mere gyldent/rødligt end jeg ellers har farvet det i en del år efterhånden, fordi jeg gerne vil arbejde mig hen i mod noget med nogle lyse striber i løbet af sommeren. Netop fordi jeg de sidste mange gange har farvet mit hår mørkebrunt er farven nok ikke kommet helt til sin ret, som, hvis jeg havde haft lysere hår. Men mere rødligt er det i hvert fald blevet (hvilket jeg på bedste amatørvis har forsøgt at forevige ved at tage et billede af mit hår i spejlet). Farven jeg brugte var Igora vibrance 5/5 fra Schwarzkopf. Jeg har ikke prøvet den før, men er altid på jagt efter en god amoniakfri hårfarve og denne virker indtil videre ganske lovende. Desuden får man til 2 påføringer i 1 pakke, hvilket jo er dejlig økonomisk.

Nyt patchwork


Jeg har kastet mig ud i et nyt patchwork-projekt, der gerne skulle ende ud med at blive til en pude som denne. Jeg elsker sysleriet og de forskellige arbejdstrin i håndsyet patchwork, der til slut giver så fint et resultat. Og så elsker jeg, at jeg kan sidde og lave det, mens jeg stener det ene afsnit efter det andet af en god serie. Og så elsker jeg en fridag som i dag, hvor jeg kan tillade mig ikke at lave andet end netop disse 2 ting.

PS: Har for snart lang tid siden lavet en DIY til patchwork med sekskanter. Du finder den lige her. Billederne er lidt små, men de skulle gerne blive større, hvis du klikker på dem.

Hvorfor, hvorfor dit og hvorfor dat?


Ida er i den grad kommet i Spørge-Jørgen-alderen. Der bliver spurgt til alt. ALT! Stort som småt. Her er blot et lille udpluk af de sidste par dages spørgerier fra Idas side. Og det er så et udpluk af de spørgsmål, hvor jeg rent faktisk stadig hører efter (eller forstår), hvad hun spørger om.
  • Hvorfor har de andre ikke en lillesøster endnu, der er uden for maven?
  • Hvor stor er en drage i virkeligheden?
  • Hvorfor har far også sådan nogle små bryster?
  • Hvad har du købt, når du betaler SKAT? (et opfølgende spørgsmål til mit svar, da hun spurgte til, hvad jeg lavede, da jeg lavede forskudsopgørelse)
  • Hvad troede I, jeg hed, da jeg var en lille baby?
  • Sover månen aldrig om natten?
  • Hvem er din far? 
  • Hvem er så din morfar?
  • Har tandfeen deller? (!?)
  • Hvordan bliver tøj småt? 
Jo, jo verden rykker og udvider sig, når man er 3 - snart 4 år.

Årets første solhatNu kan det der lovede solskin bare komme an. Jeg er nemlig færdig med årets første solhat og nu har pigerne en hver de kan passe. Der er dog lidt intern uenighed om, hvem den nye solhat tilhører og hvem, der hænger på Idas fra sidste år (som de nu også begge 2 kan passe). Så mon ikke, der bliver lavet i hvert fald en mere solhat herhjemme inden sæsonen er slut?Mønstret er det klassiske fra Elsebeth Gynther og så har jeg tilføjet et lille stykke elastik i nakken, da den blev lidt stor i omkredsen.

Sælger ud på Instagram

Jeg har dummet mig lidt i forhold til at få booket en stand til årets loppemarked bag Frederiksberg Rådhus. Så lige nu er det lidt usikkert, hvor meget loppemarkedssalg det bliver til for mig i år. Derfor har jeg i stedet oprettet en salgsprofil på Instagram @praleriershop. Her sælger jeg ud af brugt børnetøj, både købt og af egen hånd, og en lille smule voksentøj, sko og diverse.


Jeg har fået lagt en del op i dag til at starte på, men der vil komme mere i morgen og så ellers løbende, som jeg får gravet guldet frem fra gemmerne. Så kig endelig forbi.

