Siden jeg så den flotte kage Ulla havde lavet til sin yngstemands 1 års fødselsdag tilbage i september, har jeg glædet mig til at skulle lave lignende pynt på en lagkage til Idas fødselsdag. Så efter en del chokoladeknap-research og skitsetegninger, fandt vi frem til det rette materiale og farvekombinationer. Og så var det ellers bare at finde selvkontrollen frem og fløjte derud af, mens jeg sorterede alle knapperne.
Men én ting er det ydre, noget andet er det indre og her er der jo mange, mange muligheder. Jeg er dog en lille smule konservativ på det punkt, da jeg synes min opskrift er tæt på perfektion (ja faktisk er det min opfattelse, at folk der kun plejer at tage et "høfligheds"-stykke, synes det smager så godt, at de gerne tager et stykke mere) og jeg vil gerne dele min fremgangsmåde med jer.
Bær-massen lægges som det nederste lag på bundenes (og jeg bruger bare købe-bunde) "ru" side, så de rigtig kan suge saften og give kagen den helt rigtige svampede konsistens. Oven på bærerne kommer jeg et lag creme lavet af almindelig lagkagecreme rørt op med flødeskum. Til 1 pose creme bruger jeg en kvart piskefløde og det giver nok til 2 lagkager. Og så er det bare at pare lagene.
Herefter gjaldt det blot den famøse chokoladeknap-pyntning. Jeg havde egentlig en stringent plan for begge kager, men den blev hurtigt spoleret af 2 ivrige kagepynts-hjælpere, der havde en anden holdning. Det var også okay - og ikke mindst hyggeligt, og jeg fik stadig lavet den kagepynt jeg har gået og tænkt så længe på.
MUMS! Jeg har også gemt Ullas kage i baghovedet- og vil snarest prøve det af:-)
SvarSletJa det er en rigtig fin ide. Bliver dog lidt ekstra sødt med chokoknapper på glasuren, men det ser flot ud og så er de jo nemme at spise uden om, hvis man ikke lige kan have alt det søde.
SletOm nom. Jeg må prøve din lagkage-opskrift af snarest. Den lyder sindsyg lækker.
SvarSletVh Mette
Det er den også. Det er sådan jeg har lært det af min mor og for mig er det den eneste "rigtige" måde at lave lagkage på :)
SletMums mums mums!!!
SvarSletEr der virkelig 6 uger til jeg skal spise sukker igen???
Ha ha, åh ja, hvor jeg kender den hungrende trang til sukker ;)
SletDe er sørme fine - det er en super god idé med chokoladeknap mønstret :o)
SvarSletDet bliver i hvert fald rigtig flot omend lidt sødt.
SletMums.. Jeg skal lave lagkage til en vens fødselsdag på mandag og tror jeg må prøve din opskrift.
SvarSletGør endelig det, de bliver virkelig gode, hvis jeg selv skal sige det.
SletLækkert... kunne da godt lige snuppe et stykke :-)
SvarSletGod aften
/Anita, kreabondegaard.blogspot.com
Kan man ikke altid lige klemme et lille stykke lagkage ned? ;)
SletSynes det er så strengt at jeg på tre blogge (inden for de sidste 5 minutter) nu har læst om is, og lagkager.....og jeg har intet i huset der minder om det ;)
SvarSletog så fik jeg slet ikke skrevet at de ser så fine ud og lækre.... :)
SletHa ha, ja det kender jeg godt, det er til at blive helt skør af ;)
SletJeg skal da klart prøve at lave en lagkage efter din opskrift, den lyder altså lækker :)
SvarSletDen ER rigtig lækker, så prøv den endelig af :)
SletHvor ser det lækkert ud :-)
SvarSletHeidi
Tak, de smagte også rigtig lækkert.
SletNøj, hvor ser de lækre ud! :)
SvarSletSommerhilsner fra
Christina
Tak, tak, de smagte også derefter :)
Slet