Godnatsang

Der er ikke meget i verden, der kan få ens hjerte til at boble over, som synet af ens trygt sovende børn, vel?

En gang i mellem må jeg skifte repertoiret på godnatsangene lidt ud for ikke at få kuller af, altid at synge de samme sange. Lige for tiden har jeg fået nok af børnesange. I stedet bliver bl.a. denne sang sunget ved sengekanten i disse dage. Minder mig meget om min egen barndom, hvor jeg hørte denne LP på mine forældres pladespiller.

Vær stille nu
min baggårdskat

det er tid at sove

ikke larme som forleden nat

det må du love

det har været en lang lang dag
og nu skal du sove
hils i drømmeland

På lørdag kommer daddy nok

og ta'r dig med
i Tivoli 

på bakken eller sådan et sted

Men vær stille nu

min baggårdskat
luk nu dine øjne
så skal jeg fortælle dig et eventyr
fyldt med søde løgne

om den forbyttede dreng 

og den onde fe
prinser og prinsesser


stille nu

 

stille nu 

Synger I altid samme godnatsang(e) og hvilke hitter hos jer?

9 kommentarer

 1. Vi synger altid den samme, det er "min far han er bager" fra vinterbyøster-julekalenderen

  SvarSlet
 2. Det er så hyggeligt at se dem ligge og sove <3
  Her synger jeg altid "Blobs godnatsang" mens min mand altid synger "Elefantens vuggevise". Det har vi gjort lige fra dag 1 og der er bare lidt hygge over det...

  SvarSlet
 3. Vi har 3, elefantens vuggevise, joanna af Kim Larsen, og smuk og dejlig af Anne Linnet :-)

  Kh Nanna

  SvarSlet
 4. Jeg har altid sunget "Du er min øjesten" for begge mine børn - lige fra før de blev født. Den sang min far for mig, da jeg selv var lille.
  Derudover synger vi "Du der blinker til mig nu, lille stjerne hvem er du" :-)

  SvarSlet
 5. Hos os er det en grønlandsk børnesang, der handler om et lille barn der fortæller hvordan han/hun skal være når han/hun bliver stor..
  Jeg har sunget den for min søn siden han blev født og agter også at gøre det med lillepigen, der endnu ikke vil ud af maven ;)
  Kh Ivalu
  http://ivalusen.blogspot.dk

  SvarSlet
 6. Vi synger Elefantens Vuggevise, En Pige gik i Enge og Twinkle Twinkle Little Star. Og på gode dage Hjulene på Bussen som bonus. ;-)

  SvarSlet
 7. Vi holder pause med godnatsange og spiller lige nu spillet "godnatkysspillet", som er et virkelig sødt spil, hvor der skal kysses, kildes, nulres... inden vi siger godnat. Det er super hyggeligt og mine børn vælger spillet fremfor både bog og sang :-)

  SvarSlet
 8. Det lyder da alt for dejligt med faste sange... Har jo ikke selv børn men når jeg skal synge for veninders børn et det tit "vi skal med toget ud på landet" for der møder man forskellige dyr og den hitter især hos drengene!

  I vuggestuen hvor jeg arbejder variere vi også sangene og lige nu synger vi vinter sange! For kender udemærket til det med at køre fast i de samme sange!!

  SvarSlet
 9. Jeg skrev en godnatsang til mine tvillinger, da de var få uger gamle. Den har jeg så sunget de første 2 år, men nu hvor de kan begynde at ønske, så bliver det ofte først "Maria har tre dukker" - ønsket af min pige, derefter "Oles nye autobil" - ønsket af min dreng - jeg synes det er lidt hyggeligt, at de selv kan sige, hvad de er til:-)

  SvarSlet