Boldbad og babymos100 bolde og 1 baby i kravlegården = meget glad baby (og lidt misundelige blikke fra storesøster).

Glæden var også stor, da vi for en halv måneds tid siden begyndte på at give Eva lidt grød til aftensmad. Helt modsat Ida tog hun veltilpas fra allerede ved første måltid og spiste hele den dl. grød jeg havde lavet til hende og sov så fortrinligt den følgende nat. Efter halvanden uge med grødglæde hver aften ville vi begynde at sætte op til 2 måltider og gav hende noget frugtmos til frokost. Igen stor succes. Men så stoppede succesen. Efter frugtmosen til frokost ville hun ikke længere spise grød om aftenen. Til at starte med har jeg bandet mig selv langt væk over at give hende frugtmos, for så er det jo nok derfor hun ikke vil have det andet ikke søde grød. Så jeg har blandet, pisket, moset, givet op og bare givet frugtmos, men ingen ting gider hun spise. I bedste fald åbner hun bare ikke munden, men oftere begynder hun at græde, når vi prøver at give hende mad. Da jeg prøvede med gulerod- kartoffelmos lignede hun nærmest en, der var ved at kaste op.

Da grød blev prøvet første gang og var et hit.
Uhmm, det var lækkert, giv mig straks mere af det!
Det kan godt være ammehjernen er på retur, men så bliver den da overtaget af mos-på-hjernen. For hold da op, hvor jeg tænker mange tanker om det grød: skal hun prøve at have det nu i stedet for senere?, mon hun hellere vil have noget med anden smag?, nej, man skal vist blive ved at prøve med den samme smag, okay, skal hun da bare have lov at spise frugtmos?, måske det hellere skal være det hun startede med at prøve?, ej, det er nok alligevel bedst med det jeg laver selv med rene øko-ingredienser, nå, hun kommer nok bare aldrig til at spise fast føde....

Det eneste der får mig til ikke at gå helt i panik er, at hun stadig sover rigtig godt om natten (og om dagen) på det mælk hun får, så hun går ikke rundt og sulter. Og selvfølgelig ved jeg godt, at det nok skal komme, det er bare underligt, når det nu startede så godt. Men jeg tager ja-hatten på og fortsætter ufortrødent med at tilbyde hende mos i tide og utide - ja, jeg gør så!

8 kommentarer

 1. ÅÅÅÅÅÅH, hvor jeg kender det med grød-problemer! Vi står i den lige nu. Det gik SUPER, og vi gav Luna Marie grød 2 gange. Og nu nægter hun så at spise noget. SUK! Samtidig sover hun elendigt om natten og spiser generelt dårligt. What to do? Håber snart, at hun vælger at spise løs!

  SvarSlet
 2. Hendes lille mund udvikler sig velsagtens, så nu kan den ikke lide fornemmelsen af "ting" i munden. Du skal ikke bekymre dig (Siger jeg jo så let...) Det kommer igen. Ellers ammer du hende jo bare til hun er 18:)

  SvarSlet
 3. Ja, velkommen i grød-helvedet;-) Jeg synes, at overgangstiden fra amning/mælk til grød og senere fast føde var den sværeste af alle overgangsperioder. Så kan godt forstå, at du tænker grød grød grød! Det fylder rigtig meget.
  Held og lykke med det.

  KH
  Anna

  SvarSlet
 4. Det fylder rigtigt meget, når man lige står i det, og når der så er gået et år, og barnet kværner mad ind fra morgen til aften, kan man slet ikke forstå, at man syntes, at der var problemer. Tålmodighed er en dyd!! er der nogen, der siger...Held og lykke med den store grødtestfest. Mvh Louise

  SvarSlet
 5. Har du prøvet rismelsgrød, lavet på vand og en klat god økologisk smør og så med moset banan i? Det har virket i den svære tid på mine børn. Ellers hirsegrød der har en god smag lavet på økologiske hirseflager og igen med en klat frugtmos i. Langsomt kan man så reducere mængden af frugtmos så hun vender sig til smagen af grøden i stedet. God fornøjelse og husk ikke at presse men vær tålmodig som de andre også siger!

  SvarSlet
 6. Det er efterhånden 10 (ti???) år siden,jeg stod med problemet - så jeg har lykkeligt glemt alt "besværet".
  Jeg vil nøjes med at sige: Hold da fast hvor er hun dejlig!!!!

  SvarSlet
 7. Så heldig liten frøken! :) Kan tenke meg storesøster er misunnelig :)

  Her var ikke grøt noen hit, men har funnet ut at lille Kornelius liker banan-grøt og ikke eple-grøt (vi bruker de fra nestlé), og nå har jeg også funnet ut at han helst vil ha tilsatt sviskesaft i grøten! Lukker munnen og nekter om han ikke får sviskesaft til.
  Kanskje dere kan prøve det? :)

  SvarSlet
 8. Tak for de medfølende og opmuntrende kommentarer. Ja, vi må bare klø på og prøve forskellige variationer. Men tror nu vi starter med at holde en grød pause en uge eller 2 og så prøve at starte op igen og se om ikke hun er bedre klar til det der. Heldigvis sover hun og trives hun jo godt nok på det mælk hun får nu. Ellers får hun jo bare sutteflasker med når hun skal i skole - det hører man jo tit om sker for nogle børn ;-)

  SvarSlet