Putteri - en update

Lækkert syn af skønne og trygt sovende yndlingsbørn.

Status på putning og sovevaner kan lige nu betegnes som 'rigtig god'. Derfor gider jeg også godt komme med en opfølgning på vores putte-projekt. Med min erfaring med børn ved jeg nemlig, at alt kommer og går i perioder af både gode og dårlige. Så det er med at nyde det nu, hvor det går rigtig godt.

Eva bliver for tiden lagt i seng mellem 19-19.30, får et par sange og en bamse og så godnat. Den anden aften vinkede hun sågar farvel til mig inden jeg var færdig med den første sang. Først prøvede jeg at synge videre, men hun blev ved at vinke så insisterende, at jeg prøvede at følge op på hendes eget initiativ og sige godnat og gå. Og det gik, hun lagde sig til at sove med det samme efter. Det er ikke altid det går helt så nemt, men det er nemt nok. Hun sover stadig til ca. kl. 6 og er måske vågen 1-2 gange i løbet af natten, hvor hun skal have sin sut eller en tår vand.

Ida sover stadig middagslur i børnehaven, da vi i samråd med pædagogen derovre, blev enige om, at hun stadig havde et stort sovebehov midt på dagen og hun sover da også rask væk 2-2,5 time. Så må vi se, om behovet er blevet mindre på den anden side af sommerferien.

Ida bliver derfor puttet omkring en halv til en hel time efter Eva. Hun får en historie og/eller et par sange. Herefter er det godnat og fordi vi (eller i virkeligheden er det nok mest jeg), er blevet bedre til at stå fast på ikke at blive "hængende" ved hendes seng, er hun også så småt ved at blive bedre til at acceptere, at servicen slutter ved "godnat". Bliver hun ikke forstyrret for meget om morgenen er hun begyndt nogle gange at kunne sove helt til ved 8-tiden. En rigtig lille 3-års teenager.

Hurra for gode sovevaner - gid de må vare ved!

5 kommentarer

 1. Hihi, så sandt at de vaner har det med at komme og gå, og at det er med at nyde de gode perioder :)

  SvarSlet
 2. Super dejligt når man er inde i sådan nogle perioder.
  Og så elsker jeg bare billeder af sovende børn <3

  SvarSlet
 3. Skønne billeder. Ja, nyd det endelig - det betyder så meget at man trods alt nogenlunde ved at man har aftenen for sig selv. Luksusbarn med liberty-sengetøj;-) SÅ lækkert!
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 4. Tillykke vil jeg ligefrem sige! Og tak fordi at du giver mig troen på at det kan lykkes:)

  SvarSlet