Alkoholfrei - nej, nej!


Jeg lagde hjem og køkken til vores årlige tøse-julefrokost her den anden dag. Og fordi jeg godt kan blive lidt træt af kun at drikke søde safte og sodavand, fordi det skal være uden alkohol, havde jeg været en tur forbi specialøllene i den lokale Superbest for at finde et par alkoholfri hvedeøl. Dem har jeg nemlig tidligere drukket og synes de smager ganske udemærket. Udvalget på hylderne var stort og uoverskueligt så jeg fik fat i en medarbejder, der sågar hentede "øl-eksperten" ude fra lagret til at finde mig en alkoholfri Erdinger.

Hjemme til julefrokosten fik jeg åbnet min Erdinger og delte den i to glas med min ammende veninde. Efter noget tid synes jeg, at øllen smagte mig mere og mere og fik også den der varme fornemmelse i munden - ligesom når man drikker alkohol. Og her var det så jeg tænkte, "arhh kan det virkelig passe" og kiggede bag på flasken. Ikke alene var den ikke alkoholfri, men havde en alkoholprocent på 5,7! Ikke noget at sige til, at jeg syntes den smagte godt.

Nåede kun at drikke knap halvdelen af den og ved godt, at der ikke sker det helt store ved det, men det er jo bare princippet i det - og så det, at jeg jo havde fået "øl-ekspertens" ord for at den var alkoholfri. Tænk hvis jeg havde været på antabus el.? Men det endte heldigvis ikke værre end, at vi fik os et godt grin og baby fik sig lidt stærk øl. Skål og god jul.

6 kommentarer

 1. Om ikke andet, så levede han da op til at være "ØL-ekspert" ;o) Godt du lige tjekkede en ekstra gang, ellers havde dig og baby nok fået en lille "skid" på ;o)

  SvarSlet
 2. Hehe - lidt uheldigt :)
  Hvis du en anden god gang, skal købe alkoholfri øl, så står der 'alkoholfrei' på etiketten på Erdingers hvedeøl uden alkohol. Og Ceres Royal har også en udemærket alkoholfri øl - Royal Free :o)
  Kh Stine

  SvarSlet
 3. Gad vide hvilket kompetence niveau medarbejderne i superbest, som ikke er øl-eksperter så har til sammenligning?! Sikke en brøler. Nå, men så fik du da en ½ god øl... ;o)

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Shit en brøler!
  Puha det er da godt, du tager det, som du gør. Og at du er så langt i din graviditet. Havde det været i de første 13 uger, så havde det jo været en helt anden sag. Lige nu sker der heldigvis ikke andet end, at dig og baby bliver lidt salige.

  Et eller andet sted syntes jeg, du skal gøre opmærksom på det, næste gang du handler, der hvor du købt øllen.

  Håber ik du har tømmermænd i dag....thi hi..

  Tina :-)

  SvarSlet
 6. Sikke da et uheld :) Jeg kan da slet ikke komme mig over, at den såkaldte øl-ekspert endda udpegede den..

  SvarSlet