Aarhus t/r

I dag var så dagen, hvor jeg fik set lidt til Aarhus på en dejlig solskinsdag og i skønt selskab. Det er kun 3. gang nogensinde, at jeg besøger byen, så der er en lille smule "udland"- og feriestemning over sådan et besøg - også selvom det bare var for en halv dag.


Vi nåede både Aros-regnbuen, lidt shopping og café-hygge inden vil skulle med færgen hjem til "Djævleøen" igen. Meget tilfredsstillende dag på alle punkter.

Virkelig fin oplevelseskunst, den regnbue. Helt sikkert et besøg værd, hvis man lige er på de kanter.

PS: Men er der nogle Aarhusianere eller andre bykendere, der kan fortælle mig, hvad det var for en sær lugt, der lå over det meste af byen i dag? Lugtede lidt som en blanding af noget medicinalt, øllebrød og kyllingehenkog. Måske var vi bare uheldige eller er der en særlig signatur-lugt i Aarhus? Ligesom, der lugter af roe-henkog fra sukkerfabrikken hele efteråret i Nykøbing F., hvor jeg kommer fra.

15 kommentarer

 1. Dejligt at I har haft en godt tur til byen.
  "Aarhus - danish for progress" som vi alle siger (aehm eller ikke. Måske ikke verdens bedste slogan...).
  Nå men hehe. Lugten er nok fra foderstoffabrikkerne på havnen. Sådan lidt klam, sødlig kornlugt?
  / maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kunne bestemt godt være den lugt. Sødlig og lidt udefinerbar ;)

   Slet
 2. Tja, det kunne lyde som om lugten kom fra havnen. men det er bestemt ikke kendetegnende. Det var slemt dengang Ceres bryggede føj for en lugt et par gange om ugen.

  Mht sloganet....... Htm det har ellers været dyrt nok. Og hvad var der lige i vejen med " smilets by " udover at det ikke kostede nogen penge.

  Sov godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja "Smilets by" er da klart et bedre slogan og både langt mere mundret og naturligt :)

   Kan godt forestille mig sådan et bryggeri har haft sat sit præg på byens duft. Det i går var ikke slemt, men vi gik da og undrede os over, hvad det kom af.

   Slet
 3. Åhhh elsker min egen hjemby Århus og bor her skam stadig, flytter aldrig nogensonde herfra. Det med lugten, er netop som Maj skriver nok fra foderstoffabrikkerne:-) Men håber ikke at det ødelagde din dag.

  Har forresten lige set din nydelige blog, måske du kunne tænke dig at blive fast læser på min, ligesom jeg er blevet det hos dig, så ville jeg blive super glad.

  Mvh Helena
  madebyme.helena.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det ødelagde bestemt ikke besøget, vi gik bare og undrede os over, hvor den lugt kom fra.

   Kigger da lige ind forbi dig :)

   Slet
 4. Åh det ser ud som en lækker tur og med skønt vejr, det er ikke for ingenting, at Århus er smilets by, håber for århusianerne at dunsten forsvinder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, vil da heller ikke håbe det er en lugt der har tænkt sig at blive mere permanent hængende.

   Slet
 5. Hyggeligt med sådan en tøsetur og hov jeg kender da vist en af dine søde veninder:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja ja, og hun kom da vist også direkte fra Aarhus hen til dig i går :)

   Slet
 6. Åh ja, den roe lugt du også snakker om vækker minder. Jeg både hader og elsker den, da jeg også er fra Nykøbing F :-)

  KH

  SvarSlet
 7. Århus er en fantastisk by! Boede der et år, for mange år siden. Jeg tror bestemt lugten stammer fra Ceres bryggerierne, det mindes jeg fra dengang jeg boede der :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Visse-Vasse Ceres er lukket nnu så stanken er enten fra havnen eller oliemøllen :-)

   Slet
 8. Aarhus er en dejlig by - ingen tvivl om det. :-)

  Det du kan lugte er soyafabrikken på havnen. Det stinker ret klamt og husker det tydeligt fra dagene, hvor jeg boede i Aarhus. Dog blev jeg ret vanttil det og det minder mig egentlig altid ret meget om Aarhus i dag. :-)

  SvarSlet
 9. Åh...ja, stanken over Århus ( ingen dobbelt A her) Det er pudsigt, jeg tænker aldrig over lugten mere. Var faktisk inde i byen i går, og sad lige og tænkte om det lugtede, men nej lægger ikke mærke til det. Den er der engang i mellem, men man vender sig heldigvis til det. Men det er selvfølgelig lidt æv på en dejlig solskinsdag, stanken bliver ligesom hængende på en anden måde.
  Håber du havde en skøn dag midt i mellem stank, solskin, dobbelt A og det nye slogan som jeg faktisk havde glemt vi har købt;-)
  mvh Tina

  SvarSlet