Peberkagehus

Vi har fået en ny tradition i vores familie. Det er min søde norske svigerinde, der har bragt den her til og jeg synes det er vildt hyggeligt. I starten af december fik hun samlet 6 af familiens børn til at lave deres eget peberkagehus. Hun havde bagt alle delene til husene på forhånd og så skulle børnene ellers komme med deres eget slik og så ellers pynte løs. Og det forlyder, at der faktisk ikke blev spist ét eneste stykke slik mens pyntningen stod på! Kæmpe respekt til svigerinden!
Nu står så dette fine peberkagehus og pynter hjemme hos os, lavet af Ida og Eva i fællesskab. Traditionen er så, at man lader det stå indtil nytår, hvor man tager en kødhammer og smadrer huset og først herefter må man begynde at spise af det. Det var lidt svært for Ida og Eva og accepterer til at begynde med. Men nu står det der bare og de har vist affundet sig med, at det er sådan det er.


Peberkagehjertet, som blev lavet samme dag, har vi til gengæld aftalt, at vi må spise allerede juleaften.

7 kommentarer

 1. Svar
  1. Ja ikke, jeg er også vild med det :)

   Slet
 2. Hvor er det bare sødt og fint :D

  - Anne

  SvarSlet
 3. Hvor ser det fint ud. Min store pige lavede en sidste år, og den var umulig at spise. Den blev hård som en mursten. Håber jeres er blevet god, så pigerne ikke bliver skuffet til nytåret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt på, hvordan det er at sætte tænderne i efter en måned :) Men slikken kan vel stadig pilles af og spises tænker jeg :)

   Slet
 4. sjovt at lære nogle nye traditioner og når det også er fra én man kender / holder af må det være ekstra spændende.
  Flot er huset i hvertfald blevet :)

  // Rikke //

  SvarSlet