Testing, testing - det er en prøve


Om en måned skal vi holde barnedåb for Eva og jeg har længe gået og puslet med ideer til hendes dåbskjole. Jeg syede også selv en dåbskjole til Ida i tyk brudesatin kantet med Liberty, som jeg har skrevet mere om her. Men da jeg både tænker den er lidt for varm til en dåb i juni måned og jeg synes jeg er blevet meget bedre til at sy, siden jeg lavede den, så har jeg besluttet at lave en ny til Eva.

Det har taget mig lidt tid at komme frem til udformning og materialer, bortset fra den skulle indeholde Liberty Mauvey, så den matcher kysen fra Idas dåb, som Eva også skal bruge (lidt skal jo gå igen synes jeg). Nu har jeg så fundet frem til en kortærmet model med bærestykke, der bliver knappet i ryggen og så et langt slæb, som jeg vil lade være åbent bag på. Og for første gang nogensinde har jeg prøvesyet modellen først i noget andet stof for at undgå begynderfejl på den rigtige kjole. Desuden trængte jeg også lige til at få pudset det med skjortebelægning og over-/underfold lidt af.
Bærestykket (som her er lilla) skal være i Liberty'en og skørtet bliver i tynd råhvid bomuld inderst og råhvid fransk blonde uden på. Inde i mit hoved bliver det ganske smukt, så håber også den ender med at leve op til forventningerne. Prøvemodellen her, har i hvert fald gjort mig lidt mere sikker på et vellykket resultat.

Er der forresten nogle, der ved om der er en standardlængde på skørtet til en dåbskjole? (og hvorfor er det egentlig, at dåbskjoler er så lange?)

6 kommentarer

 1. Uhh er også ved at testkøre model herhjemme. Glæder mig til at se dit færdige resultat :)

  KH

  SvarSlet
 2. Hej Mie!

  Tusind tak for din meget fine blog, jeg er stor fan af dine DIYer. Jeg kender ikke standardlængden på dåbskjoler, men jeg ved hvorfor de er lange.

  I gamle dage blev børn døbt i deres første leveuge, for at holde dem varme i en kold kirke kom man dem i dåbstæpper. Disse tæpper blev senere til poser, der kunne varme børnene og omkring 1890 gik man over til kjoler som vi kender i dag. Langt op i 1800-tallet var kjolerne kulørte.

  Projektet ser så fint ud,

  hilsen Britt

  SvarSlet
 3. Rigtig fin test og yndig testperson:)
  Jeg ved desværre heller ikke noget om standardlængder, men jeg vil gerne måle vores families dåbskjole, som min mormor har syet, hvis du kan bruge det?

  SvarSlet
 4. Tak Anne, det gør jeg også :-)

  Britt; Tusind tak for den forklaring, det er altid sjovt at vide, hvor traditioner stammer fra synes jeg.

  Louise; Det er ok, jeg tror bare jeg tager den længde, der nu passer med det blonde jeg har købt. Det var bare, hvis nogen lige vidste det. Ellers tak for tilbuddet.

  SvarSlet
 5. Hvor ser det flot ud jeg bliver ganske inspireret.
  Skal selv ha' barnedåb om 2 mdr. Og jeg har også en Eva, det er godt nok ikke hende der skal døbes men lillesøster.
  Bedste hilsner Malene

  SvarSlet