Husk du kan også følge mig på min almindelige og ikke-sælgende profil @pralerier.

Anmeldelse: Babymel pusletaske

Jeg har sagt ja tak til at teste og anmelde en pusletaske fra Mammashop af mærket Babymel. Selvom tiden for pusletasker så småt er ved at rinde ud herhjemme, har vi stadig et behov for en praktisk taske til bleer, skiftetøj osv., når vi er på farten. Og fordi jeg kan huske, hvor svært jeg synes det var, at finde og vælge en pusletaske, dengang vi lige havde fået Ida. Skal den være stor eller lille? Hvor mange rum er godt at have? Skal man have en hver som mor og far? osv. osv. Jeg fik faktisk købt, byttet og gensolgt en del pusletasker førend jeg fandt frem til én jeg syntes godt om på alle punkter.

For noget tid siden hørte jeg nogle mødre og en kommende førstegangsmor tale om, hvad man skulle se efter i en pusletaske. De to, der allerede var mødre slog meget på, at en god pusletaske er stor og med mange rum. Dér er jeg så ikke helt enig. Jeg foretrækker en mellemstor pusletaske med ét stort rum og så et par enkelte lommer eller mindre rum foran eller på siden til bleer og de småting man nu engang slæber med sig rundt. I en for stor en taske med mange opdelte rum har jeg oplevet at have glemt/overset ekstra sæt tøj, som jeg så først har opdaget, efter det var blevet for småt...Den Babymel pusletaske jeg har testet de sidste par uger lever helt klart op til mine præferencer på disse områder. Derudover hænger den perfekt på min hook-knage, hvilket er en stor fordel, når man som os har en lille kombivogn, hvor man ikke bare lige kan smide en stor taske (eller Netto poser) ind under vognen. Og som billedet herover viser, kan den altså også holde til lidt regnvejr. Rent udseendesmæssigt må jeg sige, at da jeg først fik den i hænderne, blev en lille smule skuffet, men den er klart vokset på mig og når jeg ikke har haft bleer og skiftetøj med i den, er jeg faktisk begyndt at bruge den til min computer, når jeg tager på arbejde. Så den har klart også potentiale som en efter-pusletaske-taske.

I det hele taget synes jeg det er en rigtig fin og god pusletaske til en rigtig god pris, sammenlignet med, hvad man ellers kan komme til at give for en pusletaske.

Nogle gange må man godt bare få dessert

I dag blev der ikke gjort så meget ud af aftensmaden fra min side af. Til gengæld fik jeg lavet os en dejlig dessert til bag efter. Og da Ida spurgte, hvorfor jeg lavede dessert kunne jeg kun svare, at nogle gange må man godt bare få dessert, helt uden grund og alene fordi man synes man trænger.

Min all time syndige yndlings spise er koldskål med flødeskum og revet mørk chokolade. Det er ikke en spise jeg har tilladt mig selv at få særlig tit, da jeg altid har tænkt den som meget "forbudt". Men efter vi er begyndt at spise mad efter LCHF-principper og man jo sagtens kan lave koldskål uden sukker, er min denne yndlings spise gået fra total syndig til total i orden (altså stadig inden for rimeligheden og den almindelige sunde fornufts grænser, man kan jo stadig ikke leve udelukkende af det - desværre).


Udover koldskål, flødeskum og revet mørk chokolade havde jeg i dag tilføjet friske jordbær skåret i små tern. Mums. Kombinationen af det søde, cremede flødeskum, den bitre chokolade og den syrlige smag fra koldskål og jordbær er simpelthen himmelsk!

2 dage, 1 overnatning


Nogle gange er det ikke så meget, der skal til for at lade batterierne op og føle man har fået en på opleveren samtidig.

I weekenden gentog Jesper og jeg sidste års succes med et børnefrit weekendophold på badehotel i det Nordtyske inklusiv middag og massage. 2 dage, 1 overnatning og hjemvendte med nyt overskud og indtryk nok til at give følelsen af, man har været væk i længere tid.

