Selvhjulpenhed

Ida er blevet ret så selvhjulpen efterhånden. Hun kan selv tage sine bukser og strømper af, knappe sin body op, tage jakken af osv. Det er både dejligt og en anelse småfrustrerende. Hun er nemlig også begyndt at være interesseret i og en lille smule bevidst om det der med at tisse. Så når først bukserne er af og body'en knappet op, er det jo ret nærliggende også lige at tage bleen af.

Så det gør Ida selvfølgelig - dag og nat! "Tissh", siger hun så, og nogle gange betyder det hun lige har tisset og bleen er varm og våd og skal skiftes, andre gange betyder det, at hun skal lige til at tisse. Vi forsøger at få sat hende ud på toilettet, når hun gør det så hun har mulighed for evt. at gøre sit ærinde der, men der har ikke været gevinst endnu. Til gengæld har hun tisset på gulvet et par gange efter hun er kommet ned fra toilettet. Der mangler altså stadig lige den sidste kobling, hvilket er helt acceptabelt, da hun jo kun er knap 2 år, så der skal ikke presses til noget hun ikke er klar til, vi følger bare op på hendes egen interesse. Det er bare lidt noget gris med det tisseri rundt omkring (især når man ikke får opdaget i tide, at hun har taget bleen af i sengen), men lige som med så meget andet, er det kun en fase som vi også kan more os lidt over undervejs; f.eks. da jeg kom ind en aften og skulle se om Ida var faldet i søvn og det eneste der stak ud under dynen var en bar rumpet eller da hun med store fevinger satte sig midt i stuen på dukkens potte og sagde "tissshhh".

7 kommentarer

 1. Hvor er hun sød! Og selvfølgelig med vinger! ;-)

  SvarSlet
 2. Hun er da super kær. Jeg ville da gribe den med potten og købe en stor fin en til hende. Så kan hun da sidde på den i stuen.. Ja ja det er da ikke helt perfekt med tror at ved at følge deres spor går de fleste ting uden gnidninger..
  God fornøjelse med det!

  SvarSlet
 3. Hej Lykke, ja vi skal også have købt en potte til hende, så hun bare kan sætte sig på den, når hun vil. Vi har sådan et børnesæde til toilettet, men det er lidt mere omstændigt og det kan hun ikke selv sætte på og heller ikke selv sætte sig derop. Så tænker også potten er vejen frem.

  SvarSlet
 4. Hej igen.
  Jeg tror hun sikkert vil synes det er mega hyggeligt. Min søn var næsten fire inden han blev renlig (der kom lige en lillesøster i vejen for at gøre det tidligere for ham.. :-) )
  Men han havde et toiletsæde og han havde nogle problemer i starten med det. Så kan sagtens forstå hvis din pige synes det er svært..

  Lykke

  SvarSlet
 5. Hi hi, det ser hyggeligt ud... Min datter har begivet sig ud i samme disciplin, -Jeg kom også ind til en lille rumpe forleden ;) Det endte dog med at hun tog bleen af i sengen om morgenen med det ene og det andet i :( Nu er hun installeret i en natdragt med lynlåsen på ryggen;) og både mor og datter sover trygt ;)

  SvarSlet
 6. Hej Mia.
  Min datter viste interesse for at gå på potter allerede som 1½-årig så da købte vi en potte, og gjorde det til en leg at sidde på den når hun skulle tisse. Da hun var 23 mdr. tog hun bleen af og erklærede at hun ville sidde på toilettet, og hun har faktisk ikke brugt ble siden.

  Hvis Ida viser så stor interesse for at sidde på potte, så skynd jer at få købt en til hende! Når hun selv synes det er sjovt, er det bare 1000 gange nemmere at pottetræne hende!
  Held og lykke med det.

  SvarSlet
 7. Næh, hov som de kære små kan overraske, ny udvikling i historien: Pigebarnet kravlede da bare ud af halshullet på natdragten i stedet, tog bleen af og lagde sig til at sove! ;)

  SvarSlet