Julegaveidé - DIY

Min gamle morfar har efterhånden godt svært ved at finde rundt i navnene på den også altid voksende familie. Derfor bliver julegaven til ham i år en stor billedcollage af hele den nærmeste familie (der pt. rummer 26 personer, så det er jo ikke helt uforståeligt, at der bliver rodet lidt rundt i navnene engang i mellem) han kan have hængende og kigge på, når hukommelsen skal hjælpes lidt på vej. Men det er jo også en hyggelig gave til andre end dem, der har problemer med hukommelsen.


DIY: Jeg har taget de fleste portrætter selv og ellers fået tilsendt af dem jeg ikke har kunne nå at tage af, lavet dem alle sammen sort/hvide og i samme pixelstørrelse i Photoshop for at få et nogenlunde ens format på dem alle sammen. Efter at have fået dem fremkaldt har jeg limet dem op på pap sammen med et navneskilt ved hvert enkelt billede og sat det hele i glas og ramme. Til mine 26 portrætter har jeg skulle bruge en ramme på 60x80 cm.

Man kan herefter vælge at pynte og pimpe sin collage med scrapdetaljer så meget man har temperament til. Jeg har her valgt at holde det simpelt, da jeg synes det egner sig bedst til collagen formål.

9 kommentarer

 1. Det er en rigtig god idé :)

  Jeg har lidt den samme tanke, bare til min Otto. Jeg har nemlig en plan om at tage portrætter af hele familien, og så lave en pegebog til ham. På den måde kan han måske lære navne og ansigter hurtigere :)

  SvarSlet
 2. Rigtig fed idé - men puuuuuh, en stor ramme jeg skulle ha' gang i. Min søde Mormor er pt. Oldemor til ikke færre end 27 dejlige unger (mener jeg det er), fordelt på 9 børnebørn med påhæng - som igen er fordelt på 3 børn...

  Rammen ville dog ikke være nødvendig som 'huskeseddel' her - min Mommer har fortsat helt styr på alle navne :-)

  kh

  SvarSlet
 3. Fantastisk! Helt igennem vidunderlig tanke :)

  SvarSlet
 4. Sikke en god ide! Sådan én kunne min farmor vist også have glæde af en gang imellem ;)

  SvarSlet