Hello... Ny forårsjakkeHello, Mini Rodini loves you og Eva elsker sin storesøsters nye Jaguar-jakke.

Det er ingen hemmelighed, at flere her hjemme har en lille svaghed for leopard-print. Så da denne nye jakke fra Mini Rodini landede i butikken, hvor jeg arbejder blev flere af os også hurtigt enige om, at dette skulle være Idas kommende forårsjakke. Jeg overvejede også om Eva skulle have en, meeen det bliver nok lige vildt nok med 2x leopard-påklædte-piger på én gang. Så Eva må vente til hun kan arve denne.

Tror dog ventetiden kan komme til at føles lang, da hun begyndte at græde og hive i den og sige "mig passe den!" første gang Ida tog den på... Den er virkelig også flot og lækker - og stadig ikke for upraktisk til, at den ikke kan eller "må" leges i.

Ida gad ikke stille op til fotoshoot i jakken, men Eva stillede meget villigt op (da hun fik lov at få jakken på), lagde armene over kors og så kunne jeg bare skyde løs. Hun er virkelig en sjov lille en.

Du kan se og læse mere om jakken lige her.

Og hvis du som jeg undrer dig over, at den hedder Jaguar-jakke og ikke leopard, kan jeg informere om, at der også findes plettede jaguarer, der minder gevaldigt om leoparder. Måske vidste du det godt i forvejen? Jeg har bare altid selv været (og er stadig) ret forvirret omkring alle de forskellige katte-dyrs kategorier, panther, jaguar, leopard. Er de i bund og grund ikke samme slags dyr, der enten kan være plettet eller helt sort? Eller hvad? Måske der sidder en derude med større zoologisk viden på lige dette område end jeg.


Godnatsang

Der er ikke meget i verden, der kan få ens hjerte til at boble over, som synet af ens trygt sovende børn, vel?

En gang i mellem må jeg skifte repertoiret på godnatsangene lidt ud for ikke at få kuller af, altid at synge de samme sange. Lige for tiden har jeg fået nok af børnesange. I stedet bliver bl.a. denne sang sunget ved sengekanten i disse dage. Minder mig meget om min egen barndom, hvor jeg hørte denne LP på mine forældres pladespiller.

Vær stille nu
min baggårdskat

det er tid at sove

ikke larme som forleden nat

det må du love

det har været en lang lang dag
og nu skal du sove
hils i drømmeland

På lørdag kommer daddy nok

og ta'r dig med
i Tivoli 

på bakken eller sådan et sted

Men vær stille nu

min baggårdskat
luk nu dine øjne
så skal jeg fortælle dig et eventyr
fyldt med søde løgne

om den forbyttede dreng 

og den onde fe
prinser og prinsesser


stille nu

 

stille nu 

Synger I altid samme godnatsang(e) og hvilke hitter hos jer?

Tilfældige fakta...

Instagram kører for tiden en 5 random facts om mig-leg. Det er sjovt og hyggeligt læsestof og jeg vil ligesom Ninna også hive med herover på bloggen og samtidig opfordre jer andre til at lege med også.

Tilfældige fakta om mig:

# Da jeg var 10 år gammel blev jeg bidt i kinden af en hund og det er det ar man stadig kan se
# Jeg har altid været mørkeræd og kan stadig blive ret bange, når jeg er alene om aftenen. Det er en af årsagerne til, at jeg aldrig vil flytte i hus eller ud på landet. Jeg skal have lys og liv og larm omkring mig for at føle mig tryg.
# Hvis jeg var blevet en dreng skulle jeg have heddet Morten...
# Jeg holder virkelig meget af at gå tidligt i seng.
# Har først lært at spise ost og drikke kaffe efter jeg mødte min mand for lidt over 6 år siden.
# Jeg har stået på toppen af Empire State Building 2 gange og drømmer om at komme til at stå der mindst lige så mange gange endnu.
# Da jeg var lille ville jeg gerne være fisker - ved ikke hvorfor. Jeg har aldrig fanget en eneste fisk i mit liv. Tror jeg syntes en gul regnfrakke og sydvest så smart ud.
# Havde en gang en lille chihuahua-blandings hund, der hed Alza. Den bor nu på en gård i Jylland (for real!)
# På en sommerferie-tur til Sverige mellem folkeskolen og gymnasiet blev en veninde og jeg piercet i tungen i Gøteborg. Føj, hvor gjorde det ondt! Havde piercingen i 1 år, så kunne jeg ikke holde den ud længere. Nu har jeg kun huller i ørerne (og dem syntes jeg også gjorde ondt at få lavet).En grøn prinsessedrømIda skulle jo egentlig være kat til fastelavn - og det var hun også henne i børnehaven. Men hun blev ved med at tale om, at hun skulle være prinsesse. Og da vi skulle holde Evas fødselsdag kombineret med lidt fastelavn ville hun slet ikke have sit kattekostume på. I weekenden skulle vi så igen holde fastelavn med nogle venner og jeg besluttede mig i starten af ugen for, at jeg ville overraske Ida med en prinsessekjole til denne dag - også selvom jeg havde sagt jeg ikke ville lave en til hende. Men tænkte, at den også vil komme til at blive brugt flittigt efter fastelavn.Mandag tog jeg derfor i Stof2000 og handlede ind til en yndig kjole af perlesatin, glimmerknapper, blonder og pailletbånd og har brugt 3 hele aftner i den forgangne uge på at få lavet denne drøm af en grøn prinsessekjole. Den er syet efter samme kjolemønster som den Alice i Eventyrland-kjole jeg har lavet til Eva og så har jeg freestylet blonde og paillet-detaljerne på. Mønstret er fra denne bog af Ulla Welinder.

