Hurra for leggings
Jeg spurgte: Eva, kan du vise du har fine gammacher på? og Eva kvitterede med denne lille dans.
Vi er ret glade for leggings herhjemme. Ida startede i vinters med at nægte pure at gå i strømpebukser og har ikke haft nogle på siden. Til gengæld elsker hun at gå i bløde gammacher, hvilket jo er heldtigt, når hun helst vil have kjole eller nederdel på og det trods alt er for koldt til bare ben herunder det meste af året. Så leggings it is. Selvom jeg nu har fået mig en overlocker, har jeg alligevel tænkt, at det ikke rigtig kunne svare sig, at sy dem selv, når man nu kan få et fin par for 49,95 i H&M.

Men da jeg har fået CentiLong#1, der, blandt meget andet godt, har et fint mønster til et par Lone-leggings, prøvede jeg det alligevel af. Og det kan altså helt vildt godt betale sig at sy dem selv. Jeg havde købt 1 meter jersey til 70 kr og fik 4 par leggins ud af det - 2 til Ida og 2 til Eva. Inklusiv bukseelastikken er det en styk pris på under 20 kr. Desuden er det et super simpelt mønster og da jeg jo er så heldig at have en overlocker tog det mig under 1 time at klippe og sy dem alle 4. Det var bare bum, bum, bum - færdig gammachebuks. Så dem skal der nok blive produceret en del af, her i det strømpebuks-fattige hjem.

PS: Vil du se mere til CentiLong og, hvad andre har fået ud af deres mønstre, kan du følge med her på deres Facebook side.

PPS: Er der nogen teknisk forskel på om man kalder det leggings eller gammacher eller er det, som jeg tror, bare same same?


9 kommentarer

 1. Jeg ved ikke om der er en forskel. Men jeg tænker at nogen har synes at gammacher lod for gammel og slidt, så de fandt på leggins i stedet for :)

  SvarSlet
 2. Da jeg var barn (og det er længe siden) da kaldte man strømpebukser med fod i for gamachebukser. Så jeg er faktisk meget i tvivl om hvad gamacher egentlig er.

  Til gengæld tror jeg der er noget om Tanja forslag om at gamle ord trængte til fornyelse og måske varder også lidt forvirring om hvad det egentlig var.

  SvarSlet
 3. Tak for fine billeder, søde ord og Linklove:)))

  Det kan rigtig godt betale sig at sy dem selv, som du også har opdaget. Jeg er altid på jagt i restekurvene i stofbutikkerne, så er det VIRKELIG billigt, lige pludselig.

  Jeg kalder selv buksearrangementet dér for leggings, men jeg tror det er et kært barn med mange navne:)

  Kram

  SvarSlet
 4. Så vidt jeg ved er gamacher det europæiske ord (stammer fra militæret) og leggings er det amerikanske. Min mand samler på amerikanske uniformer fra 2. verdenskrig, og der hedder de der dimser som soldaterne havde rundt om underbenet leggings - men da jeg selv var soldat i Søværnet hed dimserne gamacher. Så måske er det forklaringen. :-)

  SvarSlet
 5. Se jeg vidste, der nok skulle side nogle der ude, med mulige forklaringer. Tak for det :) Og tak for jeg også lige blev opmærksom i mit konsekvent manglede 'g' i leggings. Det er nu rettet ;)

  SvarSlet
 6. Hvor er de flotte!! Bare de lavede mønstrene i 4-6 år, for det står jeg og skal bruge.
  Kh Viola

  SvarSlet
 7. Hvor er hun sød, din lille Eva! Sjovt med den lille leggings-dans! :D
  Den lyder spændende, CentiLong e-bogen, den vil jeg bestæmt lure på ; )

  Dejlig aften til dig!

  Kh Marthe

  SvarSlet
 8. Hvor er de søde - og en sød lille fotomodel du har. Jeg ville ønske at jeg kunne sy til mine børnebørn. Jeg nøjes med strik - men begynder at følge din blog - det kunne jo være, at jeg blev så inspireret, så jeg skulle bære symaskinen ned fra loftet.

  SvarSlet
 9. Herhjemme er leggins også lige sagen.
  Du er velkommen til at kigge forbi min blog, hvor der i øjeblikket er gang i 4 give-aways. Bla. fra Tante Grøn.

  SvarSlet