Baby fængslet!


Vi har puttet lillesøster i fængsel, sådan et hyggeligt, rart og babyvenligt fængsel. Det er ikke fordi hun har været uartig, men simpelthen for at give hende lidt sikker afstand en gang i mellem fra hendes, altid velmenende, men nogle gange lidt overivrige storesøster. En ekstra bonus er, at jeg nu også kan komme i bad de morgener, hvor jeg er alene med pigerne, uden at spærre Ida inde på badeværelset sammen med mig.

Hva' siger du til det Hund - ska' vi stikke af?
Kravlegård lyder måske lidt gammeldags eller lidt pædagogisk ukorrekt, men det virker altså lige nu for os. Hvad gør I andre der har flere små børn i hjemmet?

21 kommentarer

 1. Hvor er det et skønt babyfængsel Eva har :-) Sofia veksler lidt mellem babyfængsel, vuggen, tremmeseng eller barnevognen når de andre 3 krudtugler bliver lidt for vilde/kærlige :-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes ikke det er gammeldags ;)
  det er da bedre at du kan være sikker på der ikke sker hende noget når du er i bad :)
  jeg er sikker på vi også bruger en kravlegård herhjemme engang når der kommer en lille, men det er mere fordi vi har en stor hund ;)

  SvarSlet
 3. Vi gjør akkurat det samme som deg! Vi har også en velmenende, men overivrig storesøster i hus!

  SvarSlet
 4. Vi var været stor tilhænger af kravlegård hos os....giver nemlig lige 5 min, hvor man kan snuppe et hurtigt bad, eller starte aftensmaden op, uden at være bange for at baby kommer i uføre....når de kommer i "rode alting ud alderen" kan kravlegård-teletubbies kombien lige give 10 min til bad og andet uden man skal have støvsugeren i gang, eller banditten er stukket af ;O)

  SvarSlet
 5. Alfred har også en kravlegård (som den første af vores børn), og jeg synes simpelthen det er sådan en hyggelig lille oase. Der er han nemlig lige præcis beskyttet mod ivrige krammende, pillende, kildende og kyssende storebrødre i de øjeblikke hvor jeg ikke kan være 100% over dem for at supervisere at ingen fingre havner i øjnene eller lignende ubehageligheder :-)
  Når han bliver større og kan komme rundt, kommer jeg helt sikkert også til at sætte ham derned i de perioder hvor jeg ikke kan være ved hans side, og det kan man jo simpelthen bare ikke hele tiden med to andre børn i huset, og når der også skal være tid til et bad og madlavning mm.
  Dernede kan jeg jo være sikker på han ikke kommer til skade.

  Skøn og farverigt fængsel hun har hende Eva musen :-)

  Kh Ulla.

  SvarSlet
 6. Da alma var lille og ikke kunne side selv brugt vi liften eller hendes legetæppe.. Vores store drenge har altid været meget overbeskyttende og det er først nu hvor hun er 10 måneder at han er lidt mere voldsom, nu hvor hun er mere spændende. Så det har fungeret godt. Jeg er vild med jeres "fængsel". Heldige hende..

  SvarSlet
 7. Jeg har først lige solgt Viola`s kravlegård videre, hun er nu 11 måneder, og den har været GULD VÆRD :)

  Hun har jo 3 større søskende, plus en hund, så det har også været godt for hende at have sit eget lille rum.
  Hun har elsket den, og det var lidt vemodigt at skille os af med den, men vi skal jo ikke have flere, 4 må være nok herfra ;)

  Knus og god solrig mandag.

  SvarSlet
 8. Årh et skønt babyfængsel.. (inkl. skøn baby!).

  Vi havde en kravlegård som dog hurtigt blev pakket væk da Oscar var lille.. der var ikke rigtig behov for den. Men når nu lillesøster kommer til sommer, kan det da godt være den skal findes frem igen, så hun kan ligge lidt i fred for storebror..

  SvarSlet
 9. Hej Mie,
  Der er da slet ikke noget i vejen for at ha' en kravlegård til sine børn. Jeg har også altid haft en og det var lige som dit lille fængsel, hyggeligt og varmt og fuldt af dejlige ting som ingen anden løb afsted med. Så længe man ikke lader baby'n ligge der hele dagen er det en super løsning til selv at kunne slappe lidt af og få lavet lidt i huset uden at skulle have øjne i nakken hele tiden.
  Nyd den! Snart bliver hun for stor til at vil være deri.
  VH. Marianne

  SvarSlet
 10. Hej Mie

  Lara havde ikke en kravlegård, da hun var baby, men hun havde til gengæld heller ikke en storesøster eller -bror! Det blev også et problem, da hun begyndte at bevæge sig rundt - så blev jeg nødt til at have hende med - når jeg skulle på toilettet mm. Jeg tror ikke, man skal være så forskrækket over det med kravlegårde - så længe man gør det til en hyggelig oase og ikke har barnet liggende der hele dagen. Det er jo også barnets helle.

