Snarlig fødsel?


Er i dag 38+1 og dette er hvad mit spejlbillede reflekterer. En kæmpe mave og en efterhånden træt kvinde, der ligger krop til. Jeg var til jordemoder i går og fik skønnet en baby på omkring 3500 gram! Så nu må hende lillesøster ærlig talt godt snart komme ud.

Jeg får løbende en del nivende plukkeveer og hver gang tænker jeg på, om det nu er nu, det skal til at blive til noget mere, men det er jo tydeligvis ikke sket endnu. Og der kan jo faktisk også godt gå noget tid endnu, da jeg først har termin 1. februar, men da jeg fødte Ida en lille uges tid før termin går jeg naturligt nok og forventer (og håber), at det samme vil gøre sig gældende denne gang. Der er vel også grænser for, hvor stort et barn jeg kan holde inde i mig?

I det hele taget håber jeg, at jeg vil få et nogenlunde lignende fødselsforløb som det jeg var igennem med Ida og som jeg har skrevet mere om her. Selvom jeg ikke tror på nogen fødsel kan betegnes som "nem og smertefri" (av, av så langt fra), tror jeg nu, at jeg slap ret godt fra min første fødsel og håber selvfølgelig derfor at kunne gøre mig selv kunsten efter. Men selvom jeg, ligesom sidst, går og pepper mig selv mentalt, ved at sige til mig selv, at jeg er brandgod til at føde børn, så er selve fødslen jo ikke noget man ligefrem ser frem til. Slet ikke nu 2. gang, hvor man jo faktisk godt ved, hvor ondt det kommer til at gøre. Her gælder det så nok bare om, at holde fokus på det positive og belønnende, der kommer ud af denne smertefulde oplevelse. Og da jeg netop har prøvet det før, ved jeg jo også, hvilken fantastisk følelse det er bagefter og hvor ret så sej man føler sig efter at have udstået alle strabadserne.

Uhh, nu tror jeg faktisk, at jeg helt glæder mig lidt alligevel...

27 kommentarer

 1. Det kan godt være du er træt og sådan. Men synes nu du ser helt fantastisk smuk ud :) Kan godt forstå I glæder jer til at møde lillesøster, det bliver da simpelthen så spændende :)

  SvarSlet
 2. Sikke en flot mave:-)
  Jeg har fra mange mødre hørt at nr. 2 går nemmere end den første, så det kan man måske trøste sig lidt med.
  Rigtig meget held og lykke:-D

  SvarSlet
 3. Wow - du ser skøn ud!!! top lækker mamma ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det altså en smuk mavse du har. Held og lykke med det hele når lillesøster vælger at nu er det nu.

  SvarSlet
 5. Hvor ser du bare flot ud MIe. Lige pludselig er hun klar den lille, man bliver bare så kæmpe utålmodig. Jeg spår at du føder før termin og der bliver letter end sidste gang...:-) Glæder mig helt til det bliver min tur igen.

  SvarSlet
 6. Selvom du ser rigtig graviditetssmuk og frodig ud, så kan jeg godt forstå du glæder dig til at komme af med maven.

  Tror bare jeg helt har fortrægt hvor stor maven jo bliver, for jeg er allerede ved at overveje om maven virkelig kan udvide sig så meget - og det er altså for tidligt at få de tanker 11 uger før termin. Tsk.

  Held og lykke! Jeg håber lillesøster snart kommer ud til jer... :o)

  SvarSlet
 7. Du har en meget smuk mave. Held og lykke med det hele :o)

  Varme hilsner, Louise.

  SvarSlet
 8. Det er en spændende tid når man venter på fødsels og tolker på alle tegn fra kroppen. Jeg er i samme situation som dig og har termin den 6. februar. Min søn blev først født 14 dage efter termin, så jeg har ingen forventninger om at der sker noget foreløbig... Men jordemoderen har fortalt mig at man ikke behøver at gå 14 dage over hver gang, og jeg venter et barn som også på nuværende tidspunkt skønnes til at være over 3 kg, så baby er måske ved at være parat? Jeg glæder mig til at se din baby på bloggen. Held og lykke.
  Kh Gitte

  SvarSlet
 9. hej Mie

  Wauw for en fantastisk flot mave.... der ligner en kunne "revne" inden længe....
  Selvfølgelig er det smertefuldt.... men som du selv siger ...er det jo glemt når først lillesøster er der :)
  rigtig meget held og lykke med fødslen :)
  kh♥

  SvarSlet
 10. hej..
  nej hvor er du bare flot gravid.. kan lidt godt misunde din flotte mave, ja det lyder nok underligt.. men jeg fødte min datter meget for tidligt i uge 25.. -skal siges hun klarer sig super flot.. men jeg fik ikke lov at have den store flotte mave så det er derfor..
  Hvor kan jeg godt forstå i glæder jer, det er så stort..
  Held og lykke..
  kh camilla
  http://celinas-verden.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Sikke fin mave:)
  Føler med dig, er i samme situation, dog er min termin først 3.3, men går og forbereder mig selv mentalt til kommende fødsel.
  De bedste ønsker om en god og snarlig fødsel, Ulla

  SvarSlet
 12. for du for lækker, lækker, lækker, lækker, lækker...

  SvarSlet
 13. super flot mave du har dig - men forstår godt du snart vil ha lille søster ud i dine arme :)

  SvarSlet
 14. Uha jeg får helt ondt i maven ved tanken om, at jeg skal samme tur igennem.. kære Mie.. hvor bliver det dejligt, at du inden længe er mor for 2... glæder mig til at følge dig.. Kh C

  SvarSlet
 15. Hold da op en flot mave. Rigtig meget held og lykke med fødsell - håber det bliver en god oplevelse.

