Perfekt svampede chokomuffins!

Med ikke lang tid til Idas 4 års fødselsdag og med en generelt sød tand, er jeg godt igang med at eksperimentere med LCHF-kage-bageri og det er der indtil videre kommet en del muffins ud af.

Vi skal både holde stor familiefødselsdag herhjemme med stort kagebord og så skal Ida have noget med at dele ud i børnehaven. Til sidstnævnte er en omgang LCHF-muffins ideelle, da de er nemme at have med og opfylder kravene til børnehavens nul-sukker kostpolitik (som jeg i øvrigt er rigtig, rigtig glad for de har), men giver stadig mulighed for at lade ens barn dele noget ekstra lækkert ud på sin særlige dag. Til familiefødselsdagen herhjemme skal der både være helt almindelige og kulhydrat og sukkerfyldige kager og så lidt LCHF-lækkerier i blandt.

Men nu til de chokomuffins.Jeg startede med at lave muffins efter Janes opskrift, men da kokosmel var udsolgt forsøgte jeg med mandelmel i stedet og hakkede chokoladestykker i dejen også. De blev også ret gode, men Ida brød sig ikke rigtig om dem og sad og gravede chokoladen ud og efterlod resten - jeg tror det er kokos'en jun ikke kan lide. Derfor prøvede jeg i går at lave en version, hvor jeg skruede helt op for chokoladen og helt ned for kokos'en og så tilføjede et lille pift af appelsin.

De blev helt perfekte både i smag, konsistens og svampethed. Ida guffede 2 og spurgte om flere, så de er helt klart godkendt til børnehaveuddeling.


Her er opskriften:
4 æg
4 spsk sukrin
50 gr. smeltet smør
1 dl fløde
2 tsk bagepulver
2 dl mandelmel
1 dl kakaopulver
100 gr. 70% chokolade groft hakket
Evt. revet appelsinskal

Pisk æg og sukrin godt sammen. Tilføj de øvrige ingredienser som de står listet her og få det pisket godt sammen undervejs. Fordel dejen i forme (jeg har fået anbefalet silikoneforme, da denne slags LCHF-muffins lettere brænder på i papirforme. Jeg har derfor kun prøvet at lave dem i silikoneforme og det har været helt uden problemer). Bages 15-20 min. på 175 grader.

God appetit.

10 kommentarer

 1. De skal da prøves.... :-)

  Har og så et stk sønnike, der ikke altid påskynder min LCHF kost og store brug af kokosmel. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Personligt kan jeg også nemt få lidt for meget af kokos, så dette er en god variant - især hvis man også er vild med chokolade :)

   Slet
 2. Hvor mange fik du ud af den portion?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mener det var 12 eller 14 (de blev hurtigt spist)

   Slet
 3. Kan man bruge noget andet end sukrin, stevia eller lignende??

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mon ikke sukrin kan erstattes med stevia eller andre naturlige sødemidler.

   Slet
  2. Har du nogen idé om, hvis jeg skal bruge stevia, hvad forholdene så er??

   Slet
  3. nej desværre - jeg er ikke så meget inde i de sødemidler endnu :)

   Slet
 4. hvor ser de lækre ud. Det kunne da lige være de skulle prøves af.

  SvarSlet
 5. Hej Mie!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet