Vendbar solhat

Det er lykkedes mig at få syet en vendbar solhat, som ren faktisk er lige pæn på begge sider. Jeg tror det er 5. gang jeg har syet denne Elsebeth Gynther-model og endelig har jeg fået knækket koden til at få skjult syningerne på en sådan måde, at man rent faktisk har lyst til at bruge begge sider af solhatten. Jeg er yderst tilfreds med resultatet (og mig selv).

Den ene side er i Liberty's pink Capel og den anden i småt pink køkkentern. Syningerne er skjult med noget hjemmelavet småblomstret skråbånd. Der er 3 størrelser af mønstret i Elsebeth Gynthers bog og jeg har lavet den efter den største (str. 52) og lige givet den lidt ekstra vidde, så den er faktisk endt med at blive lidt løs til Idas hoved, men det er jo også bedre end for stramt.


Idas begejstring for hatten er lidt svingende, så det har ikke været nemt at få hende til at stå model med den på. Heldigvis har vi vores gode veninde Kajsa, der var meget villig til at agere husmodel og vise hatten frem fra begge sider.Nu kunne jeg bare godt tænke mig, den første solhat jeg syede til Ida i turkis Capel for små 2 år siden, ville dukke op igen så Eva kan komme til at matche sin storesøster på solhatten. Hun har haft den på én gang i år og så er den som sunket i jorden. Den dukker garanteret først op, når jeg går i gang med at sy en ny til hende.

Nårhh, en sød lille Ida-fis på bare 1 år og med helt ny solhat med knap så skjulte syninger på indersiden. Kom frit frem solhat, vi savner dig...

10 kommentarer

 1. Så fin en solhat! Nogen små fif til een, der netop skal i gang med to stk. her i weekenden af samme mønster? Er da blevet virkelig godt med den vendbare, jeg syns tit det er lidt ærgeligt, når man også laver fx blomstret sommertøj til dem, at solhatten ikke går lige godt til det hele. Så med en spraglet og en mere dæmpet på hver sin side, så er man da dækket ind til det meste :) Tror dog, jeg må prioritere den ene side, da jeg ikke ligefrem er den mest garvede udi solhatte, så ikke sikkert jeg har samme held med det som dig i første omgang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har jo også taget mig nogle forsøg, før jeg har kunne få det til at fungere med 2 lige gode sider. Men jeg har denne gang skjult syningen ved at sy kantebånd med rundt og så stukket det pænt fast hele vejen rundt bagefter.

   Slet
 2. Hvor er den bare blvet flot, det er super når man endeligt finder den rigtig metode og solhatten kan vende begge veje, jeg fandt en super vejlidning hos frk turkis.

  Rigtig god weelend til dig og dine dejligt unger, håber solhatten dukker op.

  Kærlig Hilsen Heidi
  www.egholmvej16.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være jeg skal tjekke den vejledning ud. Skader jo ikke at få flere tips :)

   Også god weekend til dig.

   Slet
 3. Hvor er den fin - og super smart den ka' vendes ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have er også ret godt tilfreds med den :)

   Slet
 4. De er super fine! Jeg har syet til begge mine piger, desværre er Kaysa's (den store) blevet nuppet i garderoben nede i børnehaven efter 1. dag hun havde den med.. F%€@ hvor er det belastende!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror desværre også det er i vuggestuen den er blevet væk. Men da også Idas fra sidste år er blevet væk samtidig med, tror jeg måske også jeg kan have forlagt dem sammen et sted - måske på besøg hos nogle. Med alt det man slapper med sig rundt er det ikke altid til at huske, hvad man har med hvor :)

   Slet
 5. Nej hvor er de bare fine :o) Må se om jeg kan lave sådan en til Emil. HAn har kune en solhat nu, og er lige startet i VG. Og jeg er såå bange for at den bliver væk. Han skal jo ikke have sol på sit lille fine hoved ;o)

  SvarSlet
 6. Ej hvor er det bare lækker. Til min yngste har jeg også forsøgt mig og har også kantebånd i sygningen rundt. Jeg har dog trukket en tynd Løs elastisk rundt i den løbegang der dannes så hatten bliver et par cm mindre - det sidder den super godt af og bliver ikke for stram.

  Kh Stine

  SvarSlet