  Knus Line

  SvarSlet
 16. Så smuk du er! Nyd (?) du nu den store mave og alle bevægelserne den sidste tid - man kommer så hurtigt til at savne den lidt igen ;-)
  Jeg glædede mig til min 2. fødsel - og den levede på alle måde op til forventningerne. Jeg synes det er det absolut største i denne verden at føde!
  Jeg håber du får en rigtig rigtig god oplevelse, endnu en gang!
  Pøj pøj med det :-)

  SvarSlet
 17. Sikke en lækker mave!
  Kan godt forstå du er klar og at duæder dig til at se den lille:) Der er da osse en helt fantastisk oplevelse at se sit barn for aller første gang.

  Held og lykke:)

  SvarSlet
 18. NATURSUTTEN er giftfri....men først..Oh, hvor det vækker minder, når man snubler over en blog med så smuk en mave. Min nummer to blev et år igår :-).
  Og....apropos NATURSUTTEN, (ja, jeg havnede i dit indlæg om natursutten) så måtte søndagsavisen ugen efter undersøgelsen indrømme, at det laboratorie de havde brugt, ikke havde gjort det godt nok, og at man ikke kunne bruge resultatet til noget. NATURSUTTEN er nemlig lavet af gummi. LÆS HER: http://www.naturli.dk/Default.aspx?ID=818&PID=2043&M=NewsV2&Action=1&NewsId=8136&currentPage=3
  Så brug den trygt, både du og alle de andre, der også bandede over at blive ført bag lyset.
  Pøj pøj med fødslen og den lille nye.
  Hilsen den velmenende

  SvarSlet
 19. Rigtig held og lykke med fødslen - det bliver spændende!! Har selv termin med nummer to d. 29. april, og glæder mig meget, men du er jo lige op over;-)
  Kig endelig forbi min blog og deltag i give-awayen, hvis du lyster.
  De bedste hilsner
  Lone

  SvarSlet
 20. Hvor ser du bare struttende og dejlig "baby-mave-agtig" ud:-) Men nu er det jo kun 2 måneder siden jeg selv fødte og jeg kan SÅ tydeligt huske den sidste tid...man GIDER bare ik være gravid mere!! Men okay, jeg gik så også 11 dage over termin og fødte en dreng på hele 4800 gram og 56 cm!!!! Som jordemoderen havde skudt til at være 3700 gr....lidt af en chok vil jeg sige:-)

  Jeg er sikker på at det hele kommer til at gå super godt og når først fødslen er ovre, så har man jo en fantastisk gave resten af livet...glæd dig til at storesøster skal møde den lille nye - dét er stort!!

  Pøj pøj med det hele:-)

  Kh. Malene

  SvarSlet
 21. Neeeeej hvor en flot mave....held og lykke når dagen kommer. jeg er mor til 3.. den ældste pige bliver 30 om en måned, sønnen er 27 og en datter på 22, men man bliver ALDRIG for gammel til at føle sig "skruk".

  KH: Joan M.

  SvarSlet
 22. Du er meget smuk - flot mave!!
  Åh ja det er ikke mere end et par mdr. siden jeg selv stod i den situation, så jeg husker virkelig ventetiden! Og når den lille så er ude, så flyver tiden bare afsted. Jeg selv gik 14 dage over og var MEGA træt af det til sidst.

  Håber snart der sker noget og hun vil ud og se verden. Held og lykke og vestøv til dig!

  Fra Mette

  SvarSlet
 23. Det ser altså spændende ud... vil glæde mig til at høre mere om det hele.. Du er vist snart klar ja.. :)

  SvarSlet
 24. Jeg synes ikke der er noget så flot som en gravid mave, især når den bæres på denne måde.
  Held og lykke med den :)

  SvarSlet
 25. Fint billede!

  Håber at fødslen bliver en god oplevelse og barselstiden ligeså :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 26. Sikke et skønt billede Mie...:) Du ser super godt ud..
  Spændende med den næste tid..;)
  KH Anne

  SvarSlet
 27. Tusind tak for alle jeres søde beskeder. Som højgravid suger man jo gerne komplimenterne til sig :-)

  Jeg ved godt at jeg skal nyde den sidste tid her med maven for kan godt huske, hvor hurtigt man faktisk kommer til at savne den lidt igen efter man har født. Ja, der er vi kvinder så mærkeligt skruet sammen. Man når nok bare et punkt, hvor man bliver så træt af at være hæmmet på forskelligt områder, at man ikke helt kan overskue at nyde samtidigt. Men jeg forsøger, at nyde det så godt jeg nu kan. Desuden er vi nu alle ved at være kommet os over en ordentlig omgang forkølelse og jeg har haft nogle nætter, hvor jeg virkelig har sovet rigtig godt, hvilket hjælper rigtig meget på både overskud, humør og tålmodigheden.

  Anonym/Velmenende; tak for dit input ang. natursutten. Du kan tro jeg fulgte med i sagen dengang, da det var den eneste sut min datter ville bruge. Så så også godt opfølgningen på sagen og har sidenhen også hørt at Søndagsavisen vist er lidt kendt for nogle gange at være lidt for hurtige og måske lidt sjuskede med deres kilder. Jeg lavede også selv et opfølgende indlæg om sutten her: http://pralerier.blogspot.com/2010/03/natursutten-maske-ikke-sa-dum-alligevel.html

  SvarSlet