Ahhh. Det kan godt anbefales.

Vi boede her, ved Dieksee i Bad Malente, men har købt hele opholdet med massage og middag gennem Smartbox.

Hæklet elefant - DIY


Rigtig mange har efterhånden spurgt mig om opskriften på den hæklede elefant, der fra tid til anden er dukket op her på bloggen. Jeg har indtil nu ikke ville bringe opskriften dels fordi jeg ikke har haft den i elektronisk udgave og dels (især) fordi jeg ikke selv er opretshaver af opskriften.

Opskriften har jeg oprindeligt fået fra et udklip i et blad - vist nok Hendes Verden, og det er hvad jeg har henvist til, når nogen har spurgt til den. Nu har jeg imidlertid alligevel valgt at komme opskriften her på bloggen. Både fordi jeg efterhånden har lavet lidt om på den, så den er mere "min" og fordi det papir jeg har opskriften på snart er helt slidt op, så jeg alligevel skulle have den skrevet ind i en eller anden elektronisk og mere langtidsholdbar version. Og det kunne jo lige så godt være her på bloggen.
(Skulle jeg imidlertid på nogen måde overtræde loven om ophavsret, så giv mig endelig et prej og jeg skal straks fjerne opskriften igen.)

Men her er den så - opskriften på den hæklede elefant:

Materiale: Almindeligt bomuldsgarn og/eller andre garnrester af nogenlunde samme tykkelse. Elefanten er stribet og hver stribe er kun 1 omg. bred. Jeg synes at den bliver sødest med mange forskelligt farvede striber, enten i samme farveskala eller mere kontrastfyldt. 6-8 forskellige synes jeg selv er passende. Selv kan jeg også rigtig godt lide at bruge en sølv- eller guldtråd til at give en ekstra kontrast og lidt bling.

Fyld: Fiberfyld eller skumgummi. Evt. også en lille bjælde eller plastikægget fra et Kinderæg med lidt ris i, hvis elefanten skal kunne sige noget. Husk at komme fyldet i undervejs, når du laver hovedet og kroppen.

Nål: Hæklenål nr. 3 og nr. 2,5 til øjnene

Hoved:
Slå 4 lm op og saml den i en ring med 1 km og hækl 6 fm i ringen. Skift farve.
1. omg.: Tag 1 m ud i alle 6 fm. Skift farve.
2. omg.: 1 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
3. omg.: 2 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
4. omg.: 3 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
5. omg.: 4 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
6. omg.: 5 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
7.-17. omg.: 1 fm i hver fm hele omg. rundt. Skift farve mlm. hver omg.
18. omg.: 5 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
19. omg.: 4 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
20. omg.: 3 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
21. omg.: 2 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
22. omg.: 1 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
23. omg.: indtagn. hele omg. rundt. Luk af.

Krop:
Slå 4 lm op og saml den i en ring med 1 km og hækl 6 fm i ringen. Skift farve.
1. omg.: Tag 1 m ud i alle 6 fm. Skift farve.
2. omg.: 1 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
3. omg.: 2 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
4. omg.: 3 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
5. omg.: 4 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
6. omg.: 5 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
7.-21. omg.: 1 fm i hver fm hele omg. rundt. Skift farve mlm. hver omg.
22. omg.: 5 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
23. omg.: 4 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
24. omg.: 3 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt.
Luk af og lad en lang tråd sidde tilbage til at sy sy hovedet fast på kroppen med.

Ben - som der selvfølgelig skal laves 4 ens af:
Slå 4 lm op og saml den i en ring med 1 km og hækl 6 fm i ringen.
1. omg.: Tag 1 m ud i alle 6 fm.
2. omg.: 1 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt.
3. omg.: 2 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
4. omg.: 3 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
5. omg.: 3 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
6. omg.: 2 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
7. omg.: 1 fm i hver fm hele omg. rundt. Skift farve.
8. omg.: 4 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
9.-18. omg.: 1 fm i hver fm hele omg. rundt. Skift farve mlm. hver omg.
Luk af og lad en lang tråd sidde tilbage til at sy benet fast på kroppen med.

