TilbageblikI går havde jeg et møde inde i byen og gik efterfølgende en lille tur i mit gamle (og allerførste udeboende) nabolag. Det gik op for mig at i denne måned er det 10 år siden, jeg pakkede sydfrugterne, drog af sted fra barndomshjemmet og flyttede ind på denne gade. Det var en mega varm sommer og stedet var et lille bitte kollegieværelse på blot 9 kvm, som jeg havde fremlejet i 6 måneder. For at toppe det med varmen, var hele bygningen også pakket ind i stillads og plastik, så at åbne vinduet var en smule nyttesløst - så gæt selv hvor varmt der blev på de der 9 kvm og med sove-hems oppe under loftet.

Men udover, at det var et smule uhumsk kollegie med lidt mærkværdige naboer (undskylder på forhånd, hvis du læser med og selv mener at have boet der), så var det slet ikke så ringe at have København K. som sin postadresse i ens første sommer som udeboende lige inden man starter på sit (næsten) voksne liv som universitetsstuderende. Jeg nød godt af Fiolstræde og Købmagergades liv og butikker og fik mig en fast slikke sol-og-læse-plads i Kongens Have.


Jeg fik også en forkærlighed for pomfritterne hos Sunset Boulevard. Noget der stadig gør sig gældende, så da jeg sådan gik rundt og svælgede i minderne i går, måtte jeg også lige forbi Sunset til frokost.Det slog mig også hvor meget jeg har opnået og oplevet de sidste 10 år og hvordan mit liv har ændret sig siden den gang - og hvordan byen har ændret sig, med ny vejbelægning, nye butikker og snart et helt nyt Nørreport. På den ene side, synes jeg det er lidt vildt at så meget er sket på bare 10 år og på den anden side tænker jeg, at meget alligevel stadig er uændret her 10 år efter. Bydelen ligner jo stort set stadig sig selv trods alt og inderst inde føler og tænker jeg også stadig de helt samme slags tanker som den blot 20 årige pige jeg var, den gang jeg flyttede herind. Der er måske bare kommet lidt ekstra dybde i tankerne?

5 kommentarer

 1. Det kender jeg godt - indeni er jeg også stadig 20 år. Min svigermor på 71 siger at hun også stadigfølersig som en på 22, det er bare kroppen der ældes. Skræmmende, men alligevel godt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sjovt som man bliver ved at føle sig yngre end man er. Men alligevel nok bedre, end hvis man gik og følte sig meget gammel :)

   Slet
 2. Der er bare noget helt særligt over de dele af byen hvor man har boet- og måske er blevet voksen og har været på egen hånd- fyldt med minder og gode oplevelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og for hver bydel jeg har boet i, har jeg helt specielle minder - og heldigvis hænger man sig jo mest i det gode af dem :)

   Slet
 3. Jeg har en - nu heldigvis indrammet - plakat hængende fra det køkken, I allesammen delte derinde. Jeg tør på ingen måde at tænke på, hvor meget klam'hed den har været vidne til igennem årene. Pyha.

  SvarSlet