Søstre & pseudotvillinger


Vi nærmer os (til tider) et punkt, hvor vi begynder virkelig at kunne høste frugten af at have fået 2 børn med kun 1,5 år i mellem. Oftest er det sådan, at der minimum er 1, der på en eller anden måde skal serviceres, leges eller holdes øje med og der kan være langt mellem "pauserne". Det kan være helt okay og det kan være benhårdt, alt efter ens eget overskud. Men med (kortere og kortere) mellemrum oplever vi, at de 2 piger leger og hygger sig sammen uden behov for voksent selskab. Det er fedt! Det er fedt at være vidner til det voksende søskendeforhold og det er fedt at få de der pauser, hvor man ikke behøver at være helt så meget på børnene.


Desuden er deres lege også ret tæt på hinanden nu. Ida kan stadig godt synes det er ret sjovt bare at sidde og stikke hovedet frem og tilbage bag en låge, hvilket Eva synes er noget af det sjoveste. Og Eva er blevet en god aftager af alle de retter Ida disker op med fra legekøkkenet osv. Andre gange parallel-leger de bare, hvilket der også er noget trygt og hyggeligt ved.

Jeg vil i hvert fald ikke fraråde nogen at få børn så tæt på hinanden. Selvom jeg nogle gange er så træt og træt af dem, at jeg er ved at tude, så kan jeg alligevel kun se en hel masse fordele ved at de er så tæt på hinanden i alder. De meget hårde perioder som vi er igennem med børnene, kommer jo under alle omstændigheder, ligegyldigt hvor lang tid der så er mellem dem. Jeg er i hvert fald glad for, at det er blevet sådan her for os, også selvom det ikke var helt med vilje.

Sofa- kartoflerne:


Mig: "Kan I godt sidde i den stol begge 2?" Ida: "Ja! det ka' vi faktisk godt." Eva ser dog også lidt skeptisk ud ved projektet.

9 kommentarer

 1. Skønne billeder af dine piger!! Jeg er selv pseudotvilling med min storebror, og som den yngste blev det ufattelig nemt bare at "koble mig på" når vi skulle noget. Jeg mangler derfor en masse erfaring i fht at klare og turde nye ting selv, hvilket jeg "lider" lidt under i dag. Bare en lille obs-ting til jer ;-)

  SvarSlet
 2. Der er 25 måneder mellem prinsessepigen og mindstemanden. Så ikke helt så tæt i alder som dine men stadig:) De har altid leget godt sammen, jeg tror det hjælper det er prinsessepigen der er ældst. Jeg er meget glad for mine børn er tæt men jeg prøver også ikke tvinge dem til at lege sammen. Min mand (det er han om 2 uger) og hans bror er tæt i alder. Hans mor har altid syntes det var sååååå fedt de var bedste venner... Hm det er min mand bare ikke altid sååååå enig i:)

  SvarSlet
 3. Og så er de altså også bare pisse-søde at se på! Rullet i Liberty og det hele:). Vi oplever faktisk også allerede, at de kan underholde hinanden. Især når vi kører bil, kan de sidde og skraldgrine på bagsædet.

  SvarSlet
 4. og det bliver bare og bedre med tiden- her er der også 1½ år imellem- og den yngste er godt 3½. Jeg drømte nærmest om at kunne sætte dem i badekarret sammen- det syntes jeg var en milepæl- og første gang de bare var ude i haven en time uden at jeg skulle hjælpe med noget var også en mærkedag :-) Idag har de lige haft 2 veninder også tætte søstre i samme alder på besøg- og de sad til sidst alle 4 oppe i køjesengen med dyner, hørte musik og læste bøger- helt af sig selv. Enjoy :-)

  SvarSlet
 5. Smiler lige lidt for mig selv over de skønne hjertevarmende billeder :o)

  SvarSlet
 6. Hvor er de skønne dine piger :)

  SvarSlet
 7. Jeg har selv to drenge som der er 19 mdr. imellem..og de har altid haft et tæt bånd og nyd at have to små børn på en gang og tro mig det bliver meget nemmere med tiden og du vil nyde hvert øjeblik og glæde de får af hinanden.

  SvarSlet
 8. Her er det vist pseudo gange to- mellem Madsen og Prinsessen er der 21 mdr og mellem Prinsessen og Egernbarnet er der 1 år og 364 dage! ;)
  Det har trukket tænder ud- ja, kindtænder!

  Men nu kan jeg se tilbage på 3 børn med 3 år og 9 mdr fra den ældste til yngste - og de leger sammen, slås meget, men bidrager med så meget. ;)

  Men flere børn kommer der ikke- ikke noget med en efternøler om nogle år. Jeg er mættet og er i den grad begyndt, at nyde den smule frihed, der også følger med. ;)

  Kærligst
  Christina

  SvarSlet
 9. Sikke nogle søde piger du har og godt at få lidt positiv input til hele "hvor langt skal der være mellem søskende" debatten. Vi har en datter på otte måneder og vil gerne snart igang med nummer to. Så det er skønt at høre om de gode oplevelser med to tæt på hinanden fra jer :)

  SvarSlet