Ny disciplin

Vi skal til at vænne os til en ny disciplin herhjemme, der hedder "at smøre madpakke". Ida skal nemlig snart i børnehave, ja faktisk allerede om en uge starter hun. Selvom hun kun er 2 år og 9 måneder 1. marts og først fylder 2 år 10 måneder 31. marts, så er det den måned hun fylder det i, hvor de rykker op. Heldigvis er det en lille integreret institution de går i, så vi kender både børn og voksne dernede rigtig godt. Men jeg kunne nu stadig godt have ventet en måned mere. Eller 3. Eller et par år måske. Hvordan skete det lige, at jeg har et barn, der skal i børnehave? Jeg føler mig slet, slet ikke klar til det - og ikke kun pga. madpakkerne.

Som en del af overgangsfasen til børnehavelivet skal Ida til at have madpakke med allerede fra denne uge og så begynde at spise lidt med oppe i børnehaven. Super god ide synes jeg. Der er nemlig kun madordning i vuggestuen og ikke i børnehaven, så de skal både vænne sig til at spise et andet sted og af deres egen madpakke.  Så vi har været ude at investere i denne fine metalboks, som Ida selv har valgt. Og hun er i den grad vild med konceptet "madpakke". I dag nåede hun dårligt at få flyverdragten af, før hun helt selv gik op i børnehaven og satte sig og begyndte at pakke maden ud.

Ida er klar til børnehavelivet. Min lillebitte store pige.

Ida har fået fingrene i mine briller og gi'r den som Sonja fra Saxogade.
Nu jeg er i gang med de nye discipliner, skrev jeg for lidt tid siden, at jeg var gået i gang med at bruge Babytegn med Eva. Og ved I hvad? Hun fanger det! I morges gjorde hun sit 5. tegn "færdig", da hun ikke ville have mere havregrød. Mor er stolt! Nu kan hun sige "drikke", "spise", "mere", "sove" og nu også "færdig". Jeg tror måske også hun siger noget for synge/musik, men kan ikke lige lure, om hun bare synes det er fedt at svinge armene, når der kommer musik. Under alle omstændigheder: Mor er stolt!


Eva med dejligt morgenhår siger "færdig".

4 kommentarer

 1. Hvor er de søde. Held og lykke med børnehavelivet, og sejt med tegnene, man blir helt overvældet over de rent faktisk fatter det, det er super skægt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja man får virkelig blod på tanden til at lære dem flere tegn, når man pludselig ser dem bruge tegnene.

   Slet
 2. Hvad har du brugt til at komme igang med babytegn? jeg kunne godt tænke mig at gøre det med min datter... (som lige er blevet 5 mdr)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har taget udgangspunkt i bogen "små fingre fortæller" og de tegn de der bruger og/eller dem jeg kendte til i forvejen. Og så er det ellers bare at supplere ens talte sprog med tegnene. Jeg startede med drikke og her brugt det hver gang jeg har tilbudt hende noget at drikke, senere når hun fik noget at spise osv. med flere og flere tegn. Medmindre du virkelig er tålmodig så ville jeg nok også vente til din pige er lidt ældre. Jeg startede da Ida var lidt over 7 måneder og mistede hurtigt tålmodigheden, fordi der ikke rigtig skete noget. Det samme har jeg hørt fra andre forældre, der så har taget det op igen ved 10-11 måneders alderen, hvor det er gået hurtigere med at barnet tog det til sig. Det er også min oplevelse, at Eva lettere/hurtigere har fanget det fordi hun var ældre end Ida, da jeg begyndte på det - og det har været bedre med min korte tålmodighed.

   Slet