Jeg selv er yderst tilfreds med resultatet. Ida selv blev så glad, da hun så kjolen, at jeg gerne syede en til hende hver uge, hvis det kunne blive ved at gøre hende lykkelig. Af de rosende ord kjolen fik med på vejen var blandt andet: "Tak mor. Den er perfekt!"

Åh suk! Hvem under så ikke sin datter et ekstra fastelavnskostume? Desuden synes jeg også selv, den var ret sjovt at lave, så det har været en ren win-win situation.


Og med 3x fastelavnsfejringer har vi vidst også fået slået den kat af tønden for i år, og der er nu sat punktum for udklædningsindlæggene her på bloggen for en god rum tid.

Men den grønne prinsessekjole kommer vi nok til at se en del til herhjemme, da det lader til den er blevet en halvpermanent del af Idas påklædning...

en på 2 og en på 3


Vi er nu de stolte, glade og til tider ret trætte forældre til en på 2 og en på 3. I vores øjne verdens skønneste, sødeste og dejligste piger man overhovedet kan forestille sig. Men også stadig en på 2 og en på 3 - og alt, hvad det fører med sig af magtkampe, hyleri og periodisk natteroderi. Jeg prøver at huske på, at alt det hårde kun er små bidder i forhold til alt det gode. Og langt det meste af tiden stornyder jeg også, at vi har 2 børn så tæt på hinanden i alder og jeg synes egentlig, at vi er pisse-seje(!) til det. Og ja, jeg er faktisk ret stolt af os og vores forældrebedrift.

Men når jeg for tiden hører "de her dage" med Marie Key, finder jeg den alligevel en smule rammende for lige denne tid Jesper og jeg er i.

"...
Men måske er det her tiden
hvor det godt må være lidt ude af kontrol
måske er det her året
hvor vi ikke lover mere end vi kan holde
måske er de her dage nogle vi husker 

som dem der satte os fri
..."

Jeg ved godt teksten nok ikke oprindeligt er tænkt som beskrivende en småbørnsfamilie situation, men det er nu en gang det, den er kommet til at betyde for mig. I hvert fald er det tanker som disse jeg tit tænker og har tænkt, når jeg har syntes forældre-tjansen har været særligt hård. Husker på, at dette småbørnsliv kun er en (relativt) kort periode i vores liv. At nogle ting og interesser tilsidesættes for en stund og måske (måske ikke) kan genoptages igen på et senere tidspunkt. Hvis vi altså stadig har lysten til det...

Fredag morgen...

Bits and pices fra min denne fredag morgen.

Morgenkaffe og morgenradio.Morgenmadsoprydning.


Storesøster er febersløj på anden dagen, lillesøster holder med selskab i sofaen.

Nye sko. I brug for første gang i dag.


Prinsessekjole, der kun liiige mangler lidt detaljer på ærmerne før den er klar til fastelavnsfest imorgen.


Sytrådsæsken, set værre - set pænere.


Udsprungne blomster.

Rigtig god fredag til jer alle!

Gode gaver til en 2-årig

I weekenden har vi holdt stor familiefødselsdag for Eva. En hyggelig og gavemæssigt indbringende dag for den lille fødselar. Her er et udpluk af Evas gaver - måske inspiration til andre der skal ønske eller købe gaver til en 2-årig.

Fin, fin væglampe fra Ferm Living.

 Fuldt udstyret lægekuffert.


Print fra Seventy tree med bamse og måne.

 Sit helt eget smykkeskrin, der matcher storesøsters meget eftertragtede skrin.


Og så viste Eva sig at være sådan et barn, der blev rigitg glad for at få tøj i gave og ville have mere af det på med det samme.

Det var en kombineret fødselsdag og fastelavnsfest, hvis du skulle undrer dig over min hat og pibe...


Selvom alle gaverne var rigtig fine og faldt i god jord, så var der dog intet der kunne måle sig med denne lille lege skruemaskine fra Bosch. Den må nok siges at være den allerbedste gave Eva fik og vakte virkelig stor glæde.

