DIY - Hel sol nederdel


Her er endnu en af de hel-sol-nederdele jeg for nylig har lavet til Ida. Denne her har fået et ekstra "lagkagelag" forneden til lidt ekstra swing. Den er favorit-nederdel for tiden.

Jeg ved der er flere gode DIY's og fremgangsmåder til sådan en hel sol, men nogle læsere spurgte om jeg ville dele min teknik og det vil jeg gerne, så den kommer her. Det er ret simpelt.

Fold stoffet på midten.

Fold det endnu en gang på midten.Herefter klipper du til livet i det sammenfoldede hjørne, der hvor jeg har markeret med små pile på billedet. Dem jeg har lavet til Ida er en str. 92-98 og der har jeg klippet af, hvor hjørnet havde en bredde på ca. 16 cm. Mål ud fra hjørnet til en passende længde på kjolen og marker denne længde i en halvcirkel ud fra hjørnet - hvor jeg har markeret med store pile på billedet. Brug målebånd el. så du er sikker på at få samme længde hele vejen rundt på kjolen.

Du har nu en hel sol og skal blot sætte rib eller elastikkant i foroven og skråbånd/lægge op forneden. Til mit ekstra "lagkage-lag" har jeg blot taget et langt lige stykke stof, der var lidt længere end solens vidde og rynkede det og syede det på.

6 kommentarer

 1. Nederdele med ekstra swing er favoritten altid herhjemme. Du kender godt udregneren på solnederdele der ligger lige her: http://moegungen.dk/nederdel/
  Det gør det lidt nemmere at regne ud hvor meget der skal tages i de to halvcirkler :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kender den godt, men indtil videre har det her virket meget godt.

   Slet
 2. Endnu en fik kreation fra sig :) Du er rigtig dygtigt :) Og hvor er det bare en fin bluse din søde pige har på. Hun er en rigtig lille fotomodel. MAn bliver så glad af at se hende :) Hendes medvirkende på billederne (den lille brio giraf) er en af Emils favoritter herhjemme. Et eller andet med den gule farve, pletterne, og de lækre øre han kan bide i (han er kun 8 måneder) ;) Rigtigt dejlig dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de ord. Hun gør også altid mig glad :). Og ja, giraffen er også en tro følgesvend herhjemme for tiden.

   Slet
 3. Hvor er den fin den nederdel. :-)

  /Pernille - harmonerende.blogspot.com

  SvarSlet