DIY: Hæklet brødkurv


Jeg lovede jo en DIY, når dette hækleprojekt blev færdigt. En enkelt havde vist gættet på en kurv, hvilket er ganske rigtigt - en brødkurv. Fremgangsmåden er ganske simpel selv for nye hæklere, og er du en lille smule hurtigt med nålen kan du vist lige nå at få en færdig til juleaften.

Materialer:
Jeg har brugt 4 nøgler bomuldsgarn til hele kurven og hæklet med dobbelttråd på nål nr. 3, for at få arbejdet til at blive tæt og stift i det. Det er også et godt projekt til at få brugt nogle af alle sine garnrester.Start med at lave 4 luftmasker og saml dem til en ring med 1 kædemaske (km)
Hækl 6 fastmasker (fm) i ringen.
1. omg.: Tag ud i alle 6 fm.
2. omg.: 1 fm, 1 udtagn. Gentag hele omgangen rundt.
3. omg.: 2 fm, 1 udtagn. Gentag hele omgangen rundt.
4. omg.: 3 fm, 1 udtagn. Gentag hele omgangen rundt.

Fortsæt således med at øge antallet af fastmasker mellem udtagningerne tom. 20 fm, 1 udtagn (eller ønskede størrelse på bunden). Således bliver arbejdet rundt og fladt.

Stop herefter med udtagninger og fortsæt blot med at hækle rundt. Herved vil arbejdets sider automatisk "rejse" sig efterhånden som du får hæklet nogle omgange.Jeg har på den første omgang uden udtagninger valgt at "vende" arbejdet og hækle den modsatte vej end tidligere, så fastmaskernes retside kommer på ydersiden af kurven.Nu er det bare at fortsætte med at hækle rundt og rundt til du synes du har den ønskede højde på kurven.Jeg har lavet 27 omgange til denne kurvs kant.


Herefter har jeg bukket kanten ned ca. på midten, for at gøre kurvens sider lidt mere stabile.Og så er den ellers klar til friskbagt brød.

Hækletip: Laver du striber så kan det være en god idé at slutte hver farve af med en ekstra kædemaske. På denne måde forskubber striberne sig ikke helt lige så meget ellers.

15 kommentarer

 1. Taaaaaakk. for en rigtig go DIY. Den kommer helt klart på TO DO listen ;O)
  KH. SUsan

  SvarSlet
 2. Ej hvor smart. Jeg skal da vist se om jeg stadig kan hækle. Det er godt nok mange år siden jeg sidst har prøvet det. Jeg kan se at det er vældig in at hækle i blogverdenen i øjeblikket. Der er også nogle som hækler de sødeste dyr. Jeg må bestemt prøve det af snarest. Tak for tippet :-)


  Kh Mette

  SvarSlet
 3. Nå, det var det du lavede. Det var da en god og smart idé.

  Jeg er pudsigt nok lige blevet færdig med noget lignende. Nemlig en hætte til et glas - hæklet på samme måde, bare i mini format. Jeg viser den lige en af dagene. Det er en julegave til min kære Farmor.

  SvarSlet
 4. Nej hvor er det bare en god idé. Den er allerede på min to-do liste. Jeg trænger nemlig til en ny brødkurv. Tak for den DIY (som jeg endelig nu har regnet ud hvad står for)
  Lene

  SvarSlet
 5. Mange tak for din DIY. Kruven kan jo bruges til mange ting i systuen, på badeværelset, tøseværelset, kontoret og til fyrfadslys eller nødder i stuen og og og..... SUPER!
  Tina :-)

  SvarSlet
 6. Tusind tak - den vil jeg gå i gang med når julegaverne er helt færdige......

  SvarSlet
 7. Hej
  Tak for din vejledning, jeg er lige gået i gang med at forsøge mig med din opskrift, har tidligere lavet et kurv, men syntes det er svært at få bunden helt flad, især omkring midten, kan se jeg også har problemer her - har du også det problem?

  SvarSlet
 8. Bilgaardkreative: Ja, jeg får den også altid til at bule lidt på midten, men synes det retter sig ok ud jo længere man når. Og når den er helt færdig ses det faktisk ikke.

  SvarSlet
 9. Okay - tak håber det retter sig. Jeg ligger et billede ind på min blog - http://bilgaardkreative.blogspot.com/

  Hvis du vil se hvordan resultater bliver - jeg er godt i gang :)

  SvarSlet
 10. Hej Mie :)
  Nu har jeg fundet ud af hvordan man undgår at midten buler op :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvordan? Min bliver mega bulet... Mvh. Anne

   Slet
 11. Sådan en må jeg også få lavet. Tak for opskrift:-)

  SvarSlet
 12. Jeg har linket til dit indlæg og lånt dit billede, håber det er ok.
  Må da bare hækle sådan en kurv..

  SvarSlet
 13. Hej :) Er en, som kan lure, hvad jeg gør galt - min bund buler helt vildt, og ligner nærmest starten på en bold. Vh Jep

  SvarSlet