Gener

Jeg synes sådan noget med gener og hvem der ligner hvem på hvad, er ret interessant. Især efter jeg selv har reproduceret mig. Så kan man bruge lang tid på at snakke om, hvis ører hun har og når hun gør sådan ligner hun mig osv. Det sjove ved børn er (blandt meget andet), at man ofte kan synes de ligner både deres mor og far helt vildt meget på forskellige måder. Det er sjovt, hvordan man lige kan røre en gang rundt i genpølen og så er der skabt et helt nyt menneske med sit helt eget udtryk i et mix mellem en mors og en fars udseende.

Uden at vide helt endnu, hvordan Eva kommer til at tage sig ud, tror jeg, at vi herhjemme har fået vores stærkeste gener til udtryk i hver vores barn. Eva ser i hvert fald ud til at komme til at ligne mig mere end Ida gør. Og Ida har i den grad svært ved at løbe fra sit fædrene ophav.

Jesper 2 år
Ida 2 år

Ida 2 år
Jesper 2 år

9 kommentarer

 1. HOLD DA FAST! De ligner hinanden! :O
  Det kunne jo være det samme barn!
  Sikke søde de begge er :)

  SvarSlet
 2. Det er da helt vildt! Der er ikke meget at tage fejl af. Skønne "børn" begge to ;) Kan godt forstå, at du godt turde lave børn med ham haha :)

  Har du set min Krutter GiveAway?

  SvarSlet
 3. Her kan man da tale om 2 dråber vand :-)

  SvarSlet
 4. Ej, hvor er det bare sjovt! De ligner godt nok hinanden virkeligt meget :)

  Her er jeg også fascineret af den slags - måske fordi jeg slet ikke ligner hverken min mor, far eller søster. Så jeg synes at enhver lille lighed hos min børn er sjov - også med faren naturligvis.

  Kunne være sjovt også at se barndomsbilleder af dig og Eva en dag :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 5. Ja det er altså ret vildt med de to og jo ældre Ida bliver jo mere synes jeg hun ligner sin far. Heldigvis troede mange at Jesper var en pige som barn, så hun kommer ikke til at ligne en dreng for meget ;-)

  Mirjam; Jeg skal helt sikkert arkiverne igennem hjemme hos mine forældre og se om jeg ikke kan finde nogle med stor lighed med Eva. Man trænger jo også til at se sig selv i sine børn en gang i mellem :-)

  SvarSlet
 6. Det er helt vildt hvor stor en lighed der er! Har dog hørt at naturen altid sørger for at barnet ligner faderen mest - så kunne hulemændene ikke løbe fra at det var deres barn ;)

  SvarSlet
 7. Skønne billeder, og ja, det kunne være det samme barn.
  Hjemme hos os har faderen vundet genkampen. Den første dreng ligner sin far helt vildt, og den lille lignede sin storebror på en prik som baby. Men efterhånden som han vokser til kommer der lidt af mig frem. Det er fantastisk når man genkender sig selv, og virkelig kan mærke at man har lavet noget fantastisk med sine gener.

  SvarSlet
 8. Selvom det jo i princippet er ret ligegyldigt, så er det nemlig rigtig sjovt at se hvem de ligner og sammenligne med gamle fotos. Og hold da op Ida ligner sin far. :)

  Har noteret mig med tilfredshed at Agnes på nogle punkter ligner mig mere, for jeg synes godt nok Ingrid ligner sin far mere og mere. Haha! ;)

  SvarSlet
 9. Sjovt indlæg. Herhjemme ligner storebror også far rigtig meget. Til vores bryllup havde min svigermor lavet en sang, hvor der var en billede af min mand som ca 1-årig. Det var Mads da vi blev gift...og flere gæster (inkl. min mand!) var overbevist om at det var Mads, til trods for påklædningen.
  Læste en gang et sted, at den ældste ofte er den, der (af udseende) ligner faderen mest. Mener der stod noget om, at det var et levn fra fortiden, for at faderen ville kendes ved barnet - lidt sjovt, hvis det er rigtigt ;o)

  SvarSlet