Jeg ♥ kommentarer!

Jep, jeg elsker kommentarer! Jeg har næsten siden jeg startede bloggen op, haft sådan en lille blinky ude i min sidebar, med nøjagtig det budskab. Den har den seneste tid gemt sig et godt stykke nede på siden, men nu har jeg altså rykket den helt op i toppen af min sidebar igen. For ingen grund til ikke at sige det højt - kommentarer gør blogging sjovt. For kommunikation er nu en gang sjovest, når den går mere end en vej. Det er sjovest at skrive et indlæg, når man får kommentarer på det og det er bestemt også sjovest at lægge en kommentar på et indlæg, hvis man så også får respons på den - fra blogejeren (som her er mig) eller fra andre læsere.

Bl.a. Ulla har skrevet et indlæg i netop denne debat, der meget fint beskriver mange af de samme tanker jeg selv har gjort mig i noget tid efterhånden. Som blogger er det en smule kedeligt at blogge, hvis man føler man gør det ud i et tomrum, men det er bestemt lige så kedeligt, når man har samme følelse som kommentator.

I forhold til min egen blog, har jeg stædigt hængt i og (forsøgt) ikke at lade en lavere kommentaraktivitet (men bestemt ikke en manglende) gå udover selve blogindlægenes aktivitet. Jeg har tænkt, at hele det store blogland af både bloggere og læsere, blot har skulle bruge noget tid på at finde sit rette leje oven på den massive Instagram-bølge, der meget pludseligt er væltet ind over (de fleste af) os.

Og mon ikke det er nu, hvor en debat og opfordringerne om, at huske at kommentere og være aktivt deltagende i bloglandet, har taget fat, at et Blogland post-Instagram for alvor kan blomstre op? Det virker til at tiden er moden til det og jeg glæder mig til at følge med i alle de mange blogs - både nye og gamle, og læse og besvare og kommentere i et væk.


Jeg kan i hvert fald kun anbefale alle at komme op af sofaen og hen til tastaturet :) Det gør Blogland SÅ meget sjovere at færdes i.

71 kommentarer

 1. Det kan jeg bare ikke være ret meget mere enig i - det er altså lidt kedeligt og blogge, hvis ikke man er heldige at man modtager kommentarer også :)

  - Camilla

  www.bilgaardkreative.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig lige hvad det er, kedeligt :)

   Slet
 2. Det er nemlig super hyggeligt at få en kommentar med på vejen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er både hyggeligt og motiverer i den grad en til at fortsætte :)

   Slet
 3. Jeg er også vild med kommentarer <3 det er virkelig som om hele blogland er flyttet til instagram, men skal vi ikke krydse fingre for at vi kan puste lidt liv i kommentarerne herinde igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er rigtig mange af de bloggere jeg tidligere fulgte fast, som jeg nu kun "ser" via Instagram. Det er lidt ærgerligt. Til gengæld har jeg via Instagram også fået øjnene op for nogle bloggere, som jeg ikke fulgte før, men gør nu, fordi jeg har opdaget dem via Instagram. Så på den måde kan Instagram også bruges af dem som er aktive begge steder.

   Slet
 4. Jeg giver dig helt ret i at det er skønt med kommentarer, elsker dem :D Men jeg synes at efter mange er begyndt at bruge bloglovin' er det svært at skrive kommentarer, desværre.. Det oplever jeg ihvertfald med mig selv. Jeg håber ihvertfald der kan komme mere liv i kommentarerne igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan også sagtens være bloglovin-flytningerne har meget at gøre med det. Jeg har ikke helt gennemskuet det Bloglovin helt endnu, men så den anden dag, at jeg havde fået "likes" derinde på mine indlæg, men det er ikke noget jeg har været opmærksom på eksisterede. Jeg følger stadig de fleste blogs ved at se deres opdateringer i min blogroll :)

   Slet
  2. Men det er også en anden god grund til at det er godt med kommentarer, for det er oftest den vej, jeg opdager nye blogs jeg har lyst til at følge, når bloggeren giver sig til kende med nogle gode kommentarer :)

   Slet
 5. Helt enig, og jeg skrev faktisk om det på bloggen den anden dag:-)

  Skønne damer på billedet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nok med at beslutte sig for at gøre en indsats, som du også skriver, og så burde det derefter komme helt af sig selv, når først kommentarerne ruller derudaf igen :)

   Slet
 6. Ja det er meget sjovere at blogge når der er nogen som kigger og kommentere..

