Was zu erwarten ist


Inden længe skal vi på kærestetur til Berlin, Jesper og jeg. Jeg har aldrig været i Berlin (og Jesper har ikke været der siden, dengang der var noget, der hed Øst og Vest) og jeg glæder mig til at se denne by, som jeg hele tiden hører andre bliver vilde med. Sjovt nok har jeg aldrig selv følt et behov for at komme til Berlin, som jeg f.eks. har haft det med andre storbyer som London, New York og Paris. Berlin har bare aldrig virket tiltrækkende på mig og har ikke været et sted jeg har prioriteret at rejse til.

Men nu skal det alligevel være. Nu har vi hørt længe nok på de udelukkende rosende ord om byen. Nu må vi se det med egne øjne.

Og hvad skal man så forvente sig? Jeg bilder mig selv ind, at jeg ingen forventninger har til byen. Samtidig forventer jeg at forelske mig fuldstændigt i stedet, boltre mig i farvestrålende og unik shopping og spise rå mængder af den lækreste mad til billige penge.

Eller hvad?

I hvert fald glæder jeg mig til voksentid og til at sove længe - de forventninger er jeg i hvert fald ret sikker på at få indfriet.

Har du været der og hvad er i så fald dine bedste dos and don'ts til 3 dage i Berlin?

7 kommentarer

 1. Håber du får en rigtig god oplevelse af Berlin. Jeg er mest til bare at vandre rundt og opdage kvarterer og sjove steder, og går meget sjældent efter specifikke steder. Dog kan jeg godt anbefale et besøg i reichsdag, som har åben helt frem til midnat og giver et flot view ud over Berlin. Husk at reservere plads i god tid og medbring ID.
  Ellers kan jeg godt lide Prenzlauerberg og Kreuzberg, og hvis kæresten kan lokkes, kan kreaparadiset Modulor stærkt anbefales.
  Der er så mange ting...

  SvarSlet
 2. GLÆD DIG!!!!!!!

  Charlottenburg er også et skønt område hvis i vil begive jer derud af.

  SvarSlet
 3. Uha, jeg følger lige med her.. Vi skal også en tur til Berlin til December, og står også på ret bar bund..Jeg var der sidst lige efter murens fald, men det er jo LAAANG tid siden...

  SvarSlet
 4. Prenzlauerberg (og Kreuzberg) er også mine favoritsteder i Berlin. Jeg er mest til bare at gå rundt i områderne. Shopping er efter min mening bedst i Prenzlauerberg. Stasimuseet er også meget sjov, dog står alt kun på tysk.
  Jeg kan i øvrigt anbefale Politikens lille kortbog om Berlin. Den er overskuelig, nem med små kort over de enkelte områder, og små appetitvækkere. Du må meget gerne låne vores, hvis du gider hente den i Emdrup, eller først skal af sted efter 24. nov. Ellers koster den ca. 100 kr. i en boghandel.
  Carina

  SvarSlet
 5. Dos: Friedrichshain og gaderne omkring Boxhagener Platz. Kreutzberg og Uranienstrasse og loppemarked ved Mauerpark.
  Don'ts: At rende rundt inde ved Kurfürstendamm.

  SvarSlet
 6. Berlin, hvor jeg dog elsker den by... det var dog ikke kærlighed ved første blik, måske så jeg de forkerte steder.
  Jeg er så heldig, at mine forældre har en lejlighed på skønne Friedrichshain, så det er blevet til rigtig mange besøg. Friedrichshain er fantastisk, - ligeledes gaderne i det jødiskekvarter omkring Museumsinsel. Clarchens ballhaus i Auguststrasse er et must... Hvis det har din interesse, har jeg skrevet en del om Berlin på min blog, måske du kan finde inspiration der. - Også den lille ø - Pfau insel, er spændende, men måske lidt for kold på denne årstid? Glæd dig, glæd dig... der er marked på Boxi lørdag (frugt og grønt) og søndag (loppe). Ja, jeg kunne blive ved :)Rigtig dejlig tur - Henriette Staib (tror jeg nok) har skrevet en spændende og meget anderledes guide til Berlin, den er god... Ligeledes er Sisse Jo Gazans guide også meget spændende.

  SvarSlet
 7. Every weekend i used to pay a visit this site, as i want enjoyment, for the reason
  that this this web page conations really pleasant funny information too.


  my weblog - diet that works
  Also see my web page > healthy diet plans for women

  SvarSlet