Mere strik

Jeg får strikket en del for tiden. Det bliver til en masse små babystrik-projekter, hvilket dels passer fint til mit temperament og tålmodighed for tiden og dels passer fint til de alpaca-uld rester jeg har liggende fra tidligere større projekter.

Som jeg skrev i går, var jeg ikke helt tilfreds med hverken opskrift eller resultatet af min første djævlehue. Nu har jeg fået afprøvet en anden opskrift, der både var meget nemmere at følge og gav et langt bedre resultat.

Den nyeste hue.
Den første hue er strikket efter en opskrift, hvor man starter med at slå 119 masker op (til den mindste størrelse) og herefter strikker frem og tilbage og tager ind og ud 7 forskellige steder langs pinden. Dette giver en masse tællearbejde og stor risiko for (i hvert fald for mig) ikke at få taget ind og ud de præcis samme steder hver gang.

Djævlehue #1 (den "besværlige" opskrift).

I opskriften til min anden hue skulle man kun slå 35 masker op (igen til den mindste størrelse) og så strikke frem og tilbage og kun tage ind og ud i siderne. Dette gjorde det meget nemmere og hurtigere at strikke huen og gav et pænere resultat.

Djævlehue #2 (den nemme opskrift).
Gennem min søgen på opskrifter og i kommentarene på mit forrige indlæg har jeg erfaret, at der findes en del forskellige mulige fremgangsmåder til at lave en djævlehue, men jeg tror jeg har har fundet min favorit. Det pudsige er, at begge er fra Drops, den første er denne her og den anden denne her fra deres hjemmeside. Det er også fra Drops hjemmeside, at jeg fandt denne tutorial video til sammensyningen - og som jeg ikke havde kunne lave huen færdig uden.


Af samme alpaca-rest har jeg også fået strikket endnu en vest med rundt bærestykke, som den jeg tidligere har skrevet om i dette indlæg. Den jeg tidligere har lavet var i størrelse 2 år og selvom Ida nu er blevet 20 måneder gammel er den stadig meget stor til hende. Så jeg tænkte, at hvis jeg lavede en i den mindste størrelse (3-6 måneder) på et nummer mindre pind end der står i opskriften, så ville den nok inden længe kunne blive aktuel til den kommende lillesøster. Men det har vist sig, at den faktisk passer Ida ganske glimrende i stedet - ja faktisk er der god plads at vokse i for hende i den. Så lillesøster vest bliver den nok tidligst til næste vinter.Tippet til denne opskrift er derfor, at du ikke skal være bange for at få lavet den for lille, da min 20 måneder gamle datter fint passer den størrelse der i opskriften hedder 3-6 måneder - og endda strikket på et helt nummer mindre pinde.

4 kommentarer

 1. Kjempefine luer, det er en stor lettelse når man finner enklere måter å gjøre det på:)
  Vesten var jo helt skjønn da:)

  SvarSlet
 2. Hvor er du sej! Og godt med en guide til nemmest opskrift. Måske jeg skulle forsøge mig på den nemme af dem...

  SvarSlet
 3. Mie hvor jeg beundre dig for alt det fine strikkede du viser frem.

  Og så følger jeg jo meget spændt dine indlæg i øjeblikket....held og lykke med det hele :-)

  SvarSlet
 4. Hej Mie
  Jeg har givet dig en award:
  http://metski-1.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award.html
  KH Mette

  SvarSlet