LowCarbHighFat - SoFar

Som før nævnt har vi slået madlavningskursen om herhjemme til en mere LCHF-orienteret kost. Ønske om vægttab har været en klar motivator for denne omlægning, men den aller største grund har været, at jeg (vi) syntes vi spiste for ringe mad. Simpelthen. Og så var det egentligt nemt at hoppe på LCHF-vognen, da først jeg havde taget beslutningen om at gøre noget mere ud af madlavningen.

Dagens aftensmad: Onsdags-tapas bestående af: Röstier af revet pastinak, gulerod, gouda, lidt HUSK og et æg. Tomatsalsa med rødløg, hvidløg og koriander. Smøristede svampe. Kyllingelår. Carpaccio. Primadonna ost. Hytteost og lidt salami.

Og hvordan går det så, her i måned 2 af LCHF-kostomlægningen? Udover at LCHF danner en ramme, hvori jeg kan øve og eksperimentere mig frem i min nye hobby, så giver det bare meget mening den måde vi nu spiser på. I hvert fald for mig. Jesper synes også det giver god mening - især det med fløde i saucen... Selv er jeg også mægtig stor fan af fløde, specielt i pisket form og alene det,  at jeg nu (helt uden dårlig samvittighed) får det på regelmæssig basis, har faktisk højnet min livskvalitet en anelse.

Og det er faktisk ikke kun i sjov, at jeg siger det. At kunne fjerne den dårlige samvittighed i forbindelse med indtagelse af mad og stadig føle man bliver lidt forkælet, er intet mindre end fantastisk! Før følte jeg tit jeg stod med sundhed og afsavn på den ene side og usundt og dårlig samvittighed på den anden. Nu føler jeg ingen savn eller sukkertrang og jeg har en meget bedre forståelse af, hvad der er sundt for min krop og hvad der er usundt. Desuden har jeg her til morgen konstateret, at jeg har tabt mig 2 kilo (indtil videre), så også på den front er der gevinst.

Der er ingen tvivl om, at vi fortsætter denne mad- og livsstilsændring.


Janes bog, LCHF - Spis dig mæt og glad er nu udkommet og jeg har fået skimmet den og afprøvet de første par opskrifter fra den. Men jeg glæder mig til at få den læst, sådan rigtigt, og blive endnu klogere på LCHF-begrebet. Og så glæder jeg mig til at komme ind og sige "Hej og tillykke" med den fine bog til Jane, når hun i morgen holder udgivelsesreception hos Politiken.

9 kommentarer

 1. Sikke en indbydende tallerken! Jamen for mig betyder LCHF også bare madglæde og nydelse og mad, der smager af noget. Det er da win-win-win :)

  Glæder mig til at hilse på dig i morgen ;)

  SvarSlet
 2. Ihh hvor ser det lækkert ud.. Mon ikke noget lignende skal prøves..

  SvarSlet
 3. Det ser da også bare møglækkert ud. Mums, måske man skulle tjekke det ud

  SvarSlet
 4. Det ser altså virkelig lækkert ud, men jeg kan bare ikke forstå at man taber sig. Der bruges jo mange fedtstoffer. Jeg har kigget lidt på de lækre opskrifter men har opgivet det igen. Måske skulle jeg se lidt nærmere på det en gang til. Kunne du ikke prøve at fortælle lidt om hvordan i spiser til dagens måltider.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår heller ikke helt, hvorfor man taber sig :) Men jeg tror det har noget at gøre med, at man spiser mere naturligt fedt, som kroppen nemmere kan genkende som energi, der skal forbrændes.

   Slet
 5. Vi bruger også nogle af opskrifter. Og det er så lækkert. Vi er slet ikke gået 'all in' mener meget inspireret. . Jeg er lidt nysgerrig på om i kun spiser lchf eller komblipiser det. Jeg spørger fordi vi har svært ved at undvære hjemmebagte boller og fordi vi tit spiser hos familien hvor der bliver serveret de sædvanlige retter med pasta og kartofler. så synes jeg at det bliver sværere at følge lchf.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi forsøger til hverdag at spise udelukkende LCHF. Vi ser det som en livsstilsændring og ikke "bare" en midlertidig kur. Derfor synes vi også man godt kan spise af hvad der bliver serveret, når vi er ude, men er der f.eks. andre muligheder end de meget kulhydratholdige, forsøger vi at vælge dem :)

   Slet
 6. Der skal stå kombinere det. Det er ikke helt så let at skrive på mobil.

  SvarSlet
 7. Tak for tipsene, det motiverer da virkeligt! :-)

  SvarSlet