LCHF rookie

Jeg har i noget tid taget tilløb til at lægge vores madvaner om herhjemme til en mere LCHF-baseret madstil. Tilløbet har især været et mentalt tilløb, men også et tilløb, hvor jeg har læst og undersøgt om LCHF kostens principper og fordele. Nu har jeg kastet mig ud i det mens jeg stadig forsøger at blive klogere på det hele, mens jeg afprøver det i eget køkken og på egen krop.

Jeg har aldrig haft den store interesse for madlavning og det har min mand desværre heller ikke. Derfor ender vores mad ofte med at være kedelig, hurtig og/eller noget der kommer af sig selv. Selvom vi begge er over 30 og har 2 små børn, kan vi stadig mere eller mindre bevidst fortrænge, at tage stilling til dagens aftensmåltid (især i weekenderne) før det er for sent til andet end noget virkelig hurtigt. Og dét er jeg ærlig talt træt af. Jeg er træt af ikke at gide lave mad. Jeg er træt af, at jeg ikke synes vi spiser sundt nok mad. Jeg er træt af tanken om, at jeg ikke skaber et ordentlig mad-forbillede for mine børn. Og jeg er generelt bare træt af kedelig og dårligt tilberedt mad.

Derfor prøver jeg nu, at oparbejde mig en interesse for at lave mad, så jeg kan lave god og sund mad til og med min familie. Og jeg har kastet min spirende interesse på mad lavet efter LCHF-principperne. Jeg har især læst på madbanditten.dk og synes Jane, der er kvinden bag, skriver en velargumenteret og overbevisende blog om LCHF. Det giver i hvert fald mening i mine ører og jeg har derfor valgt at give det et skud.

Nu har jeg været i gang i en lille uge uden de store problemer. Faktisk er jeg overrasket over, hvor nemt det går og hvor forbavsende lidt sukkertrang jeg har haft - noget jeg ellers altid har og har megasvært ved at modstå. I stedet har jeg prøvet revet blomkål som erstatning for risen til boller i karry, forberedt madpakker, inviteret fløden inden for i mit køleskab (der ellers kun har været inviteret inden for til fødselsdage og højtider) og haft overskud til at lave hjemmelavet "slik" til fredagens Disney Sjov.

Så for nu, har jeg kun gode ting at sige om LCHF, men jeg er bestemt stadig en rookie, der har meget at lære endnu. Jeg er gået i gang med at læse denne bog og derudover er førnævnte Jane netop ved at lægge sidste hånd på en bog om LCHF, der gerne skulle komme på gaden om en måneds tid. Den glæder jeg mig til at få fingrene i og forhåbentlig få afdækket nogle af de mange "hvide pletter på landkortet" jeg har i dette, for mig, helt nye LCHF-land.

4 kommentarer

 1. Spændende Mie! De der bountys så mega lækre ud!

  SvarSlet
 2. Spændende Mie! De der bountys så mega lækre ud!

  SvarSlet
 3. Glæd dig - og held og lykke med projektet.

  Du bliver lykkelig for din beslutning. Jeg lagde min kost om til LCHF for 8 måneder siden og tror næppe at jeg kommer til at køre hverken en bagt kartoffel, en pastasalat eller en gang bulgur ned igen ever. Meeeen lidt sukker i ny og næ vil jeg ikke undsige mig. Jeg har aldrig spist så dejlig mad med så god samvittighed og med vægtnedgang som bonus (den er dog stoppet nu), men vægten holder sig nu helt stabil ligesom blodsukkeret.
  Det skal siges at jeg valgte LCHF pga. blodsukkerstabilisering og ikke ønske om vægtnedgang.

  Janes blog er fantastisk, det var også der jeg fandt vejen til LCHF - har også den anden bog du skiver om, som er god til at forklare, men maden er temmelig kedelig sammenlignet med Janes.

  Kan i øvrigt anbefale blomkålspizzaen BIG time - gik udenom den alt for længe, da jeg synes, det lød FOR underligt. Men den er SÅ god...så prøv den snart:-))

  Tillykke med din beslutning.

  KH Helle

  SvarSlet
 4. Spændende! Og hvor ser det lækkert ud :)

  SvarSlet