Stevia (Rebaudiana Bertoni)Jeg synes jeg støder mere og mere på Stevia. Snak om Stevia, produkter med stevia, opskrifter med Stevia. Senest fik jeg en mail, om jeg ville teste nogle nye Arla Yoggi med Stevia. Det ville jeg gerne. Sammen med disse youghurt-produkter modtog jeg også nogle siders læsestof om både Yoggi og Stevia, der bl.a. fortæller, at Stevia først er blevet godkendt til fødevarebrug i EU i 2011. Det forklarer jo i høj grad, hvorfor jeg først synes at høre om Stevia nu, men til gengæld flere og flere steder.

Men hvad er så dette Stevia? Det er såmænd et sødemiddel udvundet af den type plante jeg også modtog i min pakke og som kan bruges som erstatning for sukker. Det indeholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret - hvilket jo passer rigtig godt til den LCHF-kost vi forsøger at holde os til herhjemme. Men selvom den er sød har Stevia en lidt speciel smag eller eftersmag, lidt af lakrids, som man lige skal vende sig til. Arla har derfor også kun erstattet noget af sukkeret i deres Yoggi'er med Stevia, fordi de mener det vil gå for meget ud over smagen, at fjerne sukkeret helt til fordel for Stevia. Det blev jeg personligt lidt skuffet over, for synes ellers det ville være rart med en frugtyoughurt helt uden sukker. Måske det kommer en gang? Det håber jeg.

Med i min pakke fik jeg også et par fine Kähler skåle til at smage youghurten i, men det nåede jeg aldrig og helt præcist, hvordan den nye Yoggi-youghurt smager med mindre sukker og Stevia i, kan jeg faktisk kun gisne om. Men mine børn synes den smager skønt - og de var altså hurtigere end mig, til at få indtaget vores test-youghurter...


Ingen kommentarer