Mmmmh, lagkager

Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er den store kunstner i et køkken og madlavning er generelt bare ikke noget, der har min interesse. Desværre. Jeg gad virkelig godt, at jeg gad bruge mere tid på det mad vi får til hver dag. Men 1 ting er jeg vild med på alle punkter - nemlig lagkage! Jeg elsker at lave lagkager og i særdeleshed at spise dem. Uhmm.

Siden jeg så den flotte kage Ulla havde lavet til sin yngstemands 1 års fødselsdag tilbage i september, har jeg glædet mig til at skulle lave lignende pynt på en lagkage til Idas fødselsdag. Så efter en del chokoladeknap-research og skitsetegninger, fandt vi frem til det rette materiale og farvekombinationer. Og så var det ellers bare at finde selvkontrollen frem og fløjte derud af, mens jeg sorterede alle knapperne.Men én ting er det ydre, noget andet er det indre og her er der jo mange, mange muligheder. Jeg er dog en lille smule konservativ på det punkt, da jeg synes min opskrift er tæt på perfektion (ja faktisk er det min opfattelse, at folk der kun plejer at tage et "høfligheds"-stykke, synes det smager så godt, at de gerne tager et stykke mere) og jeg vil gerne dele min fremgangsmåde med jer.


Til 1 lagkage bruger jeg 1 pose frostbær (her jordbær, men plejer faktisk oftest at bruge en pose blandede bær som "Bærsymfoni", men en smule fornyelse havde jeg lyst til denne gang) og ca. en halv pose knuste makroner, der moses sammen med bærerne. Er lagkagen kun til voksne kan man med fordel blande en sjat af en eller anden form for passende brun likør/spiritus i denne masse.

Bær-massen lægges som det nederste lag på bundenes (og jeg bruger bare købe-bunde) "ru" side, så de rigtig kan suge saften og give kagen den helt rigtige svampede konsistens. Oven på bærerne kommer jeg et lag creme lavet af almindelig lagkagecreme rørt op med flødeskum. Til 1 pose creme bruger jeg en kvart piskefløde og det giver nok til 2 lagkager. Og så er det bare at pare lagene.

Jeg lavede 2 lagkager i år. Den ene med jordbær/makron og creme og den anden med blåbær/makron, banan og creme - begge meget velsmagende.


Herefter gjaldt det blot den famøse chokoladeknap-pyntning. Jeg havde egentlig en stringent plan for begge kager, men den blev hurtigt spoleret af 2 ivrige kagepynts-hjælpere, der havde en anden holdning. Det var også okay - og ikke mindst hyggeligt, og jeg fik stadig lavet den kagepynt jeg har gået og tænkt så længe på.21 kommentarer

 1. MUMS! Jeg har også gemt Ullas kage i baghovedet- og vil snarest prøve det af:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en rigtig fin ide. Bliver dog lidt ekstra sødt med chokoknapper på glasuren, men det ser flot ud og så er de jo nemme at spise uden om, hvis man ikke lige kan have alt det søde.

   Slet
 2. Om nom. Jeg må prøve din lagkage-opskrift af snarest. Den lyder sindsyg lækker.

  Vh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den også. Det er sådan jeg har lært det af min mor og for mig er det den eneste "rigtige" måde at lave lagkage på :)

   Slet
 3. Mums mums mums!!!
  Er der virkelig 6 uger til jeg skal spise sukker igen???

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, åh ja, hvor jeg kender den hungrende trang til sukker ;)

   Slet
 4. De er sørme fine - det er en super god idé med chokoladeknap mønstret :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver i hvert fald rigtig flot omend lidt sødt.

   Slet
 5. Mums.. Jeg skal lave lagkage til en vens fødselsdag på mandag og tror jeg må prøve din opskrift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør endelig det, de bliver virkelig gode, hvis jeg selv skal sige det.

   Slet
 6. Lækkert... kunne da godt lige snuppe et stykke :-)

  God aften

  /Anita, kreabondegaard.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan man ikke altid lige klemme et lille stykke lagkage ned? ;)

   Slet
 7. Synes det er så strengt at jeg på tre blogge (inden for de sidste 5 minutter) nu har læst om is, og lagkager.....og jeg har intet i huset der minder om det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. og så fik jeg slet ikke skrevet at de ser så fine ud og lækre.... :)

   Slet
  2. Ha ha, ja det kender jeg godt, det er til at blive helt skør af ;)

   Slet
 8. Jeg skal da klart prøve at lave en lagkage efter din opskrift, den lyder altså lækker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ER rigtig lækker, så prøv den endelig af :)

   Slet
 9. Svar
  1. Tak, de smagte også rigtig lækkert.

   Slet
 10. Nøj, hvor ser de lækre ud! :)

  Sommerhilsner fra
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak, de smagte også derefter :)

   Slet