Hjemmelavet is


I weekenden har jeg, blandt meget andet, haft gang i mit lille ismejeri. Når først jeg går i gang med at lave is, kan jeg godt have svært ved at begrænse mig i forhold til smagsvariationer, fordi jeg synes der er så uendeligt mange lækre ting, der kunne tænkes at smage godt sammen i en omgang stivnet fløde. Jeg holdt mig i weekenden dog til mine 2 all time favoritvariationer; mynte + pebermynte chokolade og marcipan + mørk chokolade.

Her får I min grundopskrift på en fantastisk is, som kan varieres i det uendelige.

Ismassen:
3 æggeblommer
60 gr. sukker*
1/2 liter piskefløde

Sukker og æggeblommer piskes til en luftig masse og heri blandes så den fyld man ønsker. Til mynte isen har jeg brugt:

En håndfuld friske mynteblade - hakket
200 gr. pebermyntechokolade - groft hakket

Til marcipan isen har jeg brugt:

Knap 200 gr. ren rå marcipan i mundrette klumper
200 gr. mørk chokolade - groft hakket.

Denne masse vendes så i den piskede fløde og så er isen faktisk klar til en tur i fryseren.

Man kan med fordel lige røre i isen en gang eller to inden den er stivnet helt. Men det er også lykkedes mig at få en ganske glimrende is ud af det, når jeg har glemt dette.

*Sukkermængden kan sagtens reduceres og jeg har også haft godt held med at udskifte sukkeret med sukrin, både helt og delvist. Men går man efter en helt sukkerfri og mere LCHF-agtig is, skal selvfølgelig også huske det i forhold til fyldet. Jeg har lavet nogle rigtig lækre LCHF variationer med hakket mørk chokolade (70%), lidt revet appelsinskal og helt fint hakkede mandler. Eller smeltet mørk chokolade. Eller bær. Eller...


12 kommentarer

 1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 2. Hmm det lyder lækkert :-) Pt er min favorit skyr-is. Super let at lave og smagen er virkelig fantastisk :-) God dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg har slet ikke prøvet at lave is med andet end fløde, men har tænkt længe på at kaste mig ud i nogle youghurt varianter eller skyr som du siger. Det bliver nok dejligt frisk i smagen forestiller jeg mig.

   Slet
 3. Mmm... det ser godt ud. Go ide med at bruge muffin forme... :)
  Kh. Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, de smagte også lækkert og det var også første gang for mig med formene, men det var virkelig godt og nemt :)

   Slet
 4. Mums det lyder vel nok lækkert.
  Den med chokolade og marcipan kommer helt klart på min liste med opakrifter jeg engang skal have prøvet :)

  Når du laver isene i muffinsforme, hvad putter du så over dem i fryseren?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tømte faktisk en hel skuffe og stillede formen i og da de så var stivnet lagde jeg film over.

   Slet
 5. Hvor lækkert! Den med peppermynthe lyder altså lækker. Vi har en ismaskine fra phillips, og der er det temmelig nemt at lave gode og mere fedtfattige is. Min favorit er jordbærisen, der smager præcis lige så godt som den fra ParadIs. Uhm. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmmmh, paradIs, de er virkelig også gode :)

   Slet
 6. Mums, begge is lyder SUPER lækre! Er det nemt at få isene ud af muffinsformene? For det er da en super god ide :) kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. De var supernemme at få ud af formene og det var så nemt, da de skulle bruges til portionsanretninger sammen med noget andet. Nok bare en god ide at bruge silikoneforme, da de nok er de nemmeste at få isen ud af igen.

   Slet
 7. Uhh.... Det ser lækkert ud. Tak for opskrift. Det må prøves :-)
  Kh Mette

  SvarSlet