Overlocker


Jeg har fået en overlocker i gave af min mor - eller i hvert fald udsigt til en, og jeg glæder mig helt vildt til at se, hvad man kan udrette med sådan et stykke maskineri. Nu er jeg ved at finde ud af, hvad det skal være for en model. Men da jeg absolut intet ved om overlockere, ved jeg slet ikke, hvad jeg skal kigge efter. Som udgangspunkt havde vi tænkt det skulle være den der sælges i Stof & Stil, da den skulle være udemærket.

Men før der bliver investeret i noget, vil gerne høre nogle af jer mere erfarne overlock's brugere om der er en bestemt model i kan anbefale? Gerne en der ikke er alt for indviklet og med alt for mange avancerede indstillinger.


29 kommentarer

 1. Læser lige med, for jeg har også fået en overlocker i dag. Ved ikke helt hvilken det skal være, men nok en Bernina, for det anbefalede Line (Marapytta). Og med hensyng til symaskine, havde hun i hvert fald ret. Er så glad for min Pfaff :)

  SvarSlet
 2. Tillykke med udsigten til en overlocker!!
  Jeg er så glad for min Bernina 700D. Jeg har aldrig haft pproblemer med den og jeg synes at den er så nem at betjene og tråde!!!
  jeg fik den til en god pris hos Kjærgaard Symaskiner, www.symaskine.dk
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 3. Så lige kommentaren over min:-)
  Jeg har også gået på Line syhold og jeg elsker også min pfaff. Det var hende der anbefalede både symaskinen og overlockeren!:-)
  Held og lykke!!!

  SvarSlet
 4. Helt klart en Bernina - jeg har en 800 dl og den er både nem at tråde og laver ikke problemer. Jeg vil anbefale dig at gå uden om Stof og Stils mærke. Jeg har kun hørt dårligt om det. Min Bernina kostede omkring 3500 fra ny.

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 5. En Bernina 700D (det er den samme som 800DL, den eneste forskel er trådningen). Jeg er meget glad for min, det er en stabil maskine uden for meget tingel tangel. Nem at betjene. Husk at presse prisen hos din symaskine mand, de kan ofte presses ned til den pris du har set den til på nettet, og så er det jo fedt at handle lokalt, så man kan komme forbi, hvis der skulle være et problem.

  SvarSlet
 6. Min sy-lærer anbefalede også bernina, de skulle være nemme at gå til og god kvalitet. Nøj, jeg ønsker mig også overlocker...

  SvarSlet
 7. Jeg har en Bernina 700D som jeg er meget glad for. Og den er nem at tråde.

  SvarSlet
 8. Super god information for endnu en, der ønsker sig en overlocker, men som også er helt grøn på området :)

  SvarSlet
 9. Bernina skulle være det bedste. Det er kram, der bare holder. Jeg har en Bernina 800DL, som jeg elsker.

  En anden vigtig ting er overlock-tråden. Jeg ved, at mange har haft problemer med overlock-tråden fra Stof og Stil, fordi den er af så dårlig kvalitet, at den simpelthen kan ødelægge maskinen. Jeg har dog altid selv brugt det fra Stof2000, som er en ok kvalitet, så jeg taler ikke af erfaring. Men jeg har hørt det fra flere sy-lærere, og fra Lene Press, som afholder en del overlock-kurser i og omkring Kbh (som i øvrigt også klart kan anbefales).

  God fornøjelse med overlockeren :-)

  SvarSlet
 10. Jeg må tilslutte mig Bernina-koret, jeg er simpelthen så glad for min. Jeg købte min hos Stokøbenhavns Symaskiner i Rødovre - der får man fem års service med i handlen. Et andet råd er ikke at tage priserne for pålydende, jeg har ikke noget udpræget "kregler-gen", men fik nemt prisen presset ned.

  SvarSlet
 11. Jeg siger som så mange andre... køb en Bernina 700D.
  Den har jeg selv og jeg er meget glad for den.
  Nogle kvinder vil kun handle Singer eller Pfaff men har du det ikke sådan, så vil de fleste symaskineforretninger anbefale en Bernina med den begrundelse, at den er let at bruge for en nybegynder og fordi der er en god brugervejledning med.

  Held og lykke med købet... det bliver spændende at høre hvilken model valget falder på :-)

  SvarSlet
 12. Jeg får lige set, at Mette længere oppe anbefaler Kjærgaard Symaskiner. Der købte jeg min Bernina symaskine og fik topservice.
  Jeg købte dog overlockeren hos Hillerød Symaskiner hvor jeg kunne få den til samme pris som hos Kjærgaard. Han giver en times undervisning med i prisen hvor han forklarer lidt om de forskellige sømme. Desuden er han noget tættere på hvis du skulle få problemer med maskinen fremfor Kjærgaard der holder til i Jylland.

  SvarSlet
 13. Jeg har også en Bernina.. Og ligesom Gitte er min også købt i storkøbenhavns symaskine center.. Rigtig rigtig god service, og de afholder også kurser så man kan lære sin maskine at kende..

