Domus Vista
Har hun mon været på tur til det gamle Østeuropa, tænker du måske, når du ser disse billeder? Men nej, det har jeg faktisk ikke. I går var Eva og jeg blot på gåtur ned til det sikkert en gang så fancy Domus Vista, som vi ikke bor så langt fra. Hver gang jeg er dernede, føler jeg mig hensat til en anden tid. Lidt som når man rent faktisk er i det tidligere Østeuropa. Man fornemmer det har haft sin storhedstid, men man fornemmer også, hvordan det har bjergtaget dengang det var stort.

Jeg kendte ikke til Domus Vista før vi flyttede herud til udkants-Frederiksberg. Jeg havde hørt det nævnt nogle gange, men vidste ikke hvad det var. Det ved jeg så nu eftersom det er her vores nærmeste større supermarked, posthus og apotek ligger. I anledningen af dette indlæg har jeg desuden lavet en lille Google-research og fundet følgende informerende tekst her:

Højhuset Domus Vista
4,4 km fra Københavns Rådhusplads:

Inspireret af Arne Jacobsens flotte resultat med SAS-hotellet ved Hovedbanegården og sen-60'ernes lyst til at bygge i højden og give København en karakteristisk skyline, gik arkitekt Ole Hagen i midten af 60'erne i gang med byggeriet af Domus Vista. 

 
Udgangspunktet var at bygge en helt ny bydel på Frederiksberg med alle tilhørende servicefunktioner.

I 1969 stod byggeriet færdigt, og det var med sine 29 etager et imponerende højt bygningsværk. Domus Vista rummer 470 lejligheder og er godt 100 meter højt, og bygningen har stadig rekorden som Danmarks højeste beboelsesejendom. 

De nederste etager i Domus Vista var oprindeligt indrettet som hotel med restaurant, selskabslokaler og værelser, og kigger man nærmere efter, kan man stadig godt fornemme den store hotelfoyer ved hovedindgangen i stueetagen. Hotellet lukkede allerede dog i begyndelsen af 70'erne, og i dag er Domus Vista udelukkende et lejlighedskompleks.

Ole Hagen var i øvrigt en meget benyttet arkitekt i 1960'erne og 70'erne, og han tegnede bl.a. også Lyngby Storcenter. For ikke latinkyndige skal det nævnes, at Domus Vista betyder "Huset med udsigt".
 

Så blev vi alle sammen lidt klogere på mit nærområde :)

Grunden til, at det er så som så med indlæg for tiden, skyldes, som du kan læse, altså ikke, at jeg har været bortrejst, men kan i stedet forklares af 2 følgende grunde (og de hedder ikke Ida og Eva).
 1. Vores kortlæser er gået helt kaput og jeg arbejder med alternative fotooverførselsmuligheder.
 2. Jeg har fået Wordfeud på min iPhone! Er du ikke allerede hooked er mit råd til dig; la' vær - medmindre du har for lidt at lave og for meget tid. Er det for sent og er du allerede blevet afhængig, så udfordres jeg gerne under brugernavnet pralerier (og du tør godt for jeg er piv-ringe og har stadig min første sejr tilgode).

3 kommentarer

 1. Sjovt, jeg kommer også forbi Domus Vista næsten hver dag. Det er et lidt fascinerende sted, samtidig med at det er det vildeste spøgelsescenter. Der er virkelig butiksdød derinde. Men der må være en fantastisk udsigt fra de øverste lejligheder..
  Hav en god aften,
  Pernille

  SvarSlet
 2. Jeg har inviteret dig mit brugernavn er mrslangholz

  SvarSlet