Påskesyning

Der har heldigvis også været tid til lidt syning af alle de nye stoffer her i påskeferien.


Øverst et par leggings af en lille rest fra Yvonne-kjolen. Dog var resten så lille, at der ikke er nogen af mine 2 piger, der kan klemme sig ned i dem, så de er røget videre til en lidt mindre kusine, der forhåbentlig kan nå at passe dem lidt endnu.

I midten en velournederdel med kængurulomme, elastik i livet og neon-koral bindebånd. Den passer til begge pigerne og er pt. min yndlingsnederdel. Den er freestylet ud fra den øverste del af mønstret til de populære Chris-bukser fra Stof2000's Homemade mønstre. Eva havde den på til vores påskefrokost på Falster sammen med en lækker mintgrøn T-shirt fra H&M - en sand lille pastel-påskekylling.

Nederst en "hel sol" rundskåret nederdel til Ida i stof hun selv valgte i Stof & Stil og som hun pt. synes er den fineste nederdel i verden.

Going Green


Når man sådan er på ferie-farten kan det være svært at planlægge og overskue, hvornår man er hjemme at spise og hvad man skal have handlet ind til. I går kom vi hjem til et halvtomt køleskab og en lukket Netto (!). Heldigvis havde vores gode grønthandler Green åben og jeg kunne nå at supplere op, så vi kunne få et hæderligt (og temmelig grønt) aftensmåltid.

Jeg lavede "couscous" salat inspireret af mit nye første idol inden for madlavning, Jane. Min couscous blev dog lavet af brocolli og blomkål. Heri kom jeg fetaost, avocado, koriander og ristede pinjekerner og hældte lidt dressing over af olie og friskpresset appelsinsaft. Det blev godt - selv manden sagde det var lækkert! Og han kan ellers godt have det lidt svært med salater.

Ligesom Jane tog jeg noget af couscous'en fra til nogle pandekager som jeg valgte at lave til samme måltid. Jeg blandede æg i, en skvat mælk, et par skefulde HUSK og en klat rygeost og stegte dem så i kokosolie. De blev også rigtig gode. Dog blev det lidt et tilbehør med tilbehør-måltid, også selvom vi stegte et par gode store pølser til. Men begge dele hver for sig skal vi helt sikkert have en anden gang i samme eller lignende form som tilbehør til noget andet.

Gang i påskeferien


Påskeferien er godt i gang og vi har traditionen tro været en tur på Falster, hvor Påskeharen havde været forbi med et påskeæg til hver af de søde små børn. Fordi ikke alle børn er lige gamle og ikke får det samme/samme mængde i ægget, får de først hver et lamineret kort med billede af lige præcis det æg de skal finde og samtidig skal man også huske at være god til ikke at sige, hvis man ser et æg, der ikke er på ens billede.Hjemme hos mormor og morfar er der siden sidst dukket en eventyr-kuffert op med scene, dukker og rekvisiter til "Prinsessen på ærten". Det er et stort hit - både at lytte til og til at lege med selv.Ida og Eva havde også sendt gækkebreve til mormor og morfar som de sjovt nok ikke kunne gætte, så efter morgenmaden i dag blev der indkasseret endnu et stort påskeæg. Det er slet ikke ringe, det påskeferie der. Og i morgen fortsætter vi ude hos farmor og farfar.

Fortsat god påske til jer alle.

Hej Yvonne...


Første kreation af mit weekend-stofkøb, er færdig. Det er så også mit første forsøg med at lave stikninger med en tvillingenål og at sy en ribkant i halskanten på jerseystof. Sidstnævnte var den største udfordring og jeg havde til at starte med ikke tænkt over at ribstykket jo skal være mindre end selve halsåbningen... Jeg prøvede at rette lidt op på fejlen, men den kjole kommer i hvert fald aldrig til at stramme i halsen. For at den ikke skal komme til at hænge helt nede om skuldrene har jeg derfor også lavet et lille læg bag på som jeg har dekoreret med en pynteknap for at camouflere det lidt. Det kom faktisk til at fungere meget godt.

Stikningerne med tvillingenålen gav også et nogenlunde hæderligt resultet, men jersey er altså bare svært at få en rigtig pæn finish på. Nogen der sidder derude med gode fifs og tricks til, hvordan man undgår at det buler og vipper op ad, når man syr oplægget som f.eks. forneden på denne kjole?
Kjolen var egentlig tiltænkt Eva, men Ida gled lige i den i morges da hun så den og når nu den passede og hun synes den var fin og slet ikke drillede hende - ja så blev det altså til en Ida-kjole. Om et par dage må Eva prøve at få den på, har hun sagt. Det er nu smart, at de efterhånden kan dele garderobe.

