Fløjlsshorts a la Kirsten


Jeg har lavet shorts i babyfløjl og har kastet mig ud i en ny form for detalje, nemlig bæltestropper og bælte. Det er faktisk lidt en overspringshandling inden for detaljeri. Jeg skal nemlig snart til at tage mig sammen og lære at sy bukser med lommeposer. Og så skal det være sådan nogle som med flæsekanter på lommerne lige som dem Lis og Christina har lavet mønster til i deres første CentiLong e-bog.

Billedet er lånt herfra.
Den bog har jeg nemlig været så heldig at få. Og det var faktisk også meningen at dette stof skulle være blevet til et par Kirsten-bukser med flæsekantslommer. Men så var det at jeg i stedet fik den tanke, at det turkise Capel-Liberty ville være rigtig flot som et bælte til i stedet, og så blev det altså heller ikke til en lomme debut i denne omgang. Til gengæld var det min debut med bæltestropper og bukserne er som udgangspunkt stadig en Kirsten-buks. Næste gang bliver det med lommeposer - det har jeg lovet mig selv...


Det turkise Capel havde jeg næsten intet tilbage af, kun små og meget forskelligt formede stumper. Dem har jeg så siddet og klippet og puslet sammen til et bælte, der lige akkurat kunne få en passende længde. Det er lidt sjovt og en god fornemmelse, når man sådan kan få udnyttet sine stoffer (især de dyrebare af dem) helt til det sidste. På bagsiden har jeg syet råhvidt satinbånd og det giver en god kontrast til fløjlen.


Som udgangspunkt gad Eva slet ikke blive fotograferet med de nye bukser og kastede sig demonstrativt ned på maven. Lidt efter fik jeg dog sneget mig til et par snapshots - uskarpe og in action, men giver dog et indtryk af bukserne på.

8 kommentarer

 1. Ih hvor er de fine og det giver en rigtig god effekt med bæltet

  SvarSlet
 2. Nårrh de er super søde og jeres lille Eva er da slet ikke til at stå for! Super flot projekt!

  SvarSlet
 3. Fedt. Jeg har lige lavet Kirsten modellen med flæselommer. Og at sy lommeposer er nu ikke særlig svært. Men din udgave inspirerer da kun til endnu et par.

  SvarSlet
 4. Lækre bukser og smuk lillepige! ;)

  Sommerhilsner
  /Christina

  SvarSlet
 5. Jeg har lige klippet til et par Kirsten bukser og Kirsten shorts. Begge med lommeposer ;)

  Men nu får jeg helt trang til at sy et par med bælte. Er bæltestropper nemme?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de gav ikke mig de store problemer. Jeg lavede dem med påsat linningen og satte så stropperne fast i sammensyningen mellem linning og buks.

   Slet
  2. Det var smart. Det bliver mit næste projekt.
   I aften laver jeg et indlæg om de færdige Kirsten shorts med flæser og lommer og hele baduljen på www.monster-mor.blogspot.com

   Slet
 6. Det er rigtig skønne, det ser rigtig godt ud med det blå bånd i livet.
  Hilsen Heidi fra Egholmvej 16

  SvarSlet