Juletræstæppe #2

Det er som om min blog kun handler om jul og dessert for tiden, men det er jo også to gode ting at fokusere på. Så lad mig derfor fortsætte med lidt mere jul; jeg er blevet færdig med mit juletræstæppe! Og med total mangel på ydmyghed, så må jeg sige, at jeg er blevet ovenud tilfreds med det. Det har været et af den slags projekter, hvor man har en forestilling om noget inde i hovedet, men ikke noget helt konkret og så skal man forsøge at få udlevet den forestilling. Det kan gå begge veje for mig med den slags projekter og denne gang gik det altså den helt rigtige vej (ja intet mindre).


Selve tæppet er bomuldslagenlærredet klippet i en cirkel med en diameter på 120 cm. Herefter klippede jeg 16 cirkler med en diameter på 19,8 cm (samme omkreds som en Mumi-tallerken, som jeg brugte som skabelon). Med inspiration fra forskellige Google billedsøgninger tegnede jeg en skitse af en engel og tegnede de forskelligt dele over på applikations-vlies og så ellers bare stryge, klippe, tegne, stryge, klippe, stryge lidt mere, tegne, klippe osv. indtil alle engle var klar til symaskinen. Herefter syede jeg alle cirklerne på tæppet. Som afslutning har jeg pyntet tæppet med en omgang zigzag-bånd i sølv og mønstret skråbånd.

Nu glæder jeg mig til vi skal have det frem under juletræet, men glæder mig også over jeg kan pakke tæppet lidt væk indtil om en måneds tid. For lige nu er min øjne lidt mætte af at se så meget på det - også selvom det er mægtig pænt.

30 kommentarer

 1. Hvor er det blevet fint :)

  SvarSlet
 2. Ej hvor er det bare FINT- kan godt forstå de er glad for det! For efterhånden en del år siden- til mit eget første træ drømte jeg selv om at lave et rigtigt fint et- men tidspres af eksamen, husbyggeri mm. gjorde at det blev en hurtig version...den står træet står stadig på ..år efter år...hmm...måske dette kunne give mig skubbet til at komme igang med et fint et også:O)
  ihvertfald - godt gået:O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og så er det vel aldrig for sent at få lavet sit eget :)

   Slet
 3. WOW hvor er det bare blevet FLOT!!!! jeg er vild med at du har brugt ikke-julede-farver lilla og blå. Det er virkelig et flot tæppe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja, jeg tror jeg ville blive for hurtigt træt af det, hvis det var rødt. Desuden har jeg lært af min mor, at oprindeligt var lilla julefarven - altså før coca cola gjorde julemanden rød :)

   Slet
 4. Hold fast hvor er det blevet skønt...

  Ihh altså, jeg er lidt misundelig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - misundelse er tilladt ;)

   Slet
 5. Jeg bliver nød til at spørge: det stof med stjernerne, vender det ikke på vrangen ? :) Men super fint tæppe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det gør det nu ikke, men det er lidt duche i farverne, det er måske det?

   Slet
 6. Hvor er det blevet flot! Og med inspiratione fra dig, fandt jeg ved et tilfælde et juletræstæppekit, som jeg så første gang for nok 15 år siden! Kæbte det, men har nok desværre ikke tid til at blive færdig med det denne jul!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og godt jeg kunne inspirere dig til at komme i gang med dit eget - og bliver det ikke færdigt i år, bliver det jo heldigvis jul igen til næste år :)

   Slet
 7. Wauw hvor er det blevet flot!!
  VH Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, er også svært tilfreds med det selv :)

   Slet
 8. Hvor er det bare blevet fint. Det ser ud til at have været et tidskrævende arbejde!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og ja det er tidskrævende med alle de applikationer, men jeg har været ret målrettet da jeg først kom i gang og synes egentlig det gik ok hurtigt med at få det færdigt.

   Slet
 9. Skønt-skønt! Dejligt med et projekt der bliver bedre end forventet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke, det er noget af det bedste :)

   Slet
 10. Så fint juletræstæppe.
  Sikke mange herlige jule, det kommer til at opleve sammen med jer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det håber jeg i hvert fald det kommer til :)

   Slet
 11. Hold da op et arbejde! :-) Men hvor er det blevet flot.

  SvarSlet
 12. Det er blevet SUPER FINT Mie, hurra for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorte, er også super glad for det :)

   Slet
 13. Hvor er det blevet flot. Tillykke med resultatet. Du kan godt være stolt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og du kan tro jeg er både stolt og glad for det .9

   Slet
 14. Sikke et fint tæppe - men hvor må det have taget lang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det tog slet ikke så lang tid som jeg havde forventet, men joh, en del tid tager det at lave med alle de applikaitoner :)

   Slet