Glimmerkjole - og lidt om dubletter

I samråd med Ida har jeg fundet frem til en kjolemodel, som hun synes er både rigtig, rigtig fin og er rar at have på. Dette er nu blevet til et brugbart mønster som jeg allerede har haft syet én kjole op i, som hun er rigtig glad for - særligt fordi den er i leomønstret stof, hvilket (stadig) er i meget høj kurs herhjemme. Eva, der også kun vil gå i kjoler for tiden, har derefter gået og spurgt til, hvornår hendes leo-kjole også blev færdig. Sådan noget kan mit moderhjerte ikke stå for, men da der ikke var nok stof til 2 kjoler måtte jeg af sted efter noget. Og jeg tænkte faktisk på, at det kunne være fint med en anden variation af noget leo-mønstret stof, for ikke at lave 2 af samme slags - specielt fordi Eva jo på sigt overtager Idas tøj.

MEN, da jeg så stod nede i Stof2000, fik jeg øje på dette jersery stof med paillet-leo-mønster! Helt ærligt, så kan det jo nærmest ikke blive bedre, hvis du spørger mine døtre og jeg. Og så er man jo i det umulige valg. For skulle jeg så kun købe stof til en kjole til Eva, fordi Ida allerede havde fået en? Nej, det var hurtigt afgjort, for begyndte allerede at få hyletoner i ørerne af at tænke på, hvis Ida blev præsenteret for SÅ smukt stof og så IKKE selv skulle have en kjole i det. Skulle jeg så købe det i 2 forskellige farvevariationer (der var også en med blåtonede pailletter)? Klart en mulighed. Men hvem skulle så have den, der ikke var lyserød, når nu de begge to har forsvoret evig kærlighed til det lyserøde univers?

Nej, det måtte selvfølgelig ende med smukt stof til 2 helt ens kjoler med blot en lille størrelses forskel. Det er hverken første eller sidste gang, at det er sket, for jeg synes jo, hånden på hjertet, at det er helt vildt sødt og fint, når de matcher. Men når de er så tæt på hinanden i alder og størrelse, ryger den der så-kan-lillesøster-også-arve-storesøsters-tøj lidt, fordi vi nogle gange bare har dobbelt-op på samme slags tøj. Andre gange er det selvfølgelig også en fordel, fordi mere og mere af deres tøj kan de passe samtidigt og på den måde kan de låne af hinandens. Dette gør sig især gældende for tøj jeg har købt til dem, hvorimod det tøj jeg selv syer til dem. ret ofte ender med at komme ud af maskinen i dubletter.

10 kommentarer

 1. De er da skønne, min ædste pige ville elske sådan en kjole!
  Selvom der er knap 21/2 ml. mine pige, er der også dubletter at finde i deres gardarobe, ja og især mår man selv kreerer det, man "kan lige" når man nu er i gang! Men jeg tænker nu også meget over at de får noget som store eller lillesøster ikke har!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det gør jeg helt klart også, men nogle gange er det for svært, hvis man står med noget, som man bare ved de begge 2 vil blive vilde med. Med andre ting er det nemmere, fordi man ved det kun er den ene, der vil kunne lide det.

   Slet
 2. Hold nu op, hvor er de skønne, de kjoler!!!!

  SvarSlet
 3. Jeg står til at få nr. 2 pige snart og havde en snak med min veninde om forskelsbehandling eller mangel på samme. Med tre år imellem kommer de jo til at være misundelige på hinandens gaver. Skal de så have det samme? Skal de bare koste det samme? Hvordan lærer man børn at være cool med, at den ene får en vingummibamse ekstra?
  Hendes eksempel på hvad man i hvert fald ikke skulle, var da hendes mor havde givet dem to 'ens' babydukker til jul. Den ene var bare en drengedukke- not ok! Så jeg tror du traf det rigtige valg ikke at lave den ene kjole i blå. ;)
  Venlig hilsen
  Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også lige her, at det var det eneste rigtige valg. På andre områder vil jeg give din veninde helt ret i, at det er super vigtigt at lære sine børn - og specielt her søstre - at man ikke altid skal have det samme og at det også er ok. Det er en udfordring til tider, men det skulle jo gerne blive bedre og helt naturligt :)

   Slet
 4. Ja, det kan godt være lidt et dilemma nogle gange at fordele sol og vind lige. Fordi jeg indimellem synes det er sødt de er lidt ens, så laver jeg same-but-different, hvor stoffet er det samme men modellen er forskellig. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har jeg også lavet en del af, det er også ret fint :)

   Slet
 5. Hvor er de fine - jeg tror jeg må i stof 2000 efter arbejde

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret fantastisk det stof - det var der også i en version med striber a la zebra. Ved dog ikke om det er alle Stof2000 butikkerne der har det, det var sådan noget limited edition noget. Jeg fandt det på Gl. Kongevej.

   Slet