  Desværre oplever jeg, ligesom mange, at der er lidt problemer når man vil kommentere via tlf.. Men jeg prøver at huske at kommenterer om aftenen når jeg sidder ved computeren.. :o)

  og så håber jeg at de mørkere og koldere tider, betyder at der er lidt flere der læser med og skriver rundt i blogland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle de tidligere år jeg har blogget, har der altid været mere aktivitet i vinterhalvåret, så ja, lad os håbe det blomstrer op i hele Blogland de næste måneder.

   Slet
 7. Svar
  1. Ja de var godt nok trætte den dag billedet blev taget. Nogle gange er det virkelig godt at have et fjernsyn man bare kan stene til - uanset alder :)

   Slet
 8. Du har helt ret, men som jeg efterhånden har skrevet flere steder så tror jeg at det er blogspot brugere der oplever den største forandring. For os andre har det faktisk altid været bøvlet at kommenterer rundt omkring og derfor kan man hellere ikke kommentere alle vegne hele tiden.

  Personligt er jeg glad både for mine besøgende og for de mennesker der tager sig tiden til at kommentere en gang imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bestemt også glad for alle mine besøgende og alle de kommentarer jeg får. Og det er bestemt en meget afgørende faktor, hvor tilgængeligt det er at komme til et kommentarfelt. De blogs der ikke er blogspot er for mig som blogspot-bruger også nogle gange ret besværlige at komme til lige at smide en hurtig kommentar på, og det kan nogle gange holde en tilbage. Det er nok en konsekvens af at være en del af zapper-generationen, hvor noget helst ikke skal optage vores tid for længe ad gangen, før end det ikke er vores tid værd (groft sagt).

   Slet
 9. Jeg kan ikke være mere enig... Sikke nogle skønne tøser du har :-)
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt med tilkendegivelser, det tyder da på der er vilje til at puste lidt liv tilbage i Bloglandet :) Og tak, jeg kan også kun være enig med dig i, at det er nogle skønne tøser ;)

   Slet
 10. Lige så enig : ) Spændende om tiden så er moden til det ; )

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt med tilkendegivelser, det tyder da på der er vilje til at puste lidt liv tilbage i Bloglandet :)

   Slet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. Kommentarerne er det der gør det sjovt. Det betyder så meget!

   Slet
  2. Det gør det nemlig - også selvom det, efter min mening, ikke er det der skal være det altafgørende for en blogs eksistens, men det gør det bare lige en tand sjovere og mere motiverende at fortsætte.

   Slet
 12. Jeg kan så godt følge dig. Det er op af bakke - især når man er ny. Jeg kommenterer rigtig mange steder, og håber det kommer retur på et tidspunkt. Jeg skriver ikke for andre, men mig selv. Men alligevel er det sjovest med nogle kommentarer - lige som du skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror helt klart, at det gør en stor forskel for ens egen blog, om man selv er god til at få kommenteret rundt omkring. Personligt er det oftest ad den vej jeg opdager nye blogs som jeg får lyst til at følge.

   Slet
 13. Enig. Det er noget jeg selv forsøger at huske mig selv på. At lige bruge 2 min på at efterlade en kommentar. For så er det nu engang hygligst. Selvom jeg fortiden bruger IG mest. Det er det tiden er til. Men det bliver forhåbentligt bedre snart. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Instagram er nemlig så nemt, fordi man bare lige kan trykke på et "like" og så er man videre. Nogle gange synes jeg også jeg mangler den funktion på diverse blogindlæg. Jeg ved den kan installeres, men når jeg tænker over det, så synes jeg man (oftest i hvert fald) har lagt lidt flere tanker i et blogindlæg, som så også fortjener lidt mere, hvis man ønsker at tilkendegive, at man synes om (eller har andet at sige om) det man har læst. Og jeg tror, at hvis man indførte samme "like-kultur" på blogs, vil kommentarerne forsvinde helt. Måske, måske ikke.

