Oprydnings-tip


Da jeg i går morges skulle klippe ud til en ny kjole til Ida, gik det op for mig, at der nok var gået lidt for meget anarki i mine snitmønstre. Jeg fik derfor (langt om længe) taget mig sammen til at få dem ordnet.


Her ser I det uforsødede før-billede af min rode mappe med snitmønstre, hvorfra de altid faldt ud og lå og rodede rundt alle mulige steder de ikke skulle. Svært at finde rundt i og have overblik over. Kender du det? I så fald vil jeg da dele mit tip til (lidt mere) orden i mønstrene.

Jeg har taget foldet hvert mønster til en passende størrelse og samlet alle papirsdelene med en nål, skrevet hvad mønster det er, str. osv. Derudover har jeg tegnet en lille skitse af modellen og sat et lille stykke stof på fra en af de færdigsyede stykker tøj for bedre at kunne huske modellen.Simpelt men ret effektivt synes jeg. Jeg har faktisk mønstre som jeg syede op dengang jeg gik i folkeskole og ikke har brugt siden som jeg stadig kan huske ved hjælp af dette lille system.

Tidligere har jeg haft puttet hvert mønster ned i en plastiklomme og sat dem i mapper - indtil der gik helt anarki i det system. Har fundet frem til, at det nok var for besværligt at pakke korrekt sammen igen (og jeg for doven) til at jeg fik det gjort ordentligt (måske lidt det samme der sker med ens tøjskab eller er det kun herhjemme vi ikke kan holde orden i tøjbunkerne i skabet særlig længe ad gangen?)Så denne gang har jeg bare stablet dem i en fin ny Rie Elise Larsen-æske så de er nemme at få fat i og pakke væk igen - og så var der jo også en undskyldning for at få endnu en fin pynteæske til hobbyrummet.

3 kommentarer

 1. Ahmen, det er da smart. Jeg har også et kaos af charteques, fold sammen og rode rundt. Længe har jeg tænkt over noget let og ukompliceret, men det trick med nålen er ikke faldet mig ind. TAK

  SvarSlet
 2. Tak for den gode ide - jeg bruger lige nu den med mappen og plastiklommer, men ja den virker altså heller ikke helt her.
  Om det er dovskab eller... he he, det lader vi blive i det uvisse.
  Vh Betina.

  SvarSlet
 3. Ja, hvor kender jeg det godt ;) Men man kan også opbevare moderne symønstre elektronisk. Fx. hvis man får dem fra www.pppp.dk. Det er virkelig nemt. Man skal blot oprette en mappe på sin computer - det fylder intet og altid i orden.

  SvarSlet