30 day photo challenge: Day 12 - Close-up

Fra vores biltur hjem fra Falster tog jeg disse close-up billeder af Eva, der sad og sov i sin autostol og netop havde fået skubbet sutten ud af munden, så hun lavede den kæreste lille trutmund.


Bløde, runde babykinder og trutmund er da ikke til at stå for.
Normalt er jeg placeret på forsædet, når vi kører, men fordi Ida ikke skulle med os hjem og fordi Eva var ret ked af det da vi tog af sted, satte jeg mig på bagsædet. Ellers synes jeg godt man kan føle sig noget magtesløs, når man kører af sted og der sidder en lille grædende baby på bagsædet som man slet ikke kan gøre noget for og som endda sidder med ryggen til en, fordi hun stadig sidder i babyautostolen. Så det var helt rart for en gangs skyld at kunne sidde deromme og meget fristende lige at tage et par billeder af den sovende kærhed.

Grunden til Evas ked af det-hed er hendes for tiden meget hårde mave. Lactulose og sveskemos er vejen frem, men hvor er det da bare synd for hende, når man kan se hvor meget hun kæmper med det og hvor kommer det bare til at fylde meget i ens liv. Før jeg fik børn tænkte jeg, at jeg i hvert fald ikke ville blive sådan en forælder, der går overdrevent meget op i afføring. Men ja, jeg er blevet klogere, for hold da op, hvor man snakker meget afføring, når man har små børn. Om der kommer meget eller lidt, konsistens, farve og flerfarvethed, hyppighed og lugt. Men udover at være lidt ulækkert, så er det jo faktisk også en fascinerende del af menneskets biologi som man pludselig kommer til at følge og studere på et helt andet niveau end man tidligere har haft lyst til mulighed for. Jeg forventer dog at skrue lidt ned for begejstringen efter jeg den anden dag greb mig selv i ivrigt at tilkalde manden inde fra stuen, for at han også kunne se Evas nyeste præstation i bleen, fordi jeg tænkte, at den ville være for svær at beskrive i en mundtlig overlevering... Så virker ens verden pludselig meget indsnævret.

5 kommentarer

 1. Åhh hvor jeg føler med lille Eva og hendes mor.
  Min søn, som i dag er 31 år, havde ekstrem hård mave som lille. Det var så slemt, at han var ved børnelæge og een tur på hospitalet, men grunden til det, fandt vi ikke. Han fik også svesker og dengang gav man figensaft, laktulose fik vi ikke. Vi passede på med kosten og han fik ikke mælk og bananer, for det gav ham forstoppelse.
  Håber for jer, at det snart er et overstået kapitel.
  Hun er da bare så nuttet med den lille trutmund :-)
  Jo ældre han blev jo nemmere blev det og lige med et, var han vokset fra det.

  SvarSlet
 2. Heldigvis ser det ud til hun "kun" har hård mave og ikke forstoppelse (7-9-13). Håber også det bare er nu, hvor hendes mave lige skal vende sig til den nye kost.

  SvarSlet
 3. Ja... man ved man er blevet forældre når man kan juble over en lorteble... ;-) hehe Ihh hvor jeg kender det.

  Vi snakkede modermælkserstatning i mødregruppen forleden, en havde set en forbedring fra hun skiftede fra NAN til Allomin... mine piger fik NAN og havde til tider hård mave og min søn på nu 6md får Allomin og har aldrig haft skyggen af hård mave...
  Bare en tanke, hvis i også er på erstatning!

  SvarSlet
 4. I skal være opmærksomme på, at både svedsker og figner kan gøre tarmen "afhængig". Det samme sker ikke med laktulose, så hellere mere af det, og mindre af det andet - altså hvis du spørger en gammel neonatal-sygeplejerske, som også selv har mange børn ;-)

  SvarSlet
 5. Pia; ja vi er på NAN så vil da prøve at skifte mærke.

  Trine; jo tak for det tip, jeg troede faktisk det var omvendt. Men det løser lidt sig selv, da hun ikke rigtig vil spise det der sveskemos :)

  SvarSlet