Strikveste

Mit før fremviste garn og Libertyknapper er nu ved at være omformet til små brugbare strikveste, der luner godt om Evas lille tykke mave. I morges kom hun af sted iklædt den grønne vest og nye fine flæsebukser i babyfløjl. Best dressed baby i vuggestuen, hvis jeg selv skal sige det - i hvert fald lige indtil frokost...


Indtil videre har jeg fået strikket en i det grønne og røde garn. Den blå tror skal være i et andet mønster, som jeg lige nu er ved at afprøve for første gang i en yderst pink udgave. Den er ikke så lige til som den klassiske ribvest, men for nemt kan også hurtigt blive for kedeligt i længden.


Jeg er flere gange blevet spurgt, om jeg vil dele opskriften til den helt klassiske ribvest her på bloggen. Det vil jeg i princippet hjertens gerne, men må man godt bare gøre det? Jeg tænker, at det er en så gennem tærsket opskrift, at der vel næppe er nogen, der har ophavsretten til den længere. Eller hvad? Ved du noget om det? Ellers er det rimelig nemt at Google sig frem til en opskrift skulle jeg mene, men vil også gerne ligge en her på bloggen, hvis ikke det træder nogle over tæerne.

22 kommentarer

 1. FINE.. kommer de mon på shoppen til køb??

  SvarSlet
 2. Hvor er hun fin, og sikke en skøn farve vesten har. Vi er også kæmpe fan af vestene herhjemme, jeg føler de er lidt bedre beskyttet mod kulden med dem på. Bukserne er også rigtig søde, fint blomsterprint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, syes også de er gode her i vinterkulden og med et lille barn, der er så meget på gulvet er det med at holden maven varm.

   Slet
 3. Opskriften er allerede lagt ud på "Farmorfabrikken"...
  Heldigvis - for de veste er bare så søde! Og et nemt strikkeprojekt for alle. Endvidere nem at variere efter eget ønske og smag.
  Er helt vild med dine knapper!
  God weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har faktisk godt set den på den blog, så tænker at det jo nok er ok at videreformidle den.
   Og ja lækre knapper ikk' :)

   Slet
 4. Hvor er de bare fine Mie. Spændende med nye mønster, ser meget lovende ud :)

  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja er lidt spændt på det nye mønster - der er lidt mere "holde tungen lige i munden", men mon ikke det lykkes til sidst :)

   Slet
 5. Wauw Mie, hun er da en best dress vuggestue pige, heldige lille Eva :o) Hvilken farve hedder den grønne (har du evt. et nr.)? Den er virkelig fin i farven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak er også selv vild med farven. Desværre har jeg smidt banderolen ud så kan ikke fortælle så meget mere om den.

   Slet
 6. Pas nu på med og vaske dem forkert, dukkelise har nok tøj ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, nej det skal jeg passe på med :)

   Slet
 7. Der er også en variant på Isagers hjemmeside - bare med den lille forskel at der er perlestrik på bærestykket:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er jo mange udgaver derude, så mon ikke også det er ok, der kommer en her på siden tænker jeg.

   Slet
 8. De er rigtig flotte, en skøn lille prinsesse.

  SvarSlet
 9. Hvorfor er det lige at jeg ikke strikker? Jeg hækler kun for jeg kan ikke slappe af med strikketøj. JEg kan ikke se fjernesyn eller snakke når jeg strikker, og jeg opdager først jeg har lavet en fejl når jeg når til pinden efter, og jeg kan ikke finde ud af at pille det op, uden at ødelægge det hele.

  Jeg har forresten gang i en give away med stof og tapet, måske har du lyst til at være med?

  kh

  www.mimiego.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja når først man rigtig har lært det, skal man faktisk kigge mindre ned på strikketøj en hækleri, så det er godt til fjernsynsprojekt :)

   Slet
 10. Har lige et spørgsmål: Ved du om den kan strikkes større end str. 12 mdr?? for den er bare så fin den lille vest, og er sikker på den vil pynte på min lille pige;-)

  Mange hilsner
  Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Min opskrift går også kun til 12 mdr. så ved ikke om den går til større, men hvis man er lidt matematisk anlagt kan man måske selv lægge noget til og gøre den større. Den nye vest med mønsterstrik jeg er ved at lav går fra str. 12 mdr til str. 8/10 år, så den er i hvert fald til de større piger også. eg har købt opskriften hos Garniture på Smallegade.

   Slet
 11. jeg har kigget på flere af de veste/undertrøjer på nettet. men har ikke helt ville kaste mig ud i en.. men så svært er det vel heller ik?? så håber på du også kommer med din opskrift;) det kan være jeg forstår den lidt bedre ;)
  hilsen Natasja

  SvarSlet
  Svar
  1. Min opskrift er meget lig dem fra nettet. Men nej, det er slet ikke så svært, det er bare at kaste sig ud i det ;)

   Slet