Og sådan her ser en glad 2-årig fødselar ud. Med uvasket hår, indtørret snot og ansigtsmaling hun selv havde fundet og tegnet sig med og en ny leopardmønstret kjole. Flere gange i løbet af dagen gik hun og sagde "glad, mig glad!". Så bliver det altså ikke bedre.

Go' fastelavn!Så kom der en kat og en Alice af sted til institutionen i dag. På vej derover blev vi mødt af Super Mario'er, klovneansigter og kaninhaler, der stak ud under vinterjakken. Det er da en dejlig tradition at peppe en kedelig februar-dag op på den måde.

Håber I alle får nogle hyggelige fastelavnsdage.


Alice i Eventyrland-kostume
I går aftes blev jeg helt færdig med Alice i Eventyrland-kostumet til Eva. Jeg har haft en del hovedbrud over, hvordan jeg skulle få lavet et passende forklæde, for det skal jo ikke bare være sådan et, der går rundt om halsen. For det første fordi jeg ikke tror det er så "vuggestue-sikkert" og for det andet, fordi det jo ikke er sådan et som hende Alice har på. Og så skulle det også helst have puf-ærmer og stor sløjfe bag på...

Jeg synes det er lykkes mig meget godt med en blanding af free-styling og et mønster fra Stof2000 på en forklæde-kjole (faktisk det jeg brugte sidste år til Idas (kasserede! Hmff!) Pippi-kostume). Til kjolen har jeg brugt et kjole-mønster fra bogen "Sy og strik børnetøj 0-3 år" af Ulla Welinder.

Og så er der jo lige det med strømperne - hvide eller stribede? Jeg har besluttet mig for de stribede til fastelavnsfesten i morgen i vuggestuen og så får hun de hvide på, når vi skal holde hendes fødselsdagsbrunch på lørdag, der også bliver med udklædning og tøndeslagning. Næste weekend skal vi holde fastelavnsfest for nogle venner og der må det så blive dem jeg synes bedst om til den tid.

Nu glæder jeg mig al fald til at klæde mine 2 små piger i deres fastelavnskostumer. Tror de bliver mega kære at se på, når Alice og den frække kat skal af sted til institutionen i morgen tidlig.Alice in the makingJeg er godt i gang med Evas Alice i Eventyrland-kostume. Selve kjolen har ligget færdig i nogle dage nu og er blevet lige som den skal være (hvor gør en overlocker bare livet nemmere, når man skal sy i strækstoffer!). Lige nu sidder jeg og bakser med forklædet - og et dilemma. Skal Evas Alice have rød/hvid stribede strømpebukser på som denne gamle udgave af Alice?Eller skal hun have helt hvide strømpebukser på som denne langt mere alment kendte version af Alice?Jeg har begge slags strømpebukser og hun skal i alt have sit fastelavnskostume i brug 3 gange, så måske jeg i virkeligheden får brug for hun kan skifte mellem de 2 versioner.

Hvilken en synes du er mest "rigtig"?

Eva Elisabeth 2 årSå blev det endelig dagen for Evas 2 års fødselsdag! Der har været gaver og chokolademüsli til morgenmaden, rosinboller til uddeling i vuggestuen og pasta/pølseret til aftensmad. Alt i alt en alletiders måde at markere dagen for en 2 års fødselar. I weekenden står den på den helt store familiebrunch som vi nu går og glæder os til.

Her billeder af Eva på hendes fødselsdags-morgener:

Nyfødt og godt i stand - 2011
1 år - 2012
2 år - 2013

En aften for præcis 2 år siden...
En aften for præcis 2 år siden sad jeg her i min sofa og hæklede og betragtede min mave og tog billeder af min mave og ventede på at få tilpas regelmæssige veer til, at jeg kunne tillade mig at ringe til fødegangen på Rigshospitalet og sige "nu kommer vi altså!".

Mine veer blev aldrig rigtig særligt kraftige, men jeg vidste, at jeg allerede var 4 cm åben fra et jordemoder besøg 2 dage forinden, hvor jeg også havde fået løsnet hinder. Så ved 23-tiden ringede jeg og sagde jeg var 2. gangs fødende med tiltagende veer og jeg fik at vide vi bare kunne komme derind.

Så en aften for præcis 2 år siden, i præcis samme slags små-regnende og små-blæsende kedelige vejr som i aften, tøffede vi til Rigshospitalet og ankom kl. 23.55 på fødegangen. Havde regelmæssige småveer til kl. 02.15, hvor vandet blev taget. Herefter HÅRDT ve-arbejde i en lille time. 3 presseveer og så fødsel 03.17.

Omkring kl. 6 samme morgen tøffede vi hjem igen med denne lille vidunderlige trold i armene.

Fantastisk!Nu gør vi klar til at fejre hendes 2 års fødselsdag i morgen.

Hvor blev de 2 år af?

De er stormet af sted samtidig med, at billederne med hækletøjet og maven i sofaen føles som om de er taget for en evighed siden...