   Slet
 14. Jeg kan kun tilslutte mig! Har selv "meldt mig under fanerne" i et indlæg påpeger blog her til aften!

  SvarSlet
 15. Der skulle stå "på egen" og ikke påpeger;) God aften til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt med tilkendegivelser, det tyder da på der er vilje til at puste lidt liv tilbage i Bloglandet :) For som du også skriver i dit indlæg, så kan blogs altså noget helt særligt, som øvrige medier ikke kan opnå, nemlig fordybelse, detaljer og beskrivelser af tanker bag handlinger samtidig med det er et rigtig godt dialog-redskab.

   Slet
 16. Hørt! Jeg synes det er så pokkers træls at det er blevet så svært at kommentere fra sin iPhone. Er ret sikker på jeg ville smide flere kommentar, hvis jeg nemt og enkelt kunne gøre det fra mobilen. MEN godt budskab, synes også efterhånden det variere meget hvornår folk 'gider' smide en hilsen eller ej ... Men det gør bare det hele meget sjovere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det nemlig meget sjovere, både ift. selv at skrive blogs, men også ift. at læse hos andre :)

   Slet
 17. ja jeg tror desværre også det er en af årsagerne til at jeg ikke har skrevet et indlæg siden maj, men overvejer stille og roligt at starte op igen. Og selv at blive bedre til at kommentere også!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kom du endelig i gang igen. Der er altid plads til en mere i Blogland :)

   Slet
 18. Jeg er nok et pragteksemplar på en spøgelses-læser. Jeg har aldrig kommenteret på hverken dine eller andres blogge... Tror jeg lidt har tænkt, at jeg ikke havde noget fornuftigt at tilføje (og netop her ville en "like"-knap komme til sin ret). Men det har på INGEN måde betydet, at jeg ikke kan lide dine indlæg eller ikke finder dem interessant... For det gør jeg! Og følger med - HVER DAG (og når det er kritisk med specialeskrivningen - flere gange om dagen)!! Så... Keep up the good work :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med din kommentar her i hvert fald :) En kommentar behøver heldigvis ikke at være lang og forkromet for at blive værdsat. Men jeg kan jo heldigvis også se på mine besøgstal og sidevisningsstatistik, at der stadig er mange som du, der følger med dejligt og dét varmer og motiverer bestemt også :)

   Slet
 19. Du har så meget ret, det er bare sjovere at få en kommentar, så man ikke skriver ud i et tomrum og tager mig selv i nakken og nu skal der kommenteres:0)
  Tak for fordi du deler, og fedt portræt i Vores Børn!!!

  VH Louise
  http://kaerholmkrea.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør det lige lidt sjovere. Og tak, jeg er også selv ret godt tilfreds med indlægget i Vores Børn :)

   Slet
 20. det gør jeg også altså elsker kommentar :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er så dejligt med dem :)

   Slet
 21. Det er dejligt, at der bliver pustet lidt "liv i kludene igen". Blog-verdenen har været alt for stille de sidste mange måneder sikkert pga IG. Lad os i fællesskab få liv i bloggene og kommentarerne.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det virker i hvert fald til at lysten er der til det, så ja, lad os håbe vinden vender lidt :)

   Slet
 22. Hørt hørt :) Jeg tilhører den 'nye' generation af bloggere - altså ikke de 'gamle' erfarne som blandt andet din - og så er det ekstra svært at 'kæmpe' mod den massive instagram bølge og deraf manglende/faldende kommentarer på egen blog... Andre 'nye' der synes det har det på samme måde???