Nye stoffer

I går var jeg med en veninde og vores 2 store piger i Stof & Stil og handle lidt ind af de nye forårsvarer. I dag har jeg så fået klippet det hele op mens jeg stadig kunne huske, hvad jeg ville med de forskellige stoffer. Meget fornuftigt og tilfredstillende, men nu er jeg også helt rundtosset af at klippe i stoffer.

I det hele taget var min denne tur til Stof & Stil præget af stor fornuft og veltilrettelæggelse. Jeg havde hjemmefra gjort op, hvad jeg gerne ville sy (og kun til pigernes garderobe) og havde skrevet op, hvor meget stof der skulle bruges til de forskellige kreationer. Plejer ellers altid at skulle sjusse mig frem og ender med alt for meget stof i overskud. Men når pengene er små må budgettet lægges stramt og planlægningen være i orden. Og det har faktisk godt kunne betale sig kan jeg se.


For lige under 500 kr. har jeg nu klippet og gjort klar til 2 x natkjoler, 1 velournederdel med kængurulomme, 2 par leggings, 1 par leggings-shorts, 1 kjole med vinger, 1 jerseykjole, 1 kjole med bærestykke og skørt, 1 haremsdragt, 1 hel rundskåret nederdel og 1 kjole med raglanærmer. Så kan det i hvert fald godt betale sig at sy tøj selv til sine børn. Når altså først det er blevet syet. Men nu er det klippet og det er jo faktisk det halve af arbejdet...

Nyt på kosmetik-hylden


Fra tid til anden siger jeg ja tak til at afprøve produkter fra billigvoks.dk mod anmeldelse og omtale her på bloggen. I denne omgang har jeg fået lov at prøve en OPI neglelak som billigvoks lige har fået på lager til den favorable pris af 49 kr.Jeg har ikke før prøvet OPI, da jeg jo er ret stor fan af Essie og synes ikke jeg har prøvet bedre end dem. Men jeg må sige at OPI har gjort et rigtig godt førstehåndsindtryk. Den er nem at smøre på, dækker fantastisk godt med bare et enkelt lag og så tørrer den hurtigere end nogen anden lak jeg har prøvet. Det eneste jeg ikke kan sige noget om er holdbarheden, da jeg først har fået og prøvet den i dag. Hvis den kan holde sig pæn i mere end et par dage, så har min (efterhånden store) samling af Essie, fået sig en alvorlig konkurrent.


Den lak jeg afprøver hedder Japanese Rose garden.


En anden ting jeg for tiden afprøver for billigvoks, er denne One Dust volume booster, som de får i deres sortiment inden for de næste par måneder. Det er en form for saltvandsspray i pulverform som man pifter ind i håret ved hårbunden. Den lover den gør håret fyldigt og mat, hvilket jeg på sin vis også synes den gør. Men hvis håret er for rent, synes jeg den har en tendens til også at gøre det elektrisk. Derimod synes jeg den er meget god til at pifte 2. dags frisuren op og giver det sådan et "out of bed look".LCHF rookie

Jeg har i noget tid taget tilløb til at lægge vores madvaner om herhjemme til en mere LCHF-baseret madstil. Tilløbet har især været et mentalt tilløb, men også et tilløb, hvor jeg har læst og undersøgt om LCHF kostens principper og fordele. Nu har jeg kastet mig ud i det mens jeg stadig forsøger at blive klogere på det hele, mens jeg afprøver det i eget køkken og på egen krop.

Jeg har aldrig haft den store interesse for madlavning og det har min mand desværre heller ikke. Derfor ender vores mad ofte med at være kedelig, hurtig og/eller noget der kommer af sig selv. Selvom vi begge er over 30 og har 2 små børn, kan vi stadig mere eller mindre bevidst fortrænge, at tage stilling til dagens aftensmåltid (især i weekenderne) før det er for sent til andet end noget virkelig hurtigt. Og dét er jeg ærlig talt træt af. Jeg er træt af ikke at gide lave mad. Jeg er træt af, at jeg ikke synes vi spiser sundt nok mad. Jeg er træt af tanken om, at jeg ikke skaber et ordentlig mad-forbillede for mine børn. Og jeg er generelt bare træt af kedelig og dårligt tilberedt mad.

Derfor prøver jeg nu, at oparbejde mig en interesse for at lave mad, så jeg kan lave god og sund mad til og med min familie. Og jeg har kastet min spirende interesse på mad lavet efter LCHF-principperne. Jeg har især læst på madbanditten.dk og synes Jane, der er kvinden bag, skriver en velargumenteret og overbevisende blog om LCHF. Det giver i hvert fald mening i mine ører og jeg har derfor valgt at give det et skud.

