Hej Yvonne...


Første kreation af mit weekend-stofkøb, er færdig. Det er så også mit første forsøg med at lave stikninger med en tvillingenål og at sy en ribkant i halskanten på jerseystof. Sidstnævnte var den største udfordring og jeg havde til at starte med ikke tænkt over at ribstykket jo skal være mindre end selve halsåbningen... Jeg prøvede at rette lidt op på fejlen, men den kjole kommer i hvert fald aldrig til at stramme i halsen. For at den ikke skal komme til at hænge helt nede om skuldrene har jeg derfor også lavet et lille læg bag på som jeg har dekoreret med en pynteknap for at camouflere det lidt. Det kom faktisk til at fungere meget godt.

Stikningerne med tvillingenålen gav også et nogenlunde hæderligt resultet, men jersey er altså bare svært at få en rigtig pæn finish på. Nogen der sidder derude med gode fifs og tricks til, hvordan man undgår at det buler og vipper op ad, når man syr oplægget som f.eks. forneden på denne kjole?
Kjolen var egentlig tiltænkt Eva, men Ida gled lige i den i morges da hun så den og når nu den passede og hun synes den var fin og slet ikke drillede hende - ja så blev det altså til en Ida-kjole. Om et par dage må Eva prøve at få den på, har hun sagt. Det er nu smart, at de efterhånden kan dele garderobe.

8 kommentarer

 1. Den er virkelig sød. Og fedt at den slet ikke driller Ida, og den klæder hende rigtig godt. Jeg havde selv ret så store udfordringer med at sy rib kanter da jeg den anden dag forsøgte mig med en baby body og en heldragt. Du kan se dem her hvis du får lyst. http://min-mors-mirakler.blogspot.dk/
  SKØNT at de kan dele garderobe, mine de mindste er der 19 måneder i mellem men da det er en dreng og en pige kan de nok ikke rigtig dele garderobe, i hvert fald slet ikke i følge deres far. Kh Maria

  SvarSlet
 2. Når jeg ser så fin en kreation ønsker jeg mig lidt en pige

  SvarSlet
 3. Sikke et lækkert stof - Og hvor skønt hun kan bruge den! (Og dele den)

  SvarSlet
 4. ihh.. da jeg først så kjolen og overskriften troede jeg først at den var til dig selv! - og så tænkte jeg at sån en skulle jeg da også sy;-)
  men den er ihvertfald også smuk på lillepigen:-)

  SvarSlet
 5. God ide med et læg og en lille knap - det er en rigtig god detalje, og kjolen ser ud som om at det var planlagt. Og ja, jersey er ikke nemt at arbejde med. Jeg har ingen gode råd - har selv været ved at opgive mange gange, fordi det ikke bliver som jeg vil have det. :-)

  SvarSlet
 6. Dejlig kjole.
  Giver Marie-Louise ret. Detajlen bagpå ser ud som om det er meningen. Smart løsning..

  SvarSlet
 7. Og jeg er desværre også alt for uerfaren i jersey til at kunne komme med de fixe løsninger..

  SvarSlet
 8. Prøv evt. at lave en stræksøm på kraven og ærmekant, maskinen syr så en slags "dobbeltsøm" så det bedre strækker :) jeg er rigtig stor fan af at sy i jersey til mine piger :) synes ikke rigtig jeg har haft de store problemer med det.

  SvarSlet