Børn i bevægelse og en kommende dansemus


Hen over sommeren har der været gratis sommergymnastik i Lindevangsparken hver onsdag, arrangeret af gymnastikforeningen ODK. Når vejret har været til det og det har passet med vi har været hjemme, har vi været dernede og som regel holdt lidt picnic i parken inden gymnastikken startede. Der er både for børn og voksne, men der er klart mest fokus på det til børnene og det også her det største fremmøde er.Vi har kunne se en stor forandring i Idas deltagelse fra starten af sommerferien og til her de sidste par gange vi har været der. Især omkring den fælles opvarmning, hvor hun de første gange ikke helt forstod konceptet og bare tullede lidt med og sidste gang, hvor hun var med helt forrest og klar til hele tiden at modtage nye instrukser.


Vi var derfor også ret sikre på, at vi gerne ville have hende meldt på et hold af en eller anden slags her til efteråret. Og vi var heldige (og hurtige) på tilmeldingsdagen og har fået en plads til Ida på Minidans-holdet. Jeg spurgte om hun helst ville noget med gymnastik og redskaber eller noget, hvor man skulle danse rundt til musik, og det var klart det sidste der vakte hendes opmærksomhed og heldigvis også det, vi så fik plads på. Gymnastiklege og redskaber møder hun også en del af i forvejen gennem børnehaven, da det er en idrætsinstitution pigerne går i og de ugentligt har timer i en gymnastiksal. Så lidt dans og koordineringsfokus skader nok slet ikke, at få med også.Både Ida og jeg glæder os rigtig meget til hun skal starte. Ida, fordi hun synes det lyder smaddersjovt og jeg fordi jeg glæder mig til at se, om hun også vil synes det er sjovt og om hun kan finde ud af at skulle være alene inde i salen med de andre børn og med mor helt uden for (og om jeg kan finde ud af det?). Og som de tøsetøser vi er, er noget af det første både Ida og jeg har tænkt på, hvad hun skal have på. Jeg havde ikke sagt noget om påklædningen til Ida førend hun begyndte at nævne de forskellige nederdele hun gerne vil have på til dans. De nævnte er dog de lidt længere helsol nederdele, jeg også har vist frem her, og jeg tænker at det måske ikke er det smarteste at have på til den slags gymnastikdans. Så jeg er selvfølgelig også straks gået i gang med at tænke i korte komfortable strutnederdele med gode bevægelsesmuligheder...Eva er ikke meldt til noget gymnastikhold i år, men min ambition er, at få svømmet lidt mere med hende. Har en lille nagende dårlig samvittighed over, at jeg slet ikke har fået gået lige så meget til svømning med hende, som med Ida. Det må der laves om på. Heldigvis er hun ikke bange for vandet, så jeg er en smule fortrøstningsfuld ved, at det babysvømning jeg fik gået til med hende, alligevel har gjort noget godt.
4 kommentarer

 1. Skønne og meget smukke piger, du har dig! ;)

  SvarSlet
 2. Har de samme tanker for tiden. Min den store brænder også efter at begynde på noget dans (hun siger ballet, meeen, tror nu hun tænker på mere rytme-dans) Min den lille er også blevet 'forsømt' hvad angår svømning ift. den store. Dagene ser bare helt anderledes ud med barn nummer to end med den første. Til gengæld får de så mange andre fordele. Vi var netop i svømmehallen i går og man kan mærke de har badet meget ved stranden her i sommer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan bare aldrig blive til helt det samme med nr 2, selvom man har alle de gode ambitioner :)

   Slet