Bukser til søstre


Jeg har ikke kunne dy mig for at sy noget matchende tøj til Ida og hendes kommende lillesøster. Nogle har måske barndomstraumer over at blive klædt matchende med deres egen søster (eller bror for den sags skyld), men da det ikke er noget jeg selv er blevet udsat for, har jeg ingen skrupler over at udsætte mine egne børn for det. I praksis vel det nok alligevel ikke komme til at ske særlig tit, men jeg kunne godt forestille mig, at Ida en gang imellem vil kunne synes det er sjovt at have det samme på som babyen. Nu må vi se.


I hvert fald har jeg nu syet disse 2 buksedragter i Elsebeth Gynthers velkendte model - en str. 2 år og en str. 3-6 mdr. Så kommer de nok til at kunne passe dem nogenlunde samtidigt. De er syet i gammelrosa babyfløjl og med elefantapplikation i Libertys blå/lilla Wiltshire-print og noget blåt polkaprik fra Stof2000.Elefantskabelonen jeg har brugt til applikationerne har jeg fra den mappe fyldt med applikationsskitser/skabeloner jeg har lånt fra min mor - og der er rigtig mange i.Helt fra de meget simple, velegnet til børneting, til de mere detaljerede (som jeg nok aldrig får kastet mig ud i) som bl.a. fuglen med de mange lange halefjer, som jeg mener at kunne huske bag på en jakke el. af min mors (måske i noget pink skinnende stof) tilbage i 80'erne.

16 kommentarer

 1. Mine piger (der er 18 mdr. i mellem) har altså også ens tøj på en gang i mellem. Jeg synes, det er meget sjovt, og det er da ok og super hyggeligt. Du kommer til at elske at have sådan to piger tæt på hinanden. Det er så fantastisk. Held og lykke :)

  SvarSlet
 2. Så længe de er så små tror jeg også, at den ældste vil synes det er sjovt at være ens klædt. Men jo ældre de bliver, jo mere vil de nok helst have deres eget.

  Buksdragterne er neget søde :)

  SvarSlet
 3. Nydelige bukser!! Tenker de synes det blir stas å ha like bukser jeg :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare sødt Mie. Kan så godt følge dig..:-)

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine! Og ja jeg har lidt traumer om ens tøj fra min barndom - men nu er det min datter og min søsters datter -der af og til må trækkes i det samme! Sødt... :)

  SvarSlet
 6. De er bare så fine! :) Jeg og min søster blev også klædt ens - men det er bestemt ikke noget jeg har fået traumer af ;)

  SvarSlet
 7. Jeg elsker elefanter - og hvor er de her bare skønne!

  SvarSlet
 8. Sikke nogle skønne elefanter! De er blevet rigtig fine :-)

  SvarSlet
 9. Jeg er meget misundelig over den mappe du har lånt der :) Fede motiver! Og virkelig søde bukser du har lavet!

  SvarSlet
 10. Du er bare så dygtig til at sy ville ønske jeg havde de færdigheder, men det må jo komme an på en prøve..

  SvarSlet
 11. Lidt ude af kontekst.. Men må jeg spørge, hvor den fine knagerække er fra? :)

  SvarSlet
 12. Frk Lilla, ja den er fra Lägerhaus i Malmø :-)

  SvarSlet
 13. Hej Mie

  Det er simpelthen så underligt, jeg sidder ved et tilfælde og kigger på din blog ( der er meget inspirerende iøvrigt ! ;-) ) og tænker at jeg så godt kan huske de elefanter fra min barndom..Og da jeg så kommer ned til billedet af din mønster mappe, ser jeg at DET ER MIG på udklippet, med elefant hagesmæk på ! Hvor er det bare sjovt ! Nå men tak for en god blog, og hvis du forresten har flere billeder af den lille pige så vil jeg meget gerne se dem :O). Min mor har nemlig været så grov at smide alle de blade jeg var med i, ud..
  Kh. Julie - julierafn@hotmail.com

  SvarSlet
 14. Hej Julie
  Det var da noget morsomt, at det er dig på udklippet. Jeg har spurgt min mor og hun mener ikke at have flere end det ene billede hun her har klippet ud - desværre. Men vil gerne sende dig en scanning af billedet til dig.

  Kh. Mie

  SvarSlet
 15. Hej igen Mie
  Tak fordi du svarede, du må meget gerne sende en scanning når du har tid :O) Jeg kan se jeg har været lidt for hurtig ovenover, for min mail er faktisk forkert - den rigtige er jrafn@hotmail.com ... Sådan er det når man bliver lidt for ivrig ;-)
  Og tak igen for svar ! :o)
  Kh. Julie

  SvarSlet
 16. årh ja, hvor er du heldig med sådan en bog! Jeg har også applikeret en del. Men har dog altid (næsten altid) tegnet mine egne mønstre. Og det er også det, som jeg finder lækrest, for så er det ens egen streg. Men manglede vildt noget inspiration da jeg startede på at applikere, og da ville det have været en kæmpe gave med sådan en bog! Jeg har vist nogle muleposer på min blog, hvis du skulle have lyst til at lure med ;)

  SvarSlet