  Jeg skal lige høre: Den hund, der ligger i kravlegården - er det hjemmelavet? Ved du, hvor mønstret kan fås? Jeg har en lignende jeg har købt i Tyskland, men intet mønster - kunne godt tænke mig at sy nogle flere!

  KH
  Anna

  SvarSlet
 11. Jeg brugte også kravlegården til mine piger og for yngste var det også lidt afstand til en søster der altid ville kysse og røre! Da de blev større fungerede kravlegården perfekt til når der hurtigt skulle samles legetøj op fra gulvet, vupti op i kravlegården. Pædagogisk ukorrekt ? Måske, men det fungere:)

  SvarSlet
 12. Snuppihanna brukte sin kravlegård mye da hun var liten, og vi har bare henne og ingen hund eller noe annet som forstyrrer. Jeg syntes bare det var koselig for henne å ha sin egen plass i stuen og bra for henne å komme litt opp fra gulvet, for det trekker en del lansgs gulvet her hos oss. Kravlegård er da aldeles ikke upedagogisk, men et suplement i oppholdssted for en liten baby. Så vet du at babyen er trygg og koser seg med lekene sine, mens du er på toalettet, i badet eller lager en kopp the. Og deres kravlegård ser da utrolig fristende ut å være i :)

  SvarSlet
 13. Dejligt at høre så mange opbakninger til kravlegården - jeg synes også den er blevet ganske hyggelig. Storesøster vil også gerne derop og har været det nogle gange, men så er Eva jo også stadig i "sikkerhed" for hende :) Tror også vi bliver rigtig glade for at have den.

  Hunden er hjemmelavet og mønstret har jeg fra Sara med bloggen http://sarabournonville.blogspot.com/

  SvarSlet
 14. VI gjorde præcis det samme og kommer til at gøre det igen. Det bliver jo ikke just mere ufarligt jo flere børn der kommer til ;o)

  Kh Louise.

  SvarSlet
 15. vi har også en kravlegård og den bruger vi i stor stil!! Jeg synes simpelthen det er et godt sted at lege for min dreng. Det er sikkert, varmt og fyldt med masser af spændende farver, og han elsker at ligge der. Når han begynder at kravle (pt er han kun 4 mdr.) så skal han selvfølgelig have lov til at komme omkring, og så vil den nok mest blive brugt som sikkerhedsparkeringsplads, hvis jeg lige skal på toilettet eller lign. Vi bor i et hus på 3 etager og jeg kan simpelthen ikke slæbe ham med alle steder hele tiden.

  SvarSlet
 16. Der skal nok blive tid til selvudfoldelse, når lillesøster bliver større!! Ingen dårlig samvittighed skal være spildt på, at man sætter baby bag tremmer. Når vi tænker fængsel, tænker baby spændende dimser at kigge på/ mærke på/ smage på. Har med fire børn i alderen 2-9 år selv positive erfaringer med at holde store og meget velmendende søskende fra livet på små forsvarsløse babysøskende. Det er en effektiv løsning som oven i hatten holder gulvkulden og småforkølelser fra de små.

  SvarSlet
 17. Hej Mia

  Tak for det:-)

  Mange hilsner
  Anna

  SvarSlet
 18. Vi har også haft en kravlegård til de to mindste af vores børn. Ved nr. 2, var det egentlig af samme grund som jer, for at storesøster ikke skulle "overfalde" lillebror af ren kærlighed. Men det gik ikke helt som planlagt, for en 3½ årig, kan godt selv finde ud at komme op i en kravlegård. Så hun lagde sig bare op til ham :o)
  Kh. Lena

  SvarSlet
 19. Hvor gamle skal de være for at komme i kravlegård?

  Jeg har nemlig selv en stående og er i tvivl om, hvornår den skal tages i brug.. Hvornår tog I andre den i brug?

  BTW, meget inspirerende indretning af kravlegården, med alle de farver WAUW!!! Det vil jeg absolut tage til mig.. Det tæppe dér, har du selv lavet den?

  SvarSlet
 20. Sukkerknalden; Vi har så småt taget den i brug nu hvor hun er 7 uger, men den kan vel bruges når man vil og de gider ligge lidt selv. Og ja, jeg har selv lavet tæppet :)

  SvarSlet
 21. Så kan hun lære det!

  Aj, pjat. Jeg har også brugt kravlegård til mine unger.
  Mens de var små også ikke-mobile hængte jeg ting op henover den, som barnet kunne ligge og kigge på og få lyst til at række ud efter.
  Aktivitetscenter er også lige til at hænge op på siderne.

  Nå de begynder at kunne møffe rundt selv, så er det rart at man kan sætte dem op i kravlegården, mens man er i bad. Ellers stod jeg i badet og havde de vildeste katastrofe tanker om barn der vælter reol ned over sig, putter fingre i stikkontakt, tygger på ledninger og andre lignende scenarier, som jo er helt realistiske når man er mor til virkelig fremmelige børn.

  SvarSlet