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sagtens forestille mig at det er. Jeg kan også se på kommentarer rundt omkring på lignende indlæg, at der er mange der har det på samme måde som dig. Lad os håbe det vender lidt nu, for det er altid rart og godt med nye bloggere :)

   Slet
 23. Jeg er enig, og tager fat i mig selv, det er vist det eneste rigtige sted at begynde ;-) Tak for påmindelsen! <3

  Kh Marthe

  SvarSlet
 24. Jeg er fuldt ud enig. Jeg synes også at jeg laver og bruger tid på det ene indlæg efter det andet og bruger en. Del tid på det, men oplever samtidig også, at der ikke kommer så mange kommentarer som tidligere. Dette får altså lysten til at blogge drevet væk. Jeg synes selv jeg er rimelig god til at kommentere på andres blog, men jeg må da ærligt indrømme, at når jeg ikke får samme respons igen, så falder lysten desværre.
  Håber dette indlæg kan være med til at hive lidt op i blogland igen.

  Mvh helena

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os håbe denne fokus får det til at vende. Tror der er rigtig mange, der har det på samme måde og mange der har tænkt "det er nok bare mig, der har det sådan". Men nu er der åbnet for posen og det er tydeligt, der er en lyst og vilje til, det skal blive bedre med aktiviteterne igen. Så lad os håbe det holder :)

   Slet
 25. Helt enig... For noget tid siden startede jeg noget op som jeg kalder for KreaTroldens Hjørne hvor jeg hver fredag viser en video, hvor jeg viser teknikker til forskellige kreative ting og sager, en slags DIY kanal... Så hver onsdag har jeg et teaser indlæg hvor man kan gætte med om hvad fredagens video handler om... Har bare ikke oplevet noget respons, så er lidt begyndt at tænke, hmm skal jeg stoppe igen?! Men holder ud og bliver ved.

  Jeg har det på samme måde som Helena fortæller, jeg synes selv jeg kommentere (hvis jeg har noget at sige, eller noget bare fortjener ros) men igen ingen respons fra andre = kraftig faldende lyst til at blogge desværre.

  Håber dit indlæg er med til at hive folk op, det tager jo ikke længere tid at give lidt respons end det gør at læse indlægget

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os håbe denne fokus får det til at vende. Tror der er rigtig mange, der har det på samme måde og mange der har tænkt "det er nok bare mig, der har det sådan". Men nu er der åbnet for posen og det er tydeligt, der er en lyst og vilje til, det skal blive bedre med aktiviteterne igen. Så lad os håbe det holder :)

   Slet
  2. Hov, du fik lige den samme som Helena herover :) Men du har en rigtig god pointe i, at SÅ lang tid tager det jo heller ikke at lægge en kommentar og når nu der bliver sat ekstra fokus på, hvor meget det egentlig betyder, så kan det være vi alle bliver bedre til lige at huske at gøre det rundt omkring.

   Slet
 26. Helt enig!
  Det at skrive ud i et tomrum er ret beset ikke rart.
  Tak for dit gode indlæg og som flere andre håber jeg på mange flere kommentarer i blogland.

  Varme klem, Irene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, ja mon ikke der kommer mere gang i den nu :)

   Slet
 27. Hørt hørt....

  Kom til tasterne, blogland er et fedt sted.

  Vær med i October challenge som pyntemynteog mor har gang i. Jeg er med. Se mere på min blog ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig et rigtig fedt sted, vi skal bare alle huske at holde liv i det :)

   Slet
 28. Dejligt indlæg, Mie og fedt at vi er flere der spreder budskabet. Vi er så klar på Blogland 2.0 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tænker det er godt at få spredt godt ud :)

   Slet
 29. Nu er der efterhånden spredt megen budskab om emnet gennem de sidste par uger - og ja tak piger, det er fedt at der er nogen som tager ordet,, for vi elsker kommentarer, og det er det der gør blogging så fedt.. Præver selv at blive lidt bedre til at få lagt en kommentar når jeg kommer forbi en blog, og tror på der kommer gang i det igen hen over vinteren...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vinterhalvåret plejer i hvert fald at være mere aktivt på blogger-fronten så i kombination med dette budskab, må der forhåbentlig ske en positiv vending :)