Nu har jeg været i gang i en lille uge uden de store problemer. Faktisk er jeg overrasket over, hvor nemt det går og hvor forbavsende lidt sukkertrang jeg har haft - noget jeg ellers altid har og har megasvært ved at modstå. I stedet har jeg prøvet revet blomkål som erstatning for risen til boller i karry, forberedt madpakker, inviteret fløden inden for i mit køleskab (der ellers kun har været inviteret inden for til fødselsdage og højtider) og haft overskud til at lave hjemmelavet "slik" til fredagens Disney Sjov.

Så for nu, har jeg kun gode ting at sige om LCHF, men jeg er bestemt stadig en rookie, der har meget at lære endnu. Jeg er gået i gang med at læse denne bog og derudover er førnævnte Jane netop ved at lægge sidste hånd på en bog om LCHF, der gerne skulle komme på gaden om en måneds tid. Den glæder jeg mig til at få fingrene i og forhåbentlig få afdækket nogle af de mange "hvide pletter på landkortet" jeg har i dette, for mig, helt nye LCHF-land.

Bloglovin - følg mig nu også der


Jeg har ikke sat mig 100% ind i, hvad det er der muligvis kommer til at ske med Google reader. Men jeg vil blive glad, hvis I gider følge mig via Bloglovin' (også).

Følg linket herunder eller i min sidebar og så kommer du direkte til min blog derinde. Når du har oprettet dig som bloglovin-bruger (kan både gøres via mail eller Facebook-konto) kan du med et enkelt klik importere alle de blogs du følger. Smart og nemt.

Follow my blog with Bloglovin


Bits & Pieces uge 12#1: Nye stueplanter
#2: Nye legesko/ballerinaer til Ida
#3: Jeg hækler på en bestilling af et tøset dyr til en lille Alice
#4: Sten i bogreolen som Ida og jeg dekorerede på sidste års tøse-sommerhus-tur - ahh sommer...
#5: Fineste navne-tags i keramik fra keramik-mosters hånd, sad på julegaverne og er gemt til dekoration
#6: Morgenmad og morgenhår
#7: Bambi på tynd is...
#8: Som tøsemor til 2 gælder det om at have et godt lager af hårspænder, da de med sikkerhed mister ca. 1 spænde om dagen

Give away hos Barnlil' - vind en Themis mobile fra Artecnica
Lige nu har vi skudt gang i en rigtig lækker give away på Barnlil' bloggen, hvor du kan vinde en Themis mobile fra Artecnica, som vi lige er begyndt at sælge i butikken.

Jeg er selv helt vild med den og synes den vil pynte godt både i og uden for børneværelset.

Så skynd dig at klikke her over og vær med i lodtrækningen om den fine uro. Vinderen bliver trukket mandag den 25. marts 2013.ÆrteposerI søndags fik jeg langt om længe afsluttet mit ærtepose-projekt, der har ligget mere eller mindre halvfærdigt siden efteråret. Typisk at man har fået lavet dem til gaver til alle andres børn, men ikke har kunne tage sig sammen til at lave dem til ens egne børn færdige.

Men nu skulle det være og jeg fik applikeret og fyldt poser til den store guldmedalje. 21 i alt med pigernes for- og mellemnavne på. Jeg har i tidligere ærteposer brugt røde splitlinser, hvilket jeg også brugte i disse, men måtte blande det op med grødris også, da jeg ikke havde helt linser nok. Det fungerer nu også fint.

Poserne er et hit hos begge piger. Så pyt med de ikke blev færdige tidligere, nu spreder de i hvert fald glæde - over hele stuegulvet...

Tak for alle input....


...og kommentarer til mit forrige indlæg om Idas sensitivitet. Som flere af jeg nævner, er jeg også ret sikker på at Ida er en form for hypersensitiv eller taktilsky og det er rart at høre, at andre er enige i min "selv-diagnosticering" og at det ikke bare er noget jeg har grebet ud af den blå luft, men at der faktisk er mange andre der kender til problemet/fænomenet.

Hvad gør vi så nu? Jo, lige nu nyder vi først og fremmest den ro der lader til at være faldet over Ida og hendes tøjkriser. Vi fortsætter med den regelmæssige børstning og tryk og håber det er nok. Skulle det imidlertid vise sig ikke at være nok og det blusser op igen, vil jeg ikke tøve med at søge noget professionel hjælp og her er et sted som Apa (Afspændingspædagogernes aftenskole) et yderst oplagt bud og/eller få en henvisning til en børneergoterapeut. Ikke steder jeg selv havde tænkt på, før nogle af jer gode, søde læsere skrev til mig om det - så igen, tak for det. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan, for at vi ikke ender, hvor vi var for nogle uger siden, hvor Idas krise var på sit aller højeste. Dér er der absolut ingen, der ønsker at være.

Hurra for tøj! - om at have et sensitivt barn

Vi har lige været igennem et langt sejt træk med Ida. Udviklingstrin, tigerspring, 3-års krise - kald det hvad du vil. Det er hårdt arbejde for alle involverede under alle omstændigheder. Vi er bekendt med, at det kommer i meget tydelige perioder hos Ida, når tingene rykker for hende.

