Pseudotvillinger?

Det kan godt være man kalder 2 søskende, der er født så tæt på hinanden som Ida og Eva er, for pseudotvillinger, men der stopper tvillingesammenligningen så også for mine 2 piger. Eva ligner slet ikke Ida som spæd. Det er ret sjovt at se. Selvfølgelig er der lighedstræk, de er jo søskende og fra samme genetiske masse, men de er mest forskellige at se på.

Der er også forskelle i den måde vi skal håndtere Eva på i forhold til Ida, f.eks. når hun er ked af det. Og det er svært ikke hele tiden at sammenligne med, at sådan og sådan gjorde Ida eller gjorde Ida ikke. Men vi er jo også blevet en anden slags forældre siden vi fik Ida, så der er helt naturligt en del ting vi bare gør anderledes denne gang som en baby reagerer anderledes på. Men i bund og grund er det bare 2 vidt forskellige væsner vi har bragt til verden, der skal respekteres for deres forskelligheder såvel som for deres ligheder.

Ida 2009
Eva 2011

11 kommentarer

 1. wow, lækre billeder af nogle søde små piger :-)

  SvarSlet
 2. åh skønne tøser!

  Ja det er sjovt. Mine 2 børn ligner hinanden fysisk, men mentalt er de ret forskellige. Min datter har temperament (hun er selvfølgelig også 3 år) og min søn er så rolig og tålmodig.

  SvarSlet
 3. Nej, det er ikke altid det rette ord...
  Men hold nu op; hvor er de bare lækre begge to!

  SvarSlet
 4. De er dejlige begge to ;)

  Ps. Det er en god overskrift- skrifttype du har på idag, den er læselig..
  god weekend.

  Knus Gry

  SvarSlet
 5. Ja det er utroligt som søskende kan være forskellige.
  Mine tvillinger en dreng og pige er meget forskellige ikke engang udseendet minder om hinanden.
  Smukke piger i har

  SvarSlet
 6. De er bare skønne på hver deres måde :)
  Ja, heldigvis er alle mennesker og forskellige. Og for at behandle dem ens, er man nødt til at gøre det på forskellig vis.

  SvarSlet
 7. jeg har tvillingen drenge og så har jeg pseudotvillinger en pige og en dreng ...

  mine tvillinger ligner ikke hinanden de er bare så forskellige ... men derimod mine pseudotvillinger de er bare så lig hinanden både i sind og udseende ... men søde piger du har :)

  SvarSlet
 8. Hej :) Sikke nogle skønne tøser! Dem kan du godt være stolt af!
  Mht pseudotvillinger har det ikke så meget med hverken udseende eller væremåde at gøre. Det har noget at gøre med det bånd tvillinger har. Den måde de kan kommunikere sammen uden at andre nødvendigvis forstår dem. Det ses rigtig tydeligt fra den yngste er 1½års tid og nogle år frem.
  Det skal nok blive rigtig spændende at følge med i :)

  SvarSlet
 9. ja det er vildt så stor forskel, vores to piger er også meget forskellige. Synes det er spændende at følge

  SvarSlet
 10. Sikke nogle søde piger du har :0). Jeg har også snart pseudotvillinger... Jeg har en lille dreng, William på 13 mdr. og venter endnu en lille dreng til maj. Min mand og jeg glæder os helt vildt og synes at det er så fantastisk at få dem så tætte på hinanden. Hvordan er det at have dem så tæt på hinanden, kan din ældste pige forstå det???

  Jeg er også vildt spændt på hvor meget mine kommer til at ligne hinanden ;0).

  Ellers en fin blog du har... Jeg har tilføjet mig som fast læser! Jeg har lige startet en blog, bykaas.blogspot.com som du er meget velkommen til at tjekke ud... Jeg har snart en fin GIVEAWAY til en fast læser, måske det kunne være noget for dig!

  Nå det blev til en længere besked end hvad der var meningen!

  Mvh Maria

  SvarSlet
 11. Karoline; jo tak, det synes jeg bestemt også det er :-)

  Mette Kathrine; jeg glæder mig også til at se, hvordan de kommer til at udvikle sig og hvilke personligheder de får.

  Miv; Tak skal du have :-)

  Gry; det er nemlig det de er ;-) Tror også jeg beholder denne skrifttype noget tid nu.

  Mrs Langholz; Det viser også bare, at man altså fødes med en personlighed, det er ikke kun noget man bliver påvirket til.

  Mette B; Ja det er også min holdning.

  Helle; I må da have nok at se til med alle de børn :-) Og det er altså bare sjovt hvor forskelligt- eller ens, børn udvikler sig, selvom de kommer af stort set det samme og opvokser sammen.

  Blomsterpigen; det vidste jeg faktisk ikke, at det var derfor man kaldte det pseudotvillinger. Jeg troede bare det var for at beskrive de var født tæt på hinanden. Men det vil jeg da glæde mig til betragte og i det hele taget følge og betragte det forhold de kommer til at udvikle med hinanden som søstre.

  Ras; Ja jeg glæder mig også til at følge deres udvikling.

  Maria; tillykke med den kommende lillebror. Jeg synes også det er skønt at have dem så tæt på hinanden og selvom det ikke var planlagt ville jeg ikke have ønsket det anderledes. Vores store pige har ikke kunne forstå det på forhånd, men nu er hun helt med på at det er vores baby. Kigger forbi din blog.

  SvarSlet