   Slet
 30. Ååhh hvilket skønt indlæg :) Jeg er selv en af dem der er blevet fanget i instagram-nettet.
  Inden jeg kom på instagram, kunne jeg godt mærker den faldne aktivitet på diverse blogs, og savnede virkelig den lille dialog med de skønne mennesker bag hver en blog. Da jeg jeg endelig kom på instagram faldt jeg hurtigt for, hvad alle andre var faldet for... det er jo dejligt nem :)
  Men jeg savner stadig tit dialogen på bloggen :) Super dejligt indlæg :)

  Rigtig dejlig dag til dig :)

  /Sandie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja det er dejligt nemt på instagram og det har helt klart også sine styrker. Men bloggen kan bare noget andet og mere beskrivende og fordybende. Det synes jeg bestemt er værd at værne lidt om :)

   Slet
 31. Jeg er helt enige Mie og jeg læser trofast alle dine indlæg og jeg er så ENIGE .....nu skalket mande mig op og skrive flere kommentarer herinde og resten af Blogland;)
  Dejlig blog!
  Hilsner Vicki

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vicki, det lyder dejligt :)

   Slet
 32. Jeg har blogget i over 7 år og har etter hvert fått et ganske avslappet forhold til både det å få og gi kommentarer. Det er selvfølgelig koselig med kommentarer og det hadde vært litt kjedelig å blogge om det aldri kom noen respons på innleggene, men jeg synes ikke bloggingen må bli enda en sånn burde-skulle ting som vi damer er så flinke til å fylle livene våre med. Blogging og skriving av kommentarer skal være gøy og ikke noe pliktløp!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar :) Det er bestemt heller ikke ment som at det skal være nogen pligtfølelse. Man skal jo stadig kun blogge fordi man har lyst og synes det er sjovt og kommentere, når der er noget man har lyst til at kommenterer på. Men jeg tænker, at det genrelle faldende aktivitetsniveau i både kommentarer og blogindlæg bliver lidt en ond cirkel og det kan meget let brydes ved lige at give lidt respons rundt omkring. Det er jo tit at man læser noget og tænker på, hvad man ville kommentere, men ikke gør det, og så er det vel ok lige at blive mindet om, hvor meget det egentlig betyder, hvis man lige tager sig det ene minuts tid det tager at lægge en besked på et indlæg. Men stadig vil jeg selv kun skrive en kommentar hos folk, hvis deres indlæg på den ene eller anden måde har rørt mig eller jeg føler jeg har noget at tilføje.

   Slet
 33. Må absolut tilslutte mig. Er da bestemt det hyggeligste hvis der, kan opstå en dialog mellem blogger og læsere, så engagementet for alvor kan mærkes. Forsøger selv at blive bedre til at give kommentarer rundt omkring da det varmer og glæder når andre viser interesse for en. Forhåbentligt er den positive tilgang til flere kommentarer kommet for at blive :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror også på, at der er sket en positiv ændring i aktiviteterne her i Blogland, ikke mindst fordi vi er mange der har gået og følt det samme og nu har fået sat ord på :)

   Slet
 34. Enig! - Du har i hvertfald fået en del bloggere op til tastaturet kan jeg se (over 70 kommentarer pt).
  Jeg har den "aftale" med mig selv om at kommentere ved (gerne forskellige-) bloggere flere gange i løbet af ugen...Det gir en god dynamik samt jeg selv ved hvor dejligt det er at læse en kommentar på ens egen blog.
  Jeg blir "vanvittig" af at nogle bloggere slækker lidt på deres blog og forklarer det med "...jeg er så aktiv på instagram så har ikke tid" eller "Du kan læse om mit liv på IG"......hvorfor?
  - og personligt er jeg ikke (endnu?) på instagram så bliver da ærgelig over ikke at kunne følge med.......

  // Rikke //

  SvarSlet