Fordi jeg ikke kan lade være

Og fordi det er ret så hyggeligt at sidde og sy tøj i baby-miniature-størrelse, har jeg syet endnu et par bukser til Baby#2. Denne gang ikke i interlock, men i den rest Liberty-Mitsi jeg havde tilbage fra det babysengetøj jeg også har syet til hende.
Jeg er desuden også ved at være godt utålmodig efter at få hende lillesøster til verden. Utålmodig efter at se hende, utålmodig efter at få fødslen overstået (!) og utålmodig efter at finde ud af, hvordan det så er, at være forældre til to små børn. Mange spørger os om vores tanker herom og hvordan mon Ida kommer til at tage det osv. Spørgsmål vi selvfølgelig også stiller os selv. Spørgsmål vi jo kun kan gisne og gøre forestillinger om, så derfor kunne det da være rart snart at få svar på alle de tanker og spørgsmål man gør sig.

En meget gentaget udtalelse er "puh, det bliver da hårdt for jer med to så små børn" - tja, det ved jeg jo ikke noget om endnu, men lad os da snart komme i gang med det så vi kan finde ud af det. Men jeg må finde lidt mere tålmodighed frem, med små 6 uger igen til terminsdagen (hvilket jo heller ikke er så forfærdelig længe), og jeg husker skam også at nyde tiden nu med armene fri og bebsen inden for trøjen.

13 kommentarer

 1. For ei nydelig lita bukse!
  Lykke til!

  SvarSlet
 2. Sikke nogle lækre bukser. Det er virkelig smukt stof. Og hvor er de små ;)
  Ja, det bliver da sikkert lidt hårdt med to små, men også rigtig sjovt og spændende. Min søster og jeg har ikke så lang tid mellem os, og det har da været rigtig rart altid at have sin bedste legekammerat lige hos sig.

  SvarSlet
 3. Så søde de bukser er :-) Jeg ved ikke hvor mange måneder der bliver mellem dine piger. Mine er født med 20 måneders mellemrum og ja, til tider var det hårdt, men for det meste er det bare skønt. Der er altid en legekammerat lige ved hånden og de har bare så stor glæde af hinanden. Pigerne er nu 6 og 8 år, og har det skønt sammen. Held og lykke med dine to guldklumper - Anne

  SvarSlet
 4. Jeg er enig med de 2 Anner!
  1 barn tager 24 timer i døgnet, når man får nr. 2, tager 2 børn 24 timer i døgnet. Sådan er det jo.
  Første barn er jo også en stor omvæltning, når man er vant til kun at være et par.
  Der er 23 måneder mellem vores drenge og jeg har ALDRIG fortrudt, at vi fik dem så tæt. De har rigtig meget glæde af hinanden. Men jeg blev overrasket over hvor stor forskel, der er på nyfødte (de kommer jo samme sted fra og er lavet på samme måde, thi hi...). Nr 2 var bare så langt fra nr 1, hvad angår amning, skiftninger, sovevaner ja stort set alt.
  Jeg kan godt forstå, du glæder dig.
  Tina :-)

  SvarSlet
 5. Ps. Helt fantastisk søde bukser. Bitte små.

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare nogle fine bukser - hun bliver godt nok en velklædt lille dame :-)

  Fatter slet ikke du er så tæt på termin det må være den der babybobbel / ammehjerner jeg har....

  Husk at nyfødte sover rigtig meget, så der vil stadig blive masser af tid til Ida. Og ja gu´ bliver det da hårdt - men også fantastisk - forestil dig første gang dine piger skal mødes, det er nok det største øjeblik du kan få....det er virkelig rørende at opleve søskendekærlighed.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 7. Hej Mie,
  Vi fik jo i oktober en lillebror til Lilje - der er 20 måneder i mellem dem. Med frygt for at lyder "sådan lidt træls, du ved" (Nemesis), ja, så synes jeg altså slet ikke det er så hårdt som jeg frygtede (endnu i hvert fald). Og jeg er endda ret meget alene med dem , da min mand arbejder langt væk, rejser osv. Der er da noget at se til, men sådan er det jo. Og vi tager det bare i børnenes tempo - så synes jeg det går fint :-)
  Vores Lilje har taget helt fantastisk imod sin lillebror, hun kysser og krammer og går meget op i at sige godnat osv :-) Det er så fint. Men hun får også lov til at være med til det hele. Især i starten spurgte jeg hende "vil du med ud og skifte", "kommer du herop og læser mens han spiser" osv., på den måde tror jeg ligesom hun blev "mættet" og fandt ud af hvad det egentlig var for noget. I stedet for hele tiden at blive sendt væk f.eks.
  Og 6 uger til termin siger du? Puha, tiden går hurtigt.. ;-)
  Kh Louise

  Fine bukser i øvrigt :-) Du er virkelig produktiv :-)

