Tak for alle input....


...og kommentarer til mit forrige indlæg om Idas sensitivitet. Som flere af jeg nævner, er jeg også ret sikker på at Ida er en form for hypersensitiv eller taktilsky og det er rart at høre, at andre er enige i min "selv-diagnosticering" og at det ikke bare er noget jeg har grebet ud af den blå luft, men at der faktisk er mange andre der kender til problemet/fænomenet.

Hvad gør vi så nu? Jo, lige nu nyder vi først og fremmest den ro der lader til at være faldet over Ida og hendes tøjkriser. Vi fortsætter med den regelmæssige børstning og tryk og håber det er nok. Skulle det imidlertid vise sig ikke at være nok og det blusser op igen, vil jeg ikke tøve med at søge noget professionel hjælp og her er et sted som Apa (Afspændingspædagogernes aftenskole) et yderst oplagt bud og/eller få en henvisning til en børneergoterapeut. Ikke steder jeg selv havde tænkt på, før nogle af jer gode, søde læsere skrev til mig om det - så igen, tak for det. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan, for at vi ikke ender, hvor vi var for nogle uger siden, hvor Idas krise var på sit aller højeste. Dér er der absolut ingen, der ønsker at være.

2 kommentarer

 1. Hej
  Ved du sikkert har fået mange tips - måske også denne bog af Susanne Møberg der hedder: Er du også særligt sensitiv...
  Det er jeg nemlig selv - havde også tøjproblematikken som barn og til tider stadig. Det sammen har min datter på 9 år og sådan er vi bare - et karaktertræk som 20% af befolkningen har - ved os hjælper børsteriet og andre taktile stimuleringer ikke - det er bare noget vi har lært at leve med og indretter os efter det. Der findes også en omkring særligt sensitive børn - den er dog meget avanceret synes jeg - jeg overfører blot fra Susanne Møbergs bog. Faktisk skal jeg til foredrag med hende og jeg glæder mig.
  Held og lykke med det.
  MVH Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. Jeg er selv ergoterapeut og arbejder med børn - så vil varmt anbefale du læser om emnet særligt sensitive, før du går til en børneergoterapeut. De er selvfølgelig helt fantastiske - men der er så forskellige former for det at være sensitiv.
   :-)

   Slet