Årets første juleindlæg - og nej, det er ikke for tidligt!


Detailhandlen og jeg synes i år at være enige om, at det slet, slet ikke er spor for tidligt at begynde at tænke i juletanker allerede inden vi er blevet færdige med oktober. Mit syn på den sag plejer at svinge lidt fra år til år, men i år er jeg altså helt med på den. Og i år har vi derfor også besluttet, at vi for aller første gang, selv lægger hjem til juleaftens fejringen, der i år er med Jespers familie. Det er nyt og det er spændende, det føles meget voksent og jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at prøve det. Desuden ser jeg en masse logistiske fordele i at være i eget hjem, når man har små børn.

Ida er også helt med på den og har allerede hjulpet mig med at skrive hendes ønskesedel. Med børn i huset, kan man som voksen næsten ikke undgå at genfinde lidt af sin egen barnlige glæde og forventninger til julen, og det er virkelig skønt.

Jeg har længe gerne ville lave mit eget juletræstæppe og nu, hvor vi skal i gang med at skabe vores egne juleaftens-rammer, synes jeg det er en perfekt anledning til at få det gjort. Min største inspiration til et juletræstæppe, er det jeg så under træet hos Mama-Lola i Vickis juletræsindlæg sidste år. Så lidt skitsetegninger og ideer til noget applikeret er ved at tage form på mit arbejdsbord, og så håber jeg  mine evner kan leve op til mine ideer.

14 kommentarer

 1. Uha, mine planer om juletræstæppe blegner lidt til sammenligning:-) Jeg hækler et ultra kedeligt ensfarvet tæppe med Zpaghetti. Glædelig jul:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også været ude i tanker om et helt enkelt, men nu kaster jeg mig ud i noget lidt andet. Hvis ikke det bliver godt kan det jo stadig være det ender ganske enkelt alligevel :)

   Slet
 2. Nej, det er det nemlig ikke. Jeg var liidt tidligere ude. Fejrede at der var 3 måneder til juleaften ved at læse Astrid Lindgrens julebog. Det var også ret skønt.
  Jeg laver julekalender til min mor hvert år, men da jeg er på SU køber jeg gaver løbende igennem året, så jeg er næsten altid lidt i julestemning (;

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle år er det bare nemmere end andre at lade julestemningen komme tidligt til en synes jeg :) I år er et godt juleår, hos mig i hvert fald :)

   Slet
 3. Glæder mig til at se hvad du får kreeret :

  SvarSlet
 4. You can do it... og det bliver SÅ hyggeligt for jer at holde jeres egen juleaften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig faktisk også rigtig, rigtig meget til det kan jeg mærke :)

   Slet
 5. Vi har holdt juleaften herhjemme de sidste 5 år, jeg syntes det er virkelig hyggeligt (og en smule stressende) men det opvejes af alle fordelene :) Det første år købte jeg et juletræstæppe fra Royal Copenhagen, sådan et rigtigt klassisk og traditionelt et - men glæder mig til at se dit :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har som nævnt også været ude i om det skulle være sådan et helt traditionelt tæppe, men nu bliver det meget mere "mig"-agtigt i stedet :)

   Slet
 6. Åhh jul der hjemme - intet slår de traditioner vi selv står for!! Ænderne ryger i ovnen ved middagstid, vi går i kirke kl 16, far skal lige "på toilet" som vi andre begynder gå, han leger julemand og alle gaver er på magisk vis under juuletræet når vi kommer hjem :-) Drengene undres stadig, men troen på julemanden, de er 6 8 og 10!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at få lavet nogle af vores helt egne traditioner :) Det er så hyggeligt.

   Slet
 7. Det er bestemt ikke for tidligt til jul. I hvert fald ikke i år. Jeg er fuldstændig enig med dig, det varierer altså lidt fra år til år, hvornår julestemningen kommer snigende, men i år er det altså allerede startet. Jeg har også flere projekter i gang, så de kan være klar inden jul :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt de år, hvor man kan nyde og være i god tid. Så får man ligesom lidt mere julehygge for pengene :)

   Slet