  SvarSlet
 8. Ej hvor er de bare fine de bukser. Jeg er ikke specielt kreativ eller dygtig til at sy, men syr lidt en gang imellem. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave sådan nogle bukser, til min datter, men jeg har ikke noget mønster at sy efter. Er det muligt at lave en DIY på sådanne bukser, eller...?? F.eks. kanterne, hvordan er det smartest at lave dem. Ja, du kan godt høre, jeg er temmelig nybegynder på det område, men synes det er sjovt at sy selv. Tak for en god blog :-)
  Mange hilsner Tanja

  SvarSlet
 9. Nårrhh, hvor er de fine, de små bitte bukser! Jeg kan godt forstå at du glæder dig til baby kommer. Det er så spændende at lære sådan en helt ny baby rigtigt at kende - dejligt dejligt.

  Du skal ikke høre efter, når folk s nakker om, hvor hårdt det bliver. Snakken gør jo hverken fra eller til: baby nr 2 kommer inden så længe, uanset hvad folk siger. Og så er det hellere ikke SÅ hårdt igen. Det bliver fantastisk!

  Der er 21 mdr mellem mine to yngste, og jeg må indrømme at de to har fantastisk stor glæde af hinanden, og har haft det lige siden den lillle har kunnet registrere, at der er én i denne verden, der også er lille, som hende selv.

  Held og lykke med det hele, det skal nok komme til at gå rigtigt godt;o)

  SvarSlet
 10. Hvor er de fine :)- Misunder dig - og alle de andre der er så gode til at sy tøj til børnene :)

  Herhjemme har vi fået en lillebror for godt 5 mdr. siden - og storesøster er 2 år ældre. Jeg er helt sikker på, at børn der er født med så kort mellemrum, også kommer til at få meget glæde af hinanden. Jeg har selv en søster der er to år yngre, og vi har altid - og har særligt nu - virkelig meget glæde af hinanden. Jeg er glad for, at der ikke er flere år mellem os, og tror heller ikke, at jeg vil fortryde min og mandens valg med at få lillebror så hurtigt efter :)

  Børn er jo dejlige :)

  Mange hilsner fra en forholdsvis ny Mette i Blogland ;)

  SvarSlet
 11. SÅ fine bukser du har lavet - kan godt forstå at du nyder forberedelses-bygge-rede-tiden til fulde:-)

  Jeg ved PRÆCIS hvordan du har det med alle de tanker der er lige op til fødslen af nummer 2 barn - det er jo kun en lille måned siden jeg selv var dér! Og ja det er da lidt hårdt med 2 børn lige i starten, man skal jo lige finde hinanden i den nye familie man skal til at være...men det er også spændende og skønt og man føler virkelig at posen er blevet rystet og man skal finde nye vaner og rutiner! Men det bliver en skøn tid for jer...glæder mig til at høre mere om det hele når tiden kommer.

  Knus Malene

  SvarSlet
 12. Tusind tak for jeres opbakkende kommentarer. Vi glæder os jo også mest til lillesøsters ankomst, som kommer ca. 20 mdr. efter storesøster. Dejligt også at høre om jer andres erfaringer.

  Anne K; Vi får også 20 måneder mellem vores to og glæder mig også til de rigtig kan få glæde af hinanden.

  Westmose; Ja i baby-boblen lever man vist lidt i sin egen verden :-) Dejligt at høre om erfaringer fra en så erfaren mor :-) Det der med, når de skal mødes første gang, har jeg slet ikke tænkt så meget over på den måde du skriver, DET glæder jeg mig virkelig til.

  Louise; Dejligt at det går godt med jeres lillebror. Der bliver den samme aldersforskel på vores. Jeg synes også vi er plejer at tage tingene meget som de kommer også med de ting med Ida der har kunne være hårdt. Jeg tror også at, det er vigtigt ikke at fokusere på det der kan blive/er hårdt, men bare komme igennem det og så fokusere på det sjove og dejlige.

  Tanja; Jeg kan kun varmt anbefale den sybog jeg selv bruger mest "Sy og strik børnetøj 0-3 år" af Ulla Welinder. Den er rigtig god og har gode forklaringer også til et nybegynder-niveau.

  Rosanna og Mette; Ja, vi vil også vælge at fokusere på de positive ting ved at få børn så tæt. Lige nu synes jeg faktisk at det (i mine tanker i hvert fald) er mere overskueligt at få dem så tæt (20 mdr.) end hvis vi ventede til at Ida blev større og meget mere selvstændig. Så tror jeg virkelig det ville være en omvæltning at få en lille en igen.

  Malene; Ja kan godt forestille mig det der med at få posen rystet :-) Men man fandt jo også hurtigt ud af det med den første synes jeg, så det sker jo også med nr. 2.

  SvarSlet
 13. Tak for tippet, den må jeg ha fingrer i :-)

  SvarSlet