Ører - 2 ensfarvede og 2 stribede:
Slå 4 lm op og saml den i en ring med 1 km og hækl 6 fm i ringen. Skift farve.
1. omg.: Tag 1 m ud i alle 6 fm. Skift farve og hækl 1 lm (vendemaske).
2. omg.: Vend og hækl tilbage, 1 fm, 1 udtagn. i alt 5 gange. Skift farve og hækl 1 lm.
3. omg.: Vend og hækl tilbage, 2 fm, 1 udtagn, i alt 5 gange. Skift farve og hækl 1 lm.
4. omg.: Vend og hækl tilbage, 3 fm, 1 udtagn, i alt 5 gange. Skift farve og hækl 1 lm.
5. omg.: Vend og hækl tilbage, 4 fm, 1 udtagn, i alt 5 gange. Skift farve og hækl 1 lm.
Luk af.

De ensfarvede øredele laves på samme måde, blot uden farveskift selvfølgelig.

Hækl ørerdelene sammen parvis (en stribet og en ensfarvet lagt vrang mod vrang) med fm langs hele den buede kant. Når du hækler kanten skal du holde den ensfarvede del ind mod dig selv.

Snabel:
Slå 4 lm op og saml den i en ring med 1 km og hækl 6 fm i ringen. Skift farve.
1. omg.: Tag 1 m ud i alle 6 fm. Skift farve.
2.-3. omg.: 1 fm i hver fm hele omg. rundt. Skift farve mlm. hver omg.
4. omg.: 2 fm, 1 indtagn. hele omg. rundt. Skift farve.
5.-10. omg.: 1 fm i hver fm hele omg. rundt. Skift farve mlm. hver omg.
Luk af og lad en lang tråd sidde tilbage til at sy snablen fast på hovedet med.

Øjne - 2 stk.:
Slå 4 lm op med sort og saml dem i en ring med 1 km og hækl 6 fm i ringen. Skift til blåt.
1. omg.: Tag 1 m ud i alle 6 fm. Skift til hvidt.
2. omg.: 1 fm, 1 udtagn. hele omg. rundt.
Luk af og lad en lang tråd sidde tilbage til at sy øjet fast på hovedet med.

Montering: Sy alle delene sammen og broder en mund på.

Synes det er ret sødt, så forskellige udtryk elefanterne får, alt efter hvordan man lige får syet dem sammen.
 


Vind Milestone Baby Cards


Siden jeg så disse Milestone Baby Cards i brug første gang hos KritteWitt Anne har jeg været helt solgt i de fine, fine kort og ærgret mig en del over, vi ikke selv har haft dem, da Ida og Eva var helt bitte små og skulle til at betræde en masse nye milesten i deres liv. Alt ved disse kort er genialt - udseendet, idéen og indpakningen.

De kan bruges til at lave en alternativ babybog eller som supplement til den klassiske babybog. Og som en engelsk kunde sagde til mig, er det en sød måde at sende billeder til bedsteforældre langt væk, når et nyt stort skridt i livet er taget for det lille barnebarn.

Nu er vi nemlig også begyndt at sælge de fine kort hos Barnlil', hvor jeg arbejder og i den anledning kan du lige nu vinde dit helt eget sæt Milestone Baby Cards. Klik dig blot ind her på Barnlil'-bloggen og skriv en kommentar inden den 15. april 2013, så er du med i lodtrækningen om de fine, fine kort.

Diva-Eva

Der bor en lille 2-årig diva herhjemme. Hun er det mest charmerende lille væsen - når hun får sin vilje. Når tingene ikke går helt hendes vej er hun til gengæld ikke bleg for at give en et rap' over fingrene eller baldre en tallerken. Bare for at påpege sin utilfredshed.

Men hendes nye solbriller dem er hun glad for, som kun en ægte diva kan være det...