Denne gang har det i meget høj grad handlet om at få Ida til at iklæde sig nogen som helst form for tøj. Hun har siden hun var helt lille været meget sensitiv omkring hendes tøj, specielt strømper, og dets berøring af hende. Det driller, som hun siger. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at det driller hende og at der rent fysisk faktisk er en faktor der spiller ind. Strømpebukser har længe været et no-go, så garderoben er fyldt godt op med leggings i stedet. Strømpeproblemet er blevet løst ved at min mor begyndte at strikke strømper til hende med sammensyningen uden på, så der ikke er nogle snore til at drille hendes sensitive tæer.

Men pludselig rykkede det fra tæerne til benene og hun kunne slet ikke holde ud at have noget som helst på sine ben og dernæst heller ikke på sin overkrop! Det var nogle lange, kolde dage og det har krævet, dog ikke blod, men sved og tårer fra os begge at få noget som helst tøj på den lille krop. Når jeg til sidst gav op på diplomatien og med tvang iførte hende noget tøj, lå hun og vred sig og skreg i op til en halv time. Og som sagt er jeg ikke i tvivl om, at der rent fysisk er noget der driller hende, men tilført en 3-årigs sans for dramatik, har det til tider været mere end min tålmodighed har kunne klare. Det har derfor også betydet, at der har været ting, jeg ikke har kunne overskue at lave med hende. Dans har jeg bl.a. aflyst nogle gange, da det involverer en del tøjskift og én gang i et omklædningsrum med en Ida der flippede fuldstændig ud og til sidst løb ind i gymnastiksalen kun iført underbukser, var nok for mig. De, der følger mig på Instagram, ved også, at jeg for nogle uger siden lod Ida gå i bare ben hjem fra børnehaven trods februar-kulden, hvilket også skyldtes en fuldstændig udtømt tålmodighedskonto.

Idas rare og rolige pædagog i børnehaven (hvor hun reagerer på samme måde) har hele tiden sagt til os, at hun er sikker på det nok skal falde på plads hos Ida af sig selv, efterhånden som hun vokser og udvikler sig. Og det ser heldigvis ud til, at hun har fået ret. I hvert fald for nu. Vi tør ikke rigtig håbe for meget på, at det er helt ovre. Men pludselig en dag, for snart 2 uger siden, gik Ida helt frivilligt med til at få bukser på og har gjort det lige siden. Der er dog kun én slags bukser hun vil gå med (som vi så har skyndt os at købe 3 par af) og kun hvis de vender på vrangen. Men hvis det er prisen for fred på påklædningsfronten er det for mig en fuldstændig ligegyldig synsfejl at betale. Derudover er jeg også begyndt at børste og "trykke" hende dagligt for at stimulere hendes meget sensitive taktilsans.

Om det er den ekstra stimulering, nye forbindelser i 3 års-hjernen eller begge dele, der har gjort udslaget ved jeg ikke. Jeg er bare så glad for, at Ida nu tager tøj på helt frivilligt og uden skrig og skrål, for hold da op, hvor er livet dog meget lettere på den måde.

Hurra for tøj, siger jeg bare!

Lille fotoshoot fra en morgen på vej til børnehave, hvor jeg stadig var helt i ekstase over, at Ida helt selv havde taget noget tøj på.

Farver og samlinger på børneværelsetWeekenden har stået i stor-oprydningens tegn for mit vedkommende. Det må være noget med årstidernes skiften, der giver mig lyst til at rydde op og rydde ud - specielt i børnenes ting og tøj som de jo løbende vokser fra og ud af. Noget er røget ud, noget sendt videre i arvefølgen, noget sat på loftet og rigtig, rigtig meget er pakket og klar til sommerens loppemarked. Kan allerede nu sige, at det bliver en rigtig god bod jeg får mig igen i år. Utroligt hvad man kan få samlet sig på under et år! Og utroligt så skønt det føles at få ryddet ud i alle de ting. "Simpel living"- det giver god mening.

Her er lidt af de farveglimt og små samlinger, der stadig står tilbage på pigernes værelse.

En kurv fuld af farvestrålende, hæklede dyr. Hvis ikke mine børn skulle have det, hvem så?


Og ligeledes en kurv fuld af patchwork-bolde.


Elsker de klassiske Pixi-bøger.


Nyt billede tegnet af mig, med stærk inspiration fra Seventy Tree.


Den konstant voksende samling af Schleich-dyr er nu flyttet ind i den lavendelblå kasse/hylde, der før husede diverse, mere baby-orienteret legetøj.

Du kan se tidligere billeder af hylden i brug i dette indlæg sammen med flere tidligere billeder fra vores børneværelse.