  SvarSlet
 14. Slutter mig til Bernina anbefalingen når det gælder overlocker, jeg har som mange andre en 700D, har haft den i næsten 10 år og den har aldrig fejlet noget:-).

  Købt her med rigtig god service Www.symaskiner-lj.dk (der er både butik i Kbh og Nordsjælland)

  SvarSlet
 15. Jeg har ikke erfaring med andre overlockere end min egen, den er jeg super glad for og den er simpel at tråde og indstille, det er en (ååh, nu svarer jeg noget andet end alle de andre...)Husqvarna VIKING Huskylock 15.
  Uanset hvilken du ender med, kan jeg love du slet ikke kan forstå hvad du gjorde uden.
  KH Mia

  SvarSlet
 16. Helt klart Bernina!!!! Min laver ALDRIG bøvl og den er nem at tråde.

  SvarSlet
 17. Det må blive en Bernina.. har en 800DL - og den er nem og lige til.

  SvarSlet
 18. Jeg har en Bernina 1300 MDC og den er jeg vildt glad for. Nem at tråde og syer over mange lag uden problemer. Jeg har også en Pfaff symaskine. Begge købt hos Kjærgaard, hvor der virkelig kan forhandles gode priser. De sender også ved jeg.

  Kh Mette

  SvarSlet
 19. Du får ikke bedre eller stærkere maskine end Bernina, uanset om den hedder 700, 800, 1150 osv. Går du op i en 1300 MDC, får du også coverlock sømmen. Byens sycenter, amagerbrogade, giver også undervisning og 5 års garanti.

  SvarSlet
 20. Sikke en heldig kartoffel du er, sådan at få foræret en overlocker.
  Jeg sparer selv sammen til en, så erfaringer har jeg ingen af, men jeg glæder mig til at se hvad du får kreeret med sådan et monstrum i hjemmet :-)

  Kh. Umm Safiya

  SvarSlet
 21. Jeg har lige købt overlocker igår, hos guldager og sønner i Århus. Troede jeg skulle have en 700d fordi så mange anbefaler den, hvilket du kan se de også gør her :-) men de sælger slet ikke den model, kune de andre. For de synes ikke den er god nok, og de har haft for mange klager på den. Så for god omtales skyld, har de valgt at de ikke længere vil sælge den. Nå, så jeg endte med at gå derfra med en brother. For jeg vil også gerne have friarm, og det har berninaerne ikke. Og bruger det utrolig meget på min symaskine, så tænker jeg også kommer til det på min overlocker. Han sagde i butikken, at så længe man ikke syer 8 timer om dagen, så kan jeg ikke slide en brother op på 25 år, og derfor er den rigtig god til husbehov. Men det er en jungle!! Og bliver da helt i tvivl om jeg har gjort det rigtige købt efter at have læst besvarelserne på dit indlæg ;) alle siger jo bernina, men altså, tror på jeg har gjort det rigtige køb :)

  SvarSlet
 22. Bernina! Jeg vil dog fraråde dig at købe en 1300MDC - jeg har selv haft en, og trykfoden er så bred, at det kan være svært at styre tingene. Jeg har en 1150, and I love it.

  Jeg synes også, at du skal vente med at købe overlocktråd. Start med at bruge helt almindelig 1000m-ruller, og købe så kun de farver overlocktråd, som du er sikker på, at du får brugt. Jeg blev engang bildt ind, at det var bedst at bruge de store ruller, og det er godt nok løgn. Så jeg har både rød og grøn x 4, som jeg aldrig nogensinde får brugt.

  SvarSlet
 23. TUSIND tak for alle jeres input. Tror ikke der er nogen tvivl; Bernina it is! :)

  SvarSlet
 24. Dejligt for dig. Jeg kan huske, at jeg engang kommenterede på en interlock dragt med kløver du havde lavet til Eva i maven :) At du skulle ønske dig en overlock, fordi sømmene blir SÅ meget finere på overlockeren - især i strækstof. Du kommer simpelthen til at elske den. Og med den produktivitet du altid har, kommer det til at gå mega stærkt.
  Og i øvrigt... Bernina. Intet andet!!
  (Og Kjærgaard symaskiner! Har købt 4 fantastiske maskiner dér. Til super pris, eminent service - ringede første gang, en tirsdag eftermiddag kl 15 og onsdag formiddag stod maskinen på mit dørtrin med en faktura i. Service)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan godt huske din kommentar og har tit tænkt på det siden. Nu får jeg så afprøvet, hvor hurtigt det kan komme til at gå OG få syet en masse mere i interlock og jersey :)

   Slet
 25. Ja, jeg tilslutter mig de fleste piger her.. BERNINA, den er bare super. Hellere give lidt mere for den, og så ved man, at man får en rigtig god maskine. Hilsen Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Har også besluttet mig for Bernina og udset, hvor den skal købes. Nu skal jeg så bare lige få det gjort :)

   Slet
 26. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet