En lille frø i mosen sad...

...kvark,kvark,kvark...

Denne sang har kørt på repeat i hovedet på mig i dag, da jeg har brugt det meste af dagen på at sy på Evas frøkostume. Jeg har dårligt holdt spisepause, men har bare tænkt, klippet, syet, tænkt lidt mere, syet, målt og limet. Hårdt arbejde betaler sig, for jeg kan nu stolt præsentere mit første helt hjemmegjorte frøkostume i eget design.Det er en heldragt syet i grøn jersey med hætte på. Jeg har kombineret mønstret fra Elsebeth Gynthers køredragt og buksedragt str. 1 år.


Hætten er kantet med lysegrøn velour som frøens store åbne mund. Oven på hætten har jeg syet 2 runde grønne "puder" fast i halvdelen af cirklen og så har jeg syet øjne i filt på, halvt på "puderne" og halvt på hætten så de vipper lidt op ad.Lukningen foran fik jeg ideen til ved at lure lidt på et abekostume i Fætter BR. Jeg har lavet en åbning med velcro foran, der er skjult af velourstykket på maven. Velourstykket er syet på forstykket i den nederste halvdel og øverste halvdel sættes fast med velcro.Her til aften fik jeg prøvet kostumet på Eva og det ikke bare passer hende, men hun ser også mega kær ud i det. Og så skete miraklet, at da Ida så Eva være klædt ud, så ville hun også have sit Pippikostume på. Jeg kunne ikke være en mere tilfreds mor/kostume-syerske.Jeg ved jeg er ude i virkelig, virkelig god tid med fastelavnskostumerne, men jeg har også virkelig god tid og meget overskud lige for tiden, hvor jeg afleverer begge piger i vuggestuen og endnu ikke skal af sted på et arbejde. Desuden har jeg det tit sådan, at når jeg først har fået en idé, så vil jeg gerne have den ført ud i livet hurtigst muligt. 

Nu kan fastelavn bare komme an, vi er klar.

17 kommentarer

 1. skøn skøn frø <3 .. ej hvor må det have været hyggeligt med både den bredmundede frø og med pippi på besøg :)
  Jeg ville ønske det var mig der selv havde syet fastelavns kostumer. Du er virkelig sej :)

  SvarSlet
 2. hvor er de skønne, kostumerne!

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønne unger og flotte kostumer du har fået kreeret. Kender godt til fornemmelsen at når en ide er født så skal resultatet hurtigt frem.

   Slet
 4. Du er simpelthen så sej. Nøj hvor er de flotte!

  SvarSlet
 5. Wow! det er blevet et flot kostume, håber mit ene bliver bare halvt så vellykket som dine to :)

  SvarSlet
 6. Hvor er de bare søde i deres fine kostumer. Godt arbejde!
  Jeg skal også til at igang med kostume i næste uge, skal bare lige have bestemt mig endeligt for hvad den lille fidus skal være:-)

  SvarSlet
 7. Wow siger jeg bare. Hvor er pigerne bare flotte og helt klar til fastelavn. Det er da meget sjovere med hjemmelavede dragter end dem fra Fætter BR. Da mine (nu meget store) børn var i fastelavnealderen må jeg indrømme at jeg tog den lette løsning med en tur til BR.

  God fastelavnsfest når den tid kommer.

  Kh Mette

  SvarSlet
 8. Ååårh, hvor er de søde :) Eva er mega sød i frø-kostumet! :)

  SvarSlet
 9. hold fast de er flotte og sikke nogle skønne unger :)

  SvarSlet
 10. For Søren da et par mega lækre børn :0)

  SvarSlet
 11. De er meget fine. Særligt din yndige frø er så godt tænkt. Jeg ville ønske jeg havde lidt mere af det der med at få tingene lavet. Ofte finder jeg en masse inspiration, bruger tiden på at lægge i inspirations/idémappen og så kan der gå lang tid inden der bliver taget fat på opgaven.

  SvarSlet
 12. Åhr, en lækker lækker frø du har dig der! :)

  SvarSlet
 13. De er bare for fine - især frødragten er jeg vild med. heldigt at Ida ikke lige ændrede mening og ville være frø, men blev glad for hendes pippi kostume.

  hilsen Jane

  SvarSlet
 14. Hvor er du dygtig! Og hvor er dine børn heldige :-) Det er også lidt sjovere at sy selv end bare at gå i BR, ik' :-)

  SvarSlet
 15. Hvor er hun bare en fin frø. Super godt lavet!

  SvarSlet