Tid til kostumer?

Okay, jeg er måske liiidt tidligt ude. Men der er faktisk slet ikke så længe til. Fastelavn falder 10. februar i år. Og jeg kan godt lide at være i forholdsvis god tid med sådanne ting. For jeg kan godt lide at lave børnenes fastelavnskostumer.Ideerne har i dag flyttet sig fra tanker til skitser og noter, for derefter at blive omsat til materialer, der nu skal syes, laves og ordnes.Ida har helt siden sidste år, sagt at hun ville være kat, næste gang til fastelavn. Og det holder hun stadig ved. Eneste twist har været, at det nu skal være en kat med et sort tylskørt. Det bliver det så. Derudover skal jeg have lavet ører af filt sat på et hårbånd og så lavet en hale, der på en eller anden måde skal monteres på skørtet. Resten er blot en sort bluse og et par sorte leggings.


Eva har stadig ikke rigtig nogen mening om sin udklædning, så hende har jeg besluttet skal være Alice i Eventyrland med en lille blå kjole, hvidt forklæde, sort hårbøjle og et par rød/hvid stribede strømpebukser. Tror hun bliver mega nuttet og jeg kan slet ikke vente nu, med at få syet kjolen til hende.

Er du - eller dine børn, i gang med fastelavns overvejelserne?

22 kommentarer

 1. Her går jeg også og tænker. Eliott vil gerne være giraf, men hvordan jeg lige skal få den fikset ved jeg ikke helt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Ved ikke om du ser det men hvad med at tjekke Lille Nørd ud - de har en masse brugbare løsninger til de fleste dyr.
   Hilsen Anne

   Slet
 2. Jeg har kort overvejet det da jeg fik mail fra stof2000 i går ang fastelavnsdragter. Men jeg ender nok bare med at købe en dragt. Overskudet er der bare ikke.

  SvarSlet
 3. Jeg overvejer meget om vi skal gøre noget ud af det i år.
  Marvins børnepasser holder lukket når der er fastelavn pga vinterferie, så tror ikke de skal "fejre" det som sådan. Men næste år glæder jeg mig til! Det bliver så hyggeligt at finde på noget til ham :)
  Jeg er spændt på at se dine søde piger i deres kostumer, er vild med Alice i Eventyrland-ideen!

  SvarSlet
 4. Jeg ved det ikke helt. Jeg har spurgt i vuggestuen hvad de gør og hvornår de fejrer det, og det står hen i det uvisse. Sidste år var gøjen indiander - jeg overvejer at han skal være klovn i år. Jeg er vild med kat-i-tylskørt-ideen. Jeg håber, hun bliver glad for kostumet

  SvarSlet
 5. Ja jeg er også igang... Jeg skal lave 2 dragter ud af 4... ( 2 blir købt) men skal lave en bi og et juletræ....

  SvarSlet
 6. Ja, jeg er i gang med at planlægge. Tante er sat i gang med at hækle en abe så Bissen kan blive pippi

  SvarSlet
 7. Aj, hvor bliver Eva bedårende som Alice og Ida en rigtig fiks kat. Du må love at vise billeder, når kostumerne bliver færdige.

  SvarSlet
 8. Som også nævnt på instagram, skal vi have en klokkeblomst her i huset, og vi har sat mormoren på opgaven ;)

  SvarSlet
 9. Jeg skal faktisk finde på noget til mig selv, da jeg arbejder i en børnehave og vuggestue. Så bud på noget, modtages meget gerne :)
  Kh Annika..

  SvarSlet
 10. Jeg er også i tænkeboks. Casper skal være et dyr som kan laves i en dragt han kan kravle i. Jeg har ikke besluttet hvilke dyr endnu.

  Kaja er i samme situation som en eva. Hun ved heller ikke præcis hvad det er. Jeg ved ikke hvad hun skal være endnu. Men noget som hun kender. Cirkeline måske.

  SvarSlet
 11. Super fine ideer! Min datter har tusind ideer. Når jeg tror at vi har besluttet at det fx skal være en kat, så blir det lavet om igen. Her har alt fra dr mcstuffins (fra disney junior) askepot, påfugl og en kasse været på tale. Det seneste er en guldprinsesse...;-) men ja man skal da til at i gang, det er jo om en måned!!! :-)

  SvarSlet
 12. Det bliver da så fint!
  Solbjørg har længe ønsket sig at blive kamin, og jeg e nu ved at finde frem til den perfekte model. Dog er vi ikke helt enige. Jeg synes nemlig at strutskørt modellen e så fin. Men hun vil gerne være plain kanin i heldragt med hætte og ører... Det bliver hun så :-).
  Jeg var selv alice fra eventyrland sidste år og asbjørn den gale hattemager ;-).

  SvarSlet
 13. Jeg tegnede skitser af alle de udklædninger jeg kunne forestille mig, ville blive nemme at lave, så den står på blomsteralf/fe, jeg kunne desværre ikke lokke hende til at være superheltinde, jeg nød virkelig de to år, hvor hendes mening ikke behøvede at tælle det store ;) Ville ønske jeg elskede at sy :) glæder mig meget til billeder af dine fastelavnspiger

  SvarSlet
 14. Jeg tror vi er ude i noget prinsesse her. Det er i hvert fald det der optager hende meget for tiden. Hun er 2,5 så det er nok også sidste gang jeg får lov at vælge. Men hun er da stædig nok til ikke at ville have hvad som helst på. Helst noget hvor der indgår en kjole. Så prinsesse ville være oplagt

  SvarSlet
 15. Min datter på 2 år skal være cupcake, det glæder jeg mig til at komme igang med,og jeg glæder mig til at se dine piger i deres dragter.

  SvarSlet
 16. her er der også besluttet + indkøbt materialer, så er bestemt ikke for tidligt :)
  KH Micha

  SvarSlet
 17. Godt med en reminder. Sidate år sagde min datter Liva nemlig at hun ville være noget som jeg lavede. Altså dagen før fastelavnshygge i børnehaven og det kunne jeg altså ikke lige nå.

  Men vi må da igang så småt med måske tre børn der skal klædes ud (ved ikke med ham på 12 om det er særlig sejt)

  SvarSlet
 18. Vi er også allerede i gang. I år en beholder med popcorn og en påfugl. Påfuglens nederdelhar jeg syet i dag, synes bestemt ikke det er for tidligt.

  SvarSlet
 19. det er bestemt ik for tidligt!! jeg skal også selv igang, mangler bare materialerne. Mathias vil gerne være Jake fra Jake og piraterne(Disney Junior). Clara er jeg stadig lidt i tvivl om - måske en cupcake, men synes da Alice i eventyrland er en genial ide og super sød(der er faktisk mønster i det nyeste Ottobre på et forklæde, hvis du ik allerede har set det)! :)

  SvarSlet
 20. Hvor sjovt, min yngste datter har også siden sidste fastelavn sagt hun vil være kat. I går kom hun så og sagde at det skulle være en prinsessekat, så tænkte også noget ala en kat med tylskørt ;) Har tænkt mig at syg noget hvidt pelset stof på maven af den sorte trøje.

  SvarSlet
 21. Silke vil heldigvis bare være prinsesse! Easy:-) Kh K

  SvarSlet