Måleskema til taljerib på børnetøj

Har du også nogle gange svært ved at finde frem til den rette bredde på taljeribben på børnetøj? Her er et måleskema jeg selv har stor glæde af og det kan I måske også få glæde af.

12 kommentarer

 1. Tusind tak for dette skema, det er bestemt til nytte!
  Vh Anne

  SvarSlet
 2. Hej Mie! har tagget dig i en blogleg. Håber du vil være med. se hos mig hvad det går ud på. KH Christina.

  SvarSlet
 3. Fedt - dejligt at du vil dele. Jeg tager den altid på slum og bilder mig ind, at jeg kan huske det til næste gang - not. Så super fedt. Tusind tak.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 4. Tak! Jeg fjumrer altid rundt med målebånd efter små frække unger, der IKKE gider måles....
  Nu kan de skrubberter løbe rundt, som de har lyst, uden at deres mor løber efter dem med et målebånd i hånden ;-)

  SvarSlet
 5. Super duper Mie - 1000 tak for det:)

  Knus Malene

  SvarSlet
 6. Jeg kan anbefale Hanne og Sofie Meedoms bøger om børnetøj. De findes i forskellige aldersgrupper. I disse bøger er der et index med mål på taljeelastik, ribmål og meget mere, som er meget nyttigt når man skal sy de søde poder.

  SvarSlet
 7. Mange tak - jeg synes altid taljeribben bliver for stor og så laver jeg noget fiks-faks med en elastik - for jeg gider jo ikke sprætte overlock op - argh, ikke godt - men nu vil jeg da følge dine mål :-) Tak fordi, du deler.

  SvarSlet
 8. Må jeg mon spørge hvor meget I så bruger til ribben ved fødderne ?! :)

  God weekend:)

  Mia:)

  SvarSlet
 9. Hej
  Jeg har altså lige et rib spørgsmål. Jeg har forsøgt at følge dine rib - mål, da det er det der normalt driller mig allermest. Kan dette måleskema bruges til alt der skal monteres med rib? Jeg har sat rib i et par bukser, men endte med en rib kant der måler 12x 24, til en str. 98. Så det forstår jeg ikke helt. Vi er enige om at 12 er højden på ribben og de 33 er lændgen rundt om livet? Hvad er det jeg ikke fatter;-)
  Jeg har aldrig helt forstået det der med rib udmålinger, og det ender som regel galt.
  Mvh Tina

  SvarSlet
 10. Mia; Har ikke lige målene til fødderne lige ved hånden, hvis jeg husker det får jeg dem lige smidt på ved lejlighed.

  Tina; ja det lyder mystisk det du skriver og jeg skal ikke kunne sige hvad det er du gør galt. Men ja, det er til montering af rib på alle slags tøj, der skal have rib i taljen. Og ja 12 cm er højden og de 33 er bredden på ribben. Når du har klippet dit stykke så skal det syes sammen til et rør således at højden stadig er 12 cm, herefter bukker du det så højden nu er 6 cm og så syes det fast på tøjet. Ellers prøv at følge en vejledning i en sybog, det kan nogle gange hjælpe.

  SvarSlet
 11. Hej
  Tak for dit svar, ja det er altså mærkeligt. Jeg har div. sybøger og det er egentlig det samme som du skriver, jeg lære det nok en dag.
  men tak
  